hıkayenı okurken suratımda inan boyle ''ay ben yerim sizi ifadesi vardı''Yazık be eşinede hak ver dunyada kadın dogum uzmanı olmayan kac adamın elıne cocuk doguryor sırnaşık şeysırnaşık şey .Gercı ben burda kocişinin 9 aylık hamıle kadına canım ıstıo daha aksam aksam kek yaptırmasına takıldım ama oda femınıst ruhumdan olsa gerek sen aşerecegıne o aşerio kaydirigubbakcemile3 Ama gercekten super bı dogum hıkayen var.peki bebeğin eşi nereye düştü bebeğim bu arada?Arabayamı dustu cunku bebekten sonra oda cıkıyor bıde dıkıs falan atılmadı heralde dımı?
Allah analı babalı büyütsün, sizi de tebrik ederim cesaret ve dirayetinizden dolayı. Çok güzel anlatmışsınız. Bebeğiniz için de güzel bir anı olmuş :) Eminim çok hoşuna gidecektir.
Benzer bir doğumu ben de yaşadım, sizi anlıyorum :)) Eğer ilçedeki ebeyi dinlemeyip hastaneden eve uğrayıverip çıksaydık yola (ildeki hastanede doğum yaptım) az kalsın yolda oluverecekti, çünkü ben de doğum sancılarımı pek anlamamıştım ve o arada bayağı bi açılmış rahmim. E geç farkedince de doğum bir anda olup bitiyormuş gibi geliyor.
Ve ben birçok doğum hikayesi okudum burada, genelde kolay doğum yapanların hepsi hem hareketli bir hamilelik süreci geçirmiş, hem de doğum başladığında cesaretli davranarak kolay olacağına inanmış. Normal doğurmak istiyordum ama olmayınca sezaryen oldum diyen arkadaşların çoğu da (bebeğin ters gelmesi veya ciddi diğer durumlar hariç) doğum sancıları anında kendilerini bırakmışlar ve doğumdan -açıkçası- korkmuşlar. Korku doğum anında en tehlikeli şey bence. Çünkü anne metansetliyse ve gücünü korkuyla bağırıp çağırmaya harcamıyorsa sancıları az hissediyor ve ıkınmalar da sağlıklı oluyor.
Benim ağrı eşiğim çok düşüktür. Eşim bana pek inanamıyordu (bence). Ama kendimiş önceden şartladığım ve kolay olacağına inanadığım için ben de "Nasıl oldu anlamadım" diyenlerdenim hamdolsun.
Şimdi ben doğuma hazırlanan anne adaylarına bu tespite dayanarak kendilerini doğuma bedenen ve zihnen hazırlamalarını tavsiye ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?