• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık hastane çantalarını nezaman hazırlayacağız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tebessum77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
2.523
30
158
İstanbul
kızlar hastahane çantalarını nezaman hazırlamalıyız ?

ya erken gelmeye kalkarsa bebeğim 6. 7. aylarda bile doğum olabiliyor

hazırlamaya başlayan varmı?

benimde anne için gerekenler kısmında eksik çok sadece gecelik sabahlık takımımı annem verdi o var ama kısımın az eksiği kaldı nerdeyse tamam

inşallah zamanında sağlıklı gelirler

bende birden aldım ama eksikler var geçen hafta anneannesi almış hepsini
7.aya girdiğimiz için hazırlamak gerek

evet toparlamak lazım ilk bakalım burdan kimin bebeği sağ salim dünyaya gelecek hemen buradan bildiririz kimimiz önde olabiliriz ama sezeryan kız erkek olması olarak değişebilir önce ve sonra kişinin doğumu gerçekleşebilir...

yok canım tam tersi kızlar önce geliyor oğlanlar geç geliyor
benim bulunduğum yerde tam 1,5ay önce suni ağrı ile doğum yaptırmışlar erken doğum gereçekleşti hemen hemen benimle aynı bir anne adayıydı sanırım düşmüş merdivenelerden ama bebeği 2,800doğmuş ama bende dedim benim 750gr demekki fazlaymış o yine haftalık olarak...

Merhaba sevgili anne adayları. Bende şubat ortalarında doğum yapacakmışım doktor öyle dedi. Daha çok eksiğim var üstelik çok yorgun hissediyorum devamlı kendimi ve alış-veriş yapmaya halim yok nasıl olacak bu iş bilmiyorum

:nazar:galiba heyecan yapmamak lazım çoğumuzun eksikleri var.daha benim oğluşumun odası bile hazır değil.kıyafetleri nerdeyse tamam oldu ama bebişim şimdi bi doğsa yatacak yatağı yok yavrumun.ay daha ismi bile belli değil.en iyisi şimdi doğmasın,şubatı beklesin:roflol:
benimde baya eksiğim varmış,buarada listeyi gönderen arkadaşıma teşekkürler,benim gibi ilk bebeği olacak anne adayları için süper bir bilgi.:emir_bebek:

bence oda için acele etmeye gerek yok ilk önce çantasını hazırladıkmı yeter ilk kızımda ben meraktan 1senelik eşyası falan yani hereşeyi hazırdı yaşlılar ve büyükler derdi okadarda hazırlık iyi değil yatağını yani karyolasını almamıştık doğumdan sonra gidip onuda aldık geldik bencede fazla hazırlanmaya gerek yokkkk hediyelerde gelecek sonra giymeden kalıyor benim tam ilkte bir küçük mağazada satacak kadar kıyafetleri olmuştu hediye getireneler sağolsun çok hazırlık iyi değilmiş diye ben bunda az hazırladım birde bu doğumum kışa gelecek soğukta açıkta kalmayayım fazla hazırlık yapmayıncaaa

ya evet aslında hazırlamak gerek.birde annem beni 8 aylık dünyaya getirmiş bende erken doğururum diye korkuyorum.hazırlıklı olmakta fauyda var.bakalım.almamaız gereken ne çok şey var..

ya kızlar bide bukadar teferruat sezeryan olacak hastalar için normal doğum yapacaksak şayet bebek için ve kendimiz için 1 2 parça bişey yeterli bence.çünkü normal doğumda 2 3 saat içinde eve edönüyosunuz.ha sonradan sezeryana alma olasılığı olur ozaman tam teşkilatr hazırlanmalıyız ya bakalım

Bu aydan itibaren hazırlamaya başlamalıyız tabi.Ama bence o ihtiyaç listesindeki kadar abartmaya gerek yok.Ben kızımda bu ayda hazırlamıştım çantasını.Ama daha oğluşuma sadece bir tulumla bir takım aldım.Daha zıbın takımı bile yok.İnşaallah bu ayın sonunda alırım.

