hastane personeli ya da bu işlerden anlayan

mamafihhhhh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2014
8
0
1
Amasya
Merhabalar.forumda yeniyim, kural dışı bi hareketim olduysa affola. Ben tiroid hastasıyım. Hormon kontrolü için dr a gittiğimde hormon ve tam kan sayımı istedi dr um. Kan sonucu aldığımda hormon referans değerlerinin yanısıra gebelik bir,iki ve üçüncü trimester tsh referans değerleri de yazıyordu. Dr gebelik var mı dediğinde yok demiştim, yani bi gebelik testi istemedi. Tahlil sonucundaki bu durum gebeliğe has mı yoksa otomatik olarak her tahlilde Yazan referans değerler mi? Tüm kadın hastalarda öncelikle gebeliğe bakılıyor olma gibi saçma bi durum olabilir mi ben gebe olduğumu düşünmüyorum ama aklım karıştı. Fikir sahibi olan paylaşırsa çok makbule geçer :)

Pek anlamdım anlattığınızı ama bir sorun yok.Dr a gösterin tamam..

Canm uazdıklarından birşey anlamamkla birlikte bende triod hastasıyım ilaç kullanıyorum ve gebelikten dolayı dr um her ay düzenli olarak kan vermemi istiyor değerlerim normal sınırlarda çok şükür ama hiçbir tahlilimde gebelik birinci trimester falan yazmıyordu anladığım kadarıyla senin gittiğin hastaneye özgü bir yöntem şöyleki gebelik olursa tsh değerlerin aylık olarak değişkenlik göstereceğinden gebeliği üç trimester diye tsh a göre ayarlama yapmış hastane ve o referans değerlerinide vermiş çünkü gebelik olursa ne olursa olsun tsh değerinin 2.5 altında olması lazım

O kadar mı anlaşılmaz yazmışım :) gebelik ihtimali çok yüksek olmayan bir ilişki yaşamıştım. Adetlerim hep düzensizdi o zamana kadar, bu olaydan sonra düzenli kanamalar oldu üç ay, yani ben adet olduğunu sanıyorum ama belirgin derecede farklıydı eski adetlerşmden. Öyle damla damla değil ama eskisi kadar da çok çok yoğun bi kanama değildi.üstüne görme olsa üç ay üstüne görme olmaz diye düşünüyorum ama emin değilim. İdrarda test yaptım üç kez arka arkaya negatif. Şimdi karnımda şişlik hatta acayip bi büyüme var bi de iki gündür göbek deliği altından başlayan hafif kahverengi çizgi. Bu çizgiyi gebelik dışında bulunduranlat olduğu da söyleniyor ama doğrusu nedir bilemiyorum. Adet dönemim bu günler çizgi o yüzden belirmiş olabilir belki. Dünden beri karın boşluğumda felaket bi seyirme var dışardan görülecek kadar ve rahat beş dakika falan sürüyor kalp çarpıntısı gibi. Ve kan sayımında kansızlık da çıkmış anladığıma göre.şimdi yazarken paranoyak hissettim kendimi.ama cidden kabusum oldu bu dönem benim. Sebebi tabi ki evli olmamam.

Gebelik olsa yirmi haftadan fazla olurdu bende ne göğüs hassasiyeti ne bulantı hiçbir şey olmadı ama iyice paranoya ya vurdum. Test yaptığımda da üç ay falan geçmişti olayın üstünden olsa çıkardı diyorum ama kansızlık, karın büyümesi, çizgi ve tahlildeki durum kafamı karıştırdı.

kadın doğumdan betaHCG yaptır bu endişeleri yaşayacağına.Sonucu kesin olarak bu verir..O söylediklerin zaten orda yazan şeylerdir.Normal değerleri veriyordur.Bakılmadıktan sonra göstereceğini hiç sanmam..

Son düzenleme:
İşte o kadar kolay değil o cesaret edemiyorum psikolojimi hazırlanamam lazım önce. Nasıl net sonuç alacağımı biliyorum ama öncesinde bu konuda bi fikri, paylaşabileceği bi tecrübesi olan varsa onu dinlemek isterim.

Aynı hastanedeyse dr da eski kayıtlara bakarsa görür.Ama önceden baktırmışsınız'demez.Farklı hastanede zaten görünmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…