- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.259
asıl hemşire yurt dışındaki hemşireler..alın teri diye onlara denilir..refakatçı diye bir şey yok..yatalak hastaların altlarına ..yıkamalarına..yatak yüzleri değiştirme..yemek servisi yapıyorlar..az yürüyen hastaları tuvalete götüren onlar..çok emek veriyorlar..ama türkiyede gördüm..devlet hastanesinde..girmişler bir odaya..almışlar çaylarını..sadece tansiyon ölçmek için geliyorlar..emek yok..sinirliler..her şeyi hasta bakıcının üstüne atmışlar..hastayada yakınları ilgileniyor..80 yaşındaki ameliyat olmuş yaşlı kadın ağlıyor..sorduğumda..hemşirenin artık bundan sonra serumu kendin değiştireceksin demiş..değiştirmek zor geliyor ki...kadın ben anlamam demiş..hemşire demişki..öğreneceksin..bu nasıl insanlık..devlet bunları birde maaşa bağlıyor..bilmiyorlar ki neler oluyor..
Buna inanmak istemiyorum resmen
Yani bu nasil birsey? Serum degistirmek bile hemsirenin sorumlulugu nasil olmaz? Sonrada burada diyorlar "yok efendim, akp sayesinde saglik sistemi iyilesti, artik sira yok".. Evet ya, saglik sistemi harika baksana, ondan dolayi millet kendi serumunu takmak zorunda, çoçuklar ellerini, ayaklarni kaybediyorlar..
Ve evet, buradaki hemsirelerin, dedigin gibi, serum takiyorlar, carsaflarini degistiriyorlar, tuvatlete götüruyorlar, seni yikiyorlar,.... yani burda hasta yakinlar sirf manevi destek olsun diye hastanin yaninda. Yoksa birsey yapmiyorlar, olmasi gerektigi gibi tabiki.