ben geçtiğimiz cumartesi günü eminönü sultanhamamda havuzluhan diye bi yere gittim.hamile olan arkadaşlarım önermişti orayı bana.a dan z ye her şey elinin altında.hastane çıkışından burun aspiratörüne küvetine varana kadar herşeyimizi aldık.bütün ıvır zıvır bitti.tek eksikler karyolası arabası ve puseti.onlarıda önümüzdeki ay tamamlarız inşallah.darısı başınıza..hayırlısıyla, sağlıklı bi şekilde gelmesini beklicez bundan sonra.rabbim hepimize hayırlı, ağrısız ve çabuk dogumlar nasip etsin..

bebişiminkiler hazır yıkanıp ütülenecek ama kendimin eksiklikleri var valla akşam sabah doğurucam diye ödüm kopuyo bende tık yok bu hafta hepsini hallederceğim inşallah...

bende geçen hafta eminönünde kürükçü handan birde irem bebeden birsürü şey aldım kızıma nerdeyse herşeyi tamam

bugünde oda takımı geliyor. park yatağı ve bir iki ıvırzıvırı kaldı yıkanıp ütülenecek artık. ama benim eksiklerim var hala

inşallah zamanında gelir bebişim

kızlar yıkama ve ütüleme işlemlerine başladınızmı? bebişimin herşeyi hazır ama paketlerinde duruyolar.yıkanıp ütülenip bavuluna yerleştirilecek.sizce bavul hazırlamak için daha erken mi? yoksa artık hazırlıklı olmak mı gerek.
bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. :uhm:

kızlar yıkama ve ütüleme işlemlerine başladınızmı? bebişimin herşeyi hazır ama paketlerinde duruyolar.yıkanıp ütülenip bavuluna yerleştirilecek.sizce bavul hazırlamak için daha erken mi? yoksa artık hazırlıklı olmak mı gerek.
bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. :uhm:

canım merhaba;

vallahi ben günlerdir ev hazırlığı ve bebiş hazırlığı içerisindeyim. yardım edenimde yoksenağlama annişlerin ikiside şehir dışındalar. bende çalışıyorum işten çıkışım 18:00 sonra eve gel işlerle uğraş bu halimde zor oluyor ama yapacak bişey yok. bende oğluşumun bütün kıyafet, oyuncak vb. herşeyini ayırdım. etiketlerini kestim. bu gece dolaplarına yerleştirecemki yeri yurdu belli olsun. kızlar çok zor bir iş organizasyon ona göre. neyi nereye koyacağını sapııyor insan. sonra tek tek çekmecelerinde alıp yıkayıp ütüleyeceğim.

benimde herşeyi nerdeyse hazır etiketleri söküyorum kıyafetlerdeki yıkayıp ütüleyip yerleştireceğim. bu hafta başlayacağım sanırım.

kızlar hastahane çantalarını nezaman hazırlamalıyız ?

ya erken gelmeye kalkarsa bebeğim 6. 7. aylarda bile doğum olabiliyor

hazırlamaya başlayan varmı?

ben 32 haftalik hamileyim ama hazirlamadim sanirim dort bes hafta sonra hazirlarim .ilk cocukta uc aylikken hazirdi simdikinde hazirlamadim.)))

Şubat anneleri hızlılar maşallah. Benim 3 haftam kaldı daha son posta kıyafetleri bugün ütüledim kızımın. Kendi çantamda hazır değil, geceliklerimi falan ancak alacağım. Alacaklarınızı benim gibi son ana bırakmayın ama kızlar, Allah'a şükürler iyiyim ama dışarı çıkıp kendime birşeyler bakmak zor geliyor. Alın hazır olsun, evdeki işler daha kolay. Bütün kıyafetlerini, nevresimlerin, battaniylerini yıkamak ütülemek 2-3 günümü aldı (kuruması uzun sürdüğü için). Hepinize kolay gelsin.

kızlar ben oğluşumun çantasını da kendi çantamı da hazırladım..belki unuttuğum birkaç şey olabilr..ama şu an hadi hastaneye gidiyoruz deseler valizlerin içindekilerle zorluk yaşamayız..
bence sizlerde artık hazırlayın ne olur ne olmaz..iki ayağınız bi pabuca girmesin..kafanız rahat uyuyun..
kolay gelsin..

Back