Hastane çantasında neler olmalı herkes bisey diyor

oznur hazan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2024
83
17
3
29
Arkadaşlar merhaba ilk gebeligim olduğu için salak gibi her yazılanı okuyorum ama her yazılan değişik standart bir anne bebek çantasında neler olmalı tutumlar zıbınlar kaçar adet konmalı

Ben kendime 1 lohusa pijaması koydum 1 takım da eşofman, eşofmana gerek olmadı 1 gece kaldım pijamayla sonraki gün de hastaneye gelirken giydiklerimi giyip gittim. Kalın çorap koymuştum doğum sonrası üşüme olabiliyor. Hırka da koydum ama ona ihtiyaç olmadı. Bebek için 1 hastane çıkışı 1 tulum 1 alt üst takım 2 de zıbın koymuştum. Bezini değiştirirken çiş yaptığı için komple değiştirdik. Tulumu giydirmeye gerek olmadı. Çorap giydirmedim zaten senin de sıcak havalara denk geliyo gerek olmaz. Battaniye olarak da 1 tek kat müslin 1 penye 1 de pazen battaniye koymuştum. Yine havalar sıcak olduğu için kalın battaniyeye gerek olmaz senin. Bez de 10 tane falan koymuştum ama tabi hepsini kullanmadım. Kendim için de 1 palet depend koymuştum o mutlaka gerekiyo zaten. Böyle yani başka aklına takılan varsa sorabilirsin gerekli mi gereksiz mi diye

Arkadaşlar merhaba ilk gebeligim olduğu için salak gibi her yazılanı okuyorum ama her yazılan değişik standart bir anne bebek çantasında neler olmalı tutumlar zıbınlar kaçar adet konmalı
Eve geri dönünce o çanta zul oluyor :) o nedenle ne kadar kompakt o kadar iyi. Ben iki doğumumda da 1 gece kaldım hastanede. Bizde mesela oda çok sıcaktı, yavruyu hemşireler battaniyeye kundaklıyorlardı. 2şer tane alsanız yeter herhalde. Kendinize de bir tane yedek koyun, ne olur ne olmaz. Bir kısmını poşetle götürürseniz eve geri dönünce tekrar yıkamak zorunda kalmayabilirsiniz.

Ben kendime 1 lohusa pijaması koydum 1 takım da eşofman, eşofmana gerek olmadı 1 gece kaldım pijamayla sonraki gün de hastaneye gelirken giydiklerimi giyip gittim. Kalın çorap koymuştum doğum sonrası üşüme olabiliyor. Hırka da koydum ama ona ihtiyaç olmadı. Bebek için 1 hastane çıkışı 1 tulum 1 alt üst takım 2 de zıbın koymuştum. Bezini değiştirirken çiş yaptığı için komple değiştirdik. Tulumu giydirmeye gerek olmadı. Çorap giydirmedim zaten senin de sıcak havalara denk geliyo gerek olmaz. Battaniye olarak da 1 tek kat müslin 1 penye 1 de pazen battaniye koymuştum. Yine havalar sıcak olduğu için kalın battaniyeye gerek olmaz senin. Bez de 10 tane falan koymuştum ama tabi hepsini kullanmadım. Kendim için de 1 palet depend koymuştum o mutlaka gerekiyo zaten. Böyle yani başka aklına takılan varsa sorabilirsin gerekli mi gereksiz mi diye
Çok teşekkür ederim cevabınız için ☺️

Eve geri dönünce o çanta zul oluyor :) o nedenle ne kadar kompakt o kadar iyi. Ben iki doğumumda da 1 gece kaldım hastanede. Bizde mesela oda çok sıcaktı, yavruyu hemşireler battaniyeye kundaklıyorlardı. 2şer tane alsanız yeter herhalde. Kendinize de bir tane yedek koyun, ne olur ne olmaz. Bir kısmını poşetle götürürseniz eve geri dönünce tekrar yıkamak zorunda kalmayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim 😊

Bebej kıyafeti çok önemli değil nasılsa çok yer kaplamıyor. Ben seseryan oldum baya da kıyafeti almıştım yanıma 1 kwre kaka bulaştı kıyafetine 2 takım kullandım sadece aslında tam takım bile kullanmadım diyebilirim yine tekrar doğum yapsam bebek kıyafeti alırım ama bavulla gitmek yerine ufak bir el çantası alırım o uzun yazılan listelerin çoğu gereksiz ben eşime bile kıyafet aldım hiç giymedi

Bebej kıyafeti çok önemli değil nasılsa çok yer kaplamıyor. Ben seseryan oldum baya da kıyafeti almıştım yanıma 1 kwre kaka bulaştı kıyafetine 2 takım kullandım sadece aslında tam takım bile kullanmadım diyebilirim yine tekrar doğum yapsam bebek kıyafeti alırım ama bavulla gitmek yerine ufak bir el çantası alırım o uzun yazılan listelerin çoğu gereksiz ben eşime bile kıyafet aldım hiç giymedi
Teşekkür ederim

bebeğime 3 takım, 2 battaniye, 10 bez, ıslak mendil, pamuk, pişik önleyici ve ağız mendili aldım.

kendime 2 pijama bi esofman takımı (hastaneden çıkarken giymek için). bi paket depend, göğüs ucu kremi (kullanmadım) emzirme atleti (cok kurtarıcı), emzirme sütyeni (hiç pratik değil), bir de hırka aldım. ben ocak ayında doğurdum ama farketmiyor. çok kan kaybettiğiniz için üşüyebilirsiniz. he bir de emzrime yastığı da cok isime yaradı. alttaki dikişlerle rahatca oturup emziremiyordum, yastık çok yardımcı oldu. bir de terlik.

kendime aldığım 2 pijama takımı yeterli gelmedi cünkü ikisine de kan bulaştı.

bebeğime aldıklarım yeterliydi ve hepsini de kullandık. bir ara bebeğim ilk kakasını yapamadığı içim hemsireler müdahale etti ve bildiğiniz coxugun üstü bası kaka oldu 😂 o yüzden her zaman bir fazla yanınızda tutmak iyidir. bu arada bebeğime 2 hastane çıkışı, 1 de alt-üst takım +iç zıbın almıştım. bolca corap aldım bir de. corapların hepsini kullanmadım ama.

