• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket hatiralari unutmalimi yada unutmamalimi?

üzücü hatiralari unutmalimi yoksa unutmamalimi?

• Ankete Katılan
    50
zannetmiyorum canim.....Şenizyani seni yalancilikla itham etmiyordurlar....:1closedeyes:
bende ne düsünüyorum biliyormusun insan gecmiste cogu yerde ezilmis, aldatilmis aci cekmis ise bunlari hatirlamak istemezki:çok üzgünüm:
ben gördüm cektim...ama cogunun düsüncesi bu durumda degisik...benide bu cok ilgilendiriyor:1closedeyes:ayni sende oldugu gibi bendede öyle bir durum var cogu seyi hatirlamiyorum:1closedeyes:hatirlamakta istemiyorumyerimseniben
özgürcem biz bu konu hakkinda yanliz degiliz üzülme:1no2:

ben seni çok iyi anlıyorum eğer anılar kötüyse kesinlikle bilinç hatırlamak istemiyor banada hayatımın mutsuz olduğum bir döneminindeki bazı hatıraları sevdiklerim arkadaşlarım anlatıyorlar hiçbir şeyi kolay kolay unutmayan ben hiçbirşey hatırlamıyorum tamamiyle psikolojik bir durum bu canım

Şimdi buraya yazılanları okuyan arkadaşlar tabiki özellikle beni hedef alarak yalancı demiyorlar.Sadece unuttuğumuzu söylediğimiz halde, mümkün değil denmesi doğal olarak bizim yalan söylediğimiz anlamına geliyor. a.s Düşünsenize ailemle yaşadığım çoğu şeyi hatırlamıyor olmam tuhaf değil mi?Arkadaşların bunu görememesi ve ısrarla mümkün değil demesi şaşırtıcı. a.s

evet arkadaslar, yasanan olaylar, hatiralar kimisi icin unutulabiliyor digeri icin ise zor bir sey....
bir taraftan unutmak en iyisi
diger taraftan unutmamak daha iyi..
yani her ikisininde ise yaradigi bir kisim var.....
dilerimki kötü hatiralari olanlar onlari unutup yeniden hayata baslasin....
ve güzel hatiralar sakli bir gecmisi olanlarda hep öyle güzel bir sekilde devam yasasinlar...
sevgilerle..................

lütfen kişisel algılamayın rica ediyorum.zira kendi adıma konuşursam genel bir yargıdan bahsediyorum. kişilerde farklılıklar olabilir tabi...
benim kanaatimce örneğin yakını vefat eden biri, deprem yaşamış biri, trafik kazsı geçiren, işkenceye maruz kalan biri vs. vs. vs. yani bu tür kötü hatıralar insanda kapanması zor ve unutulmayacak izler bırakır.
tabiki farzı misal erkek arkadaşından geride kötü hatıralar kalarak ayrılan biribunu unutabilir. zamanın iyileştirici özelliğini göz önünde bulundurursak.
bu noktada şu soru sorulabilir ; her kötü hatıra unutulur mu? yoksa bazıları unutuabilir ama öyle kötü olanları vardır ki insanın dönüm noktasıdır ,bunlar istensede unutulamaz mı?

ben unutmak istiyorum deniyorum ama unutamıyorum o kadar çok kötü anım varki . Şu an cok mutluyum yinede hergün ağlayacak bişeyler aklıma geliyor

anı bunlar unutmakla parçamız olduğunu inkar edemeyiz ki büyümemizde olgunlaşmamız da olumlu etkileri de olmuştur belki hatalarımızdır kötü anılar deneyim olarak geçmişimizden bugünümüze ders olarak defterimize işlenmiştir.

elimizde olan bir şey değil ama bence 'unutmamalı..'
her yaşanan tecrübedir,iyi ya da kötü;
aynı hatayı tekrarlamamak için unutmamalı bence..sokrat:demo :)

acı- tatlı, ıyı - kotu farketmez hepsı gecmişe aıt ızler tasır. Ne olursa olsun unutmamalı zaten unutulmaz kı ..... sadece duygular bastırılır o kadar

geçmiş bizi geleceği hazırlar. geçmişi unutan, geleceği kabullenmez. gününü de yaşayamaz. geömişim, geleceğime yön verir, pişmanlıklarım var. geleceğe dair umutlarım ve geçmişten gelen tecrübelerim var. unutmamalı.

iyisi de kötüsü de bizi bugüne hazırlayan öğreticiler benliğimiz.. unutmak bence ihanet olur o günlere...
biz varsak onlarla varız birazından ders çıkardık adına tecrübe dedik birazından dert çıkardık mutluluğun kıymetini anladık birazı da aklımıza gelince yüzümüze tebessümler saçtı ahh hatıralar dedirtir..
unutmamalı...

hatıraları unutmamak gerekir ama güzel dahi olsalar onlarla yaşamamayı öğrenmek gerek.. yerli yerine oturtmak lazım çünkü.kötü olanları tabi ki cook gerilere atabilmek lazım

keşke unutabilsem ama malesef nasıl bi hafızam varsa iyi kötü eski yeni herşeyiiii hatırlıyorum..
unutmak istediğim bazı şeyler var ama gözümü kapattıkça hatırladığm ilk şeyler de yine onlarr..:(

Ben,insanların geçmişte acı veya tatlı ne yaşarsa yaşasın,unutmalıyım yada unutmamalıyım diye tercih yapabilecek yetiye sahip olduklarını düşünmüyorum...

unutmak elimizde değil cidden
muhakkak beynimizin biyerlerinde kalıyo
tabi unutmak ve hatırladıkça üzülmemek daha iyisi

gittin şimdi sen
yoksun yanımda
hiçbirseyini istemem
NEYE YARAR HATIRALAR....

unutulmalı ve unutuluyor bence

unutmak istediğim beni çok üzen bir hatırayı beynimden silerim aklıma gelince kara bir tahtayı hayal ederim tebeşirle yazılmış bu olayı bir süngerle üstünden geçip hiç birşey kalmayıncaya kadar silerim unutana kadar hep bunu hayal ederimKötü Kazen tavsiye ederim:içelim:

unutmak istesende unutamazsin bence.. yani elbet bir gün yine aklina gelecek..

ki bence böylesi zaten en iyisi..

ona göre karsindakine davranislarin degisecek..

herkese hak ettigi kadar deger verecekesin..

bence hatiralari ne olursa olsun eger ki iyiyse unutmamali..
mesela ben hic unutmadim ve unutmayacagim da...
cünkü hepsi de cok degerli benim icin,en guzel gunlerim unutamamki

Back