- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi philosophy
-
Bilmiyorum panik atakta olabilir, benim belirtilerim fiziksel diyor,cahil bir adamda değil, anlatamiyorum.anlatamadikca bu sefer ben sinirleniyorum. 20 yıldır bu şekilde bu arada ilk 18 yaşında başlamış sanırım.Bariz panik atak belirtileri..Eşinizin tam bir panik atak olmadığına nasıl karar verdiniz? Ya da tam bir panik atak nasıl oluyor? Herkeste ataklar farklı gelişir..
Derhal psikiyatriste gitmesi lazım..İhmal ederseniz yarın bir gün yataktan hiç kalkamaz..
Bilmiyorum panik atakta olabilir, benim belirtilerim fiziksel diyor,cahil bir adamda değil, anlatamiyorum.anlatamadikca bu sefer ben sinirleniyorum. 20 yıldır bu şekilde bu arada ilk 18 yaşında başlamış sanırım.
Mesela geçen doktora gittiğinde tahlil yapildi bişey cikmadi,daha doğrusu milimlik yukseklikleri bile taktı kafaya şimdi gene aynı tahliller yapılmış olmazsa tomografi çekilir demiş doktor,yani bi teşhis koydurana kadar ugrasiyor,gereksiz ilaçlar kullanıyor.Bence psikolojik bir durum söz konusu Olabilir. Etrafındaki insanların söylediklerini takıyor olabilir kafasına. Neticede bir hastalığı olsa Teşhis şimdiye konabilirdi.
eşin anksiyeteli(kesin teşhisi koyuyorum)Merhaba , benim sorunum evet eşim hastalık hastası.bunu evlendikten bir iki yıl sonra farkettim.farkettim diyorum çünkü kendisi de bilmiyordu,hala kabul etmiyor. Evliliğimizin 1. Yılında karadenize gitmiştik arabamiz yoktu,orda gece nefesim daralıyor demeye başladı,ben gerçekten hasta sandım çok korktum filan neyse böyle olaylarimiz gece acile gitmelerimiz o kadar çok oldu ki,ama 20 yıldır teşhis edilmiş bir hastalığı yok çok enteresan nefes daralmalari sonucu astım olduğunu zannediyordu ve ilaç kullanıyordu ama astım degil,bi ara kalbinden bi ara cigerinden,şimdi de midesinden sorunları var.olabilir basit bir refludur diyorum.iki kez doktora gitti,doktor ona zayifladin mi demiş son zamanlarda onu takmış kafasına şimdi herkes ona zayifladin diyormuş yine gitti doktora. Ki bi ara kilo almıştı 5 kılo kadar verdi bu da yeni değil,ya benim sorunum ben böyle dedikçe sinirleniyorum defalarca anlattım psikoloğa git dedim o israrla hasta olduğunu düşünüyor, gercekten bi hastalığı olsa napicaz bilmiyorum,bu arada annesi,babası kardeşi hepsinde panik atak var yani bakış açısı böyle hayata değişir mi,tedavi olabilir mi eşim tam panik atak degil, yani olabilir ona bişey demiyorum ama kabullenmiyor.nasil bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
Ben farkındayım durumun zaten de kendisinin hala farkında olmayışı 20 yıldır yani,benim aklım almıyor.nasil ikna edebilirim,edebilirmiyim.Panikatağın belirtileri fiziksel yani patolojik olur zaten..Organlarda hiç bir bulguya rastlanmaz ama hasta kusar, bayılır, nefesi daralır, kalbi sıkışır v.s..Çeşit çeşittir ataklar..
Tedavi edilmesi şart..Dediğim gibi yatağa düşer, kafayı yersiniz ne oldu deyip...
Neler neler neler hemde neler diyorum inanamazsiniz,bana gıcık oluyor sadece sanırım.O oyle deyince sende benimde agriyor de kilo mu verdim dyor sen bende verdim de basimmi agriyor diyor hic sorma benimde agriyor dersin bak hastaligi unutr o sekil ustelik biraz size gicik olur ama gecer
Ben farkındayım durumun zaten de kendisinin hala farkında olmayışı 20 yıldