Kekler - Pastalar Havuçlu Cevizli Kek...

BenmasMavi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
4.941
3
Yumuşacık leziz bir kek...

Havuçlar rendelenecek...

3 yumurta
1,5 bardak şeker
1bardak yağ
1 bardak süt yoğurt karışımı
1,5 bardak rende havuç
1bardağa yakın iri ufalanmış ceviz
2çay kaşığı tarçın
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
2,5 bardak un
Üzeri için udra şekeri

*Öncelikle yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz.Yumurta ve şeker ne kadar iyi çırpılırsa kekte o kadar iyi kabarır.

*Sonra süt ve yoğurt karışımını,1bardak yağı (ben yarım bardak sıvı yağ yarım bardak luna koydum ) ekleyip az daha çırpıyoruz.

*Tarçını, vanilyayı,kabartma tozunu,ununu ekleyip çırmaya devam ediyoruz.

*En son havuç rendesiyle cevizimizi koyup tahta kaşıkla karıştırıyoruz.

*180 derece fırında pişiriyoruz.

*Fırından çıkınca 5dakika dinlendiriyoruz hafif ılıkken üzerine pudra şekeri eliyoruz.

*Afiyetle yiyoruz :)

dün bu keki yapmaya çalıştım buyuk bır hevesle.. ınternetten almıstım tarıfı.. sonuç husran !mafoldumben
nerde yanlış yaptım acaba.. hemen hemen aynı tarifti bilmiyorumkismile

Kızlar resim upload edemedim sitede sorun var hala..

Düzelince koyucam resmi gamyoncuiremsu

dün bu keki yapmaya çalıştım buyuk bır hevesle.. ınternetten almıstım tarıfı.. sonuç husran !mafoldumben
nerde yanlış yaptım acaba.. hemen hemen aynı tarifti bilmiyorumkismile

Alla alla benimki çok güzel oldu..

Fırında mı bir sorun var acaba..tadı mı kötü oldu kabarmadı mı fisfisfis

yooo cok yumusak oluyor pamuk gibi içine hafifte tarcın ekliyorum kokusu tadı agzında kalıyo bak bide öle dene tarifinide vermiştim sitede 4 yumurtayı cırp sonra 1 bardak seker 1.5 bardak un vanilya havuc tarcın bide kabartma tozu ekle cırp istersen cevizde muhtesem oluyor cabuk pişiyor bide

Alla alla benimki çok güzel oldu..

Fırında mı bir sorun var acaba..tadı mı kötü oldu kabarmadı mı fisfisfis

seninki coook güzeeel gorunuyooorrrr...cokacimcoook benım yaptıgım kek kabarmadı.. tadı guzel oldu ama ustu yandı içi kabarmadı bilmiyorumkismile yenecek durumda degıl yani mafoldumben biyerde hata yaptım ama nerde...

seninki coook güzeeel gorunuyooorrrr...cokacimcoook benım yaptıgım kek kabarmadı.. tadı guzel oldu ama ustu yandı içi kabarmadı bilmiyorumkismile yenecek durumda degıl yani mafoldumben biyerde hata yaptım ama nerde...

Birdahakine daha güzel olur inşalla seninki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…