• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Havuç alerjisi

Pinky93

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2019
2.388
2.310
83
31
Bebeğimin havuç ve kapya bibere sanırım alerjisi var. 6. Ayda ek gıdaya başlarken havucu buharda pişirip ezip verdim. Yedi sorun yok sandım. Ama hemen ardına pişik ve aşırı derecede gaz yaptı. Aynısı kapya biberde de oldu. 8. Ayda bir daha denedim aynı reaksiyon yaşandı. Şimdi bir yaşında geçen sebze çorbasına biraz havuç koydum pişirip gaz kanarcasına pişik yaşadık. Ben Almanya’da yaşıyorum çok fazla havuç tüketiliyor burada ve çok fazla taze sebze seçeneğimiz olmamasına rağmen gıdasını eksik etmemekte çalışıyorum. Bu bir alerji mi diye doktora sorduğumda bir kaç ay sonra tekrar denememi söyledi. Tekrar denemeli miyim anlayamadım emin olamadım. Sizce napmalıyım?

Bence denemeyin acı çektirmeye gerek yok ileri de alerji testi yaptırın

Bariz alerji bence. Ara ara deneyip geçip geçmediğini anlamak için demiştir.

Ağır geliyor şimdilik demekki tepki veriyor vücut büyüdükçe geçer. Çok şiddetli alerjik olduğunda döküntü kaşıntı vs yapıyor öyle olduğunda daha dikkatli olun. Yaşına yeni girmiş yakında geçer ama o gıdaların tüketiminden sonra bezini çabuk değiştirin oğlumda herşeye tepki gösteriyordu azaldı portakal hemen pişik yapardı severdi de yemeyi bende bezini bekletmeyerek ve kremleyip bağlayarak çözüm buldum pişik yapan gıdalara.

Havucun kabuğu alerjik. Kabuklarını soyup kullanmaniza rağmen sorun yaşıyorsanız tamamına alerjisi vardır. 3 ayda bir deneme yapmaya devam edin. Bebeklerin besin alerjileri 1 yaşından sonra belirgin, 2 yaşından sonra büyük ölçüde azalıyor. Kapya bibere de tepki veriyorsa siz renkli bütün sebze meyvelere karşı temkinli olun. Kırmızı mercimek, mor lahana, pancar, çilek, karpuz gibi.

Bugün pırasa brokoli kabak ile et suyuna çorba yaptım ev yangın yerine döndü çığlık atarak ağladı piştikten dolayı. Ben karar verdim bu çocuğa herşeyi tek tek vereceğim. Bünyesi karışık çorbayı falan kaldıramıyor. 😢 ne yedirsem pişik yapıyor bez değişiminden korkar olduk. Poposunu her seferinde ılık su ile yıkayıp havalandırıp zeytin yağı sürüp tekrar havalandırıp krem sürüyorum. Yok yani bize de ona da işkenceye dönüştü. Altının değişeceğini anlayınca kıyametler koparıyor. Katıla katıla ağlıyor.

Merhaba,bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Benim bebeğim de 5 aylık ek gıdaya başladık önce patates verdim sonra havuç ve sizin anlattığınız gibi aşırı gaz,huzursuzluk ve pişik yaptı.Zaten süt alerjisi olan bir bebek,sadece mamayla besleniyor.

Merhaba,bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Benim bebeğim de 5 aylık ek gıdaya başladık önce patates verdim sonra havuç ve sizin anlattığınız gibi aşırı gaz,huzursuzluk ve pişik yaptı.Zaten süt alerjisi olan bir bebek,sadece mamayla besleniyor.
Maalesef çözüm bulamadık. Turuncu olan her şeyi hayatımızdan çıkarmaya çalışıyoruz ama pişik devam ediyor. Bezi değiştirdik bakalım eleye eleye doğru yolu bulacağız 🤷🏻‍♀️

Maalesef çözüm bulamadık. Turuncu olan her şeyi hayatımızdan çıkarmaya çalışıyoruz ama pişik devam ediyor. Bezi değiştirdik bakalım eleye eleye doğru yolu bulacağız 🤷🏻‍♀️
Canım merhaba konunu görünce yazmak istedim lütfen kortizonlu krem kullanman lazım ve kızarıklık azalınca bırakma gecene kadar devam et oğlumda pişik uzmanı oldum eumovate ve tyrosyd dönüsümlü kullanman lazim sadece yağla yıkamayla basit kremlerle düzelmez o yazık çok canı yanar böyle

Önce pişik sorununu halledin. Ek gida süreci zor, sebze grubunu bırakın yogurt peynir grubuna agirlik verin corbalara et sularina.Cok az porsiyonlarla alistirmaya bakin 1 çay kasigi gibi. Zeytinyagini mutlaka ocagi kapatip ekleyin pisirmeyin.
Pişikte cok acıtır canini hepten sogur her seyden

Canım merhaba konunu görünce yazmak istedim lütfen kortizonlu krem kullanman lazım ve kızarıklık azalınca bırakma gecene kadar devam et oğlumda pişik uzmanı oldum eumovate ve tyrosyd dönüsümlü kullanman lazim sadece yağla yıkamayla basit kremlerle düzelmez o yazık çok canı yanar böyle
Canım çözdüm ben sorunu. Kullandığımız bez yüzündenmiş biraz da sanırım mavi hametan kullanınca geçiyor ama bezini değiştirdim daha da düzeldi. Havuç vermiyorum tatlı patates vermiyorum hiç. Normal patatese tepki vermiyor vücudu. Meyve olarak da standart bildiğimiz meyveler pişik yapmıyor yaban mersini falan yapıyor. Her çocuğun tepki verdiği şey farklı işte.

Back