Hastane çantası listelerine bakmayın o kadar gereksiz şey var ki. Bir gecelik, bir normal pijama takımı, hasta bezi alın kendiniz için bir de terlik. Bebek için ise 20 kadar bez ve alt temizlemek için pamuk, 3 zıbın, 2 alt üst takım ya da tulum yeter. Benim doğum yaptığım hastane bez ve doğduğunda giyeceği kıyafeti kendi verdi. Mama,pompa,biberon, emzik falan almayın hiç gerek yok.

Hastane çantası listelerine bakmayın o kadar gereksiz şey var ki. Bir gecelik, bir normal pijama takımı, hasta bezi alın kendiniz için bir de terlik. Bebek için ise 20 kadar bez ve alt temizlemek için pamuk, 3 zıbın, 2 alt üst takım ya da tulum yeter. Benim doğum yaptığım hastane bez ve doğduğunda giyeceği kıyafeti kendi verdi. Mama,pompa,biberon, emzik falan almayın hiç gerek yok.
Teşekkür ederim cevabınız için 😊

Rica ederim ne demek. İnsan her şey lazım olur diye düşünüp doldurdukça dolduruyor çantayı ben de öyle yaptım. Hepsi olduğu gibi geri geldi.
Valla yalan yok bende öyle yapacaktim losyonu kremi tarağı bebek yağı filan derken sormadan hazırlamak istemedim iyi ki sormuşum 😊

Kaç gece yatış planlandı ona göre önereceğim 🫠

PompA almayın demis birisi.ben ona takıldım.
Sezeryan sonrasi bebek hemen tutmadı.2 saat uğraştık .o esnada pompa ile ağız sütünü sagip kaşıkla bebeğin ağzına biraktik.sutun kokusunu ve tadını alan bebek daha azimle meme aradı.cok şükür tuttu.
Sezeryan sonrası pompaya ihtiyaç oluyor.normal doğumu biliyorum.
Lütfen sezeryansaniz battaniye alın kendiniz için.cunku üşüme çok oluyor
Rabbim sağlıklı sıhhatli doğum yapmanızı nasip etsin.sag salim kucağınıza alın inşallah bebeğinizi .bebeğiniz güzel ahlak li olsun.amin

Ben hazırlasam şu an alacaklarımı yazıyorum.
-Bebeye 5 kiyafet. (Bere eldiven çorap mendil filan dahil) Ne olur ne olmaz yetmeyeceğine artsın...
-20 kadar bez ve pamuk. Pamuğu bandırmak için bir kap alırdım. Bu oradaki karton bardak da olabilir hazır su koyup hallolur. Alt açma 10 adet kare olanlardan. Yenidoğan komple sığar ona zaten hijyenik hijyenik yatar
-2 penye battaniye 1 kalın battaniye. Welsoft bir şey alırdım.
Bunun haricinde mamadır şudur budur pompadır gerekirse o an eşimi yollar aldırırım. Hiç belli olmuyo o işler çünkü.

Kendimee
Çıkışta da giyebileceğim rahat eşofmanımsı bir şeyle hastaneye giderdim.
Takım takım ve pijamamsı şeyler hele güpürlü asla almazdım. Çok saçmaymis ilk doğumda aldım giymedim hiç. Zaten niye aldım bilmiyorum... 2 penye eşofmanımsı alt alırdım. 2 uzun kollu t-shirt 2 kısa kollu tshirt. Benim memeler çok küçük direkt atleti açıp emzirebiliyorum. Çamaşır işine girmem de boşunaymış.
Iki çorap bir kalın bir normal.
Bir orta kalınlıkta triko hırka olabilir bağlanabilir bi şey sabahlık niyetine kullanırım. Depresyon hırkası stayla
Bir terlik
Bir paket külot bez ben az kullandım ilk doğumda iki tane kullandım sezaryendi. Kanamam ayağa kalkınca neredeyse bitmişti pede geçmedim hemen belki yoğunlaşır diye ama geçebilirmişim. Bir kaç saat sonra geçtim. Farklı uzunluklarda ped. Olmazsa bebenin bezi de kullanılır. Lcwdan kocaman külotlar almistım onlar muhteşem çıktı hamile külodu diye geçiyor sanırım. O kocaman külotlardan alın mutlaka. Her türlü rahat sezaryen olursa hele çok daha rahat.

PompA almayın demis birisi.ben ona takıldım.
Sezeryan sonrasi bebek hemen tutmadı.2 saat uğraştık .o esnada pompa ile ağız sütünü sagip kaşıkla bebeğin ağzına biraktik.sutun kokusunu ve tadını alan bebek daha azimle meme aradı.cok şükür tuttu.
Sezeryan sonrası pompaya ihtiyaç oluyor.normal doğumu biliyorum.
Lütfen sezeryansaniz battaniye alın kendiniz için.cunku üşüme çok oluyor
Rabbim sağlıklı sıhhatli doğum yapmanızı nasip etsin.sag salim kucağınıza alın inşallah bebeğinizi .bebeğiniz güzel ahlak li olsun.amin
Hastane battaniye vermedi mi

Back
X