Doğuma Hazırlık Hastaneye gittiğinizde neler yapılacak?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28
Doktorunuz daha önce yaptığı muayene bulgularını kontrol edecek ve sizin şikayetlerinizi dinledikten sonra pelvik muayenenizi yapacaktır. "Tuşe" adı verilen bu elle muayenede rahimağzının açıklığı, silinmesi ve yumuşaması, bebeğin başının doğum kanalının neresinde olduğu ve amniyos kesesinin bazı özellikleri hakkında bilgi edinilir. Ayrıca doğum kanalının giriş kısmı, kanalın özellikleri ve doğum kanalının çıkış kısmı konusunda da önemli bilgiler edinilir. Kanalın kemik ve yumuşak doku yapısında bebeğin geçişine engel olabilecek durumlar (çatı darlığı gibi) bu muayene esnasında ortaya çıkar.

Daha sonra kasılmalarınızın frekansı ve süresi ile bebeğin kalp atımı kontrol edilir. Bebeğin kalp atımı 20 dakika boyunca yapılan kardiyotokografik inceleme ile kontrol edilir. Bazı doktorlar da yalnızca fetoskop denen cihazla bebeğin kalp atışlarını dinlerler.

Muayenede henüz doğumun çok erken aşamalarında olduğunuzun belirlenmesi ve bebekle ilgili herşeyin de normal olması durumunda aktif doğum başlayana kadar eve gönderilebilirsiniz. Bu sizin saatlerce gereksiz yerde hastanede beklemenizi önlemek amacıyla yapılır ve doktorunuz gerçek doğum sancıları konusunda sizi bilgilendirecektir.
 
X