havale geçirmek

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
Merhaba benim bi arkadaşımın kuzeni havale geçirmiş.grupta yazmış hastaneye gidiyoruz diye herkes "üzülme bişey olmuyucak iyileşicek" gibi şeyler yazmış.arkadaşımın annesi de ağlamış hatta.havale geçiren çocuk 1 yaşındaymış ve bu 2.havalesiymiş doktor ilkinde bidaha olmasın demiş.havale yüksek ateş durumu diye biliyorum ama hiç geçirmedim çok şükür nasıl bişey nasıl anlaşılır?tam detayları neler tehlikeli bişey mi?
Herkes tedirgin olunca sorayım dedim nasıl bişeymiş.

bende bebekken geçirmişim. yüksek ateşten oluyor. eğer erken farkedilip hastaneye götürülürse hiçbirşey olmaz. buz gibi suya sokmuşlar beni. tabi abartarak anlatıyorda olabilirler. vücut ısısının düşürülmesi için herşeyi yapıyorlarmış.

havale tabi ki tehlikeli bişey ölüme kadar gider..

mesela ben 4 yaşında havale geçirmişim. annem uyanıp bakmış inliyorum baygın baygın.. altımı kirletmişim ve yanıyormuşum ateşler içinde.

hastane de kaldım günlerce. aylarca iğne oldum penisilin..

26 yaşımda bir mr sonucu hidrosefali hastası yani beyinde su toplanması görüldü.. bu havaleye bağladı dr. bunlar boyut boyut.. zihinsel hasar da bırakabilir bedensel de.. ben en kötülerini yazdım çünkü dikkat edilmesi gerekn önemli bir konu..

çocuklarda ateşliyken aman bekleyim ilaç vermeyim demeyelim..

bende havale geçirdim 1 yaşindaydim. bu havale hastalıktan işitme engelli oldum havale geçirmek kötü bişey buna menenjit hastaliği deniyor. herşey oluyor görme zihinsel vs Allah korusun.
soguk sirkeli su ile başina koy iyi gelir.

Havale çok ciddi bir şey tabi ki. 8 aylık yeğenim havale geçirdi 4 yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etti. En çok beyne zarar veriyor.
Allah şifa versin. İnşallah kalıcı hasar olmaz.

Havale takip edilmesi gereken bir şey.1 kere 40 derece de havale geçirdiyse 2. Sefer çok daha duşuk ateşlerde de geçirebilir. Beyinde hasar olma riski var diye de biliyorum. görümcem 3 kere geçirmiş son seferinde çok kötüymüş ağzı yuzu kaymıştı diyorlar.o sebepten 7-8 yaşına kadar ilaç kullanmış.çok şukur bir hasar bırakmadı. Ama genetik yatkınlığı olanların geçirme riski yüksek yani kızımda risk taşıyor baba ve hala geçirdiği için. Ve çok zor iğnesiz düşmeyen bir ateşi var. Bir seferinde halüsinasyon görüp beni tanımamaya başlamıştı acildeydik. İğneden sonra düzeldi ama yarım saat beni tanımadı ne kadar yıpratıcı olduğunu tahmin edersiniz

Havale konusunda herkes dehşet şeyler söylemiş.
Benim 2 çocuğumda havale geçirdi. Biri 3 kere diğeri 1 kere.
Arkadaşımın ablası Türkiye'nin en ünlü çocuk nöroloğu. Çocuklarıma havale konusunda ona götürdüğümde bakmak bile istemedi. Ateşli havalenin hiç bir sorun yaratmayacağını, eğer sorun varsa ateşli havalenin bir sorun yaratabileceğini, havalenin bir vücut savunması olduğunu, sağlıklı bireydeki havalenin hiç bir şey ifade etmediğini ve beyinde hasar bırakmadığını söyledi.
Şimdi ikiside kocaman oldular, bugün takdirnamelerini getirdiler.
Kısacası; ateş durumunda beynin verdiği komutu şaşırma durumudur havale, sağlıklı bir çocuksa hiiiçç bir zararı yoktur. Havale kalıntı falan bırakmaz. Ama zaten bir sakatlık varsa vücutta belki onu tetikleyebilir.
Şimdiden geçmiş olsun ama her havale felaket değildir. Merak etmeyin.

Havale ve menenjit farklı şeylerdir. Menenjit beyin zarı iltihaplanmasıdır. Konu sahibi yanlış bilgilenebilir.

bende havale gecirmisim,benim gozumde hasar birakmis,sasilik olusmus ve bi gozde goz damarlari hasar gormus ama tedaviyle cok sukur duzeldi,artik gozluk dahi kullanmiyorum.
farketmek lazim,cocuk halsizse istahsizsa filan hemen atesini olcmek lazim.
bazen elini alnina koymakla anlasilmiyor o yuzden can sIkici olsada popodan olcmek lazim,

Bende havale geçirmiştim, sanırım beş altı yaşlarındaydım hatırlıyorum çünki o anları. Çok üşümeyle birlikte çok yüksek ateşim olduğunu, titreye titreye uyumaya çalıştığımı hatırlıyorum gece. Birden başlamıştı ayrıca. Sonra sabah birinin kucağında hastaneye götürüldüğümü hatırlıyorum o kadar. Hiç hastanede falan da yatırılmamıştım, direk eve gelmiştik aynı gün. Bildiğim her hangi bir hasar bırakmadı çok şükür, hatta anneme diyorum bazen " ben aslında çok zeki olacakmışım da havalenin sayesinde normal seviyede kalmışım işte napacaan" diye :))

Çok tehlikeli. Kardeşim küçükken geçirdi. Kesinlikle 2.yi gecirmemesi gerekti.
O zaman tüm testlerde bir sıkıntı olmadığı yönündeydi. Akabinde kardesime hiperaktivite bozuklugu otizm teshisi kondu. Tek suphemiz havaleydi havaleden once oyle bi durum yok gibiydi. Rabbim sabrını versin. Biz çok yıprandık çok üzüldük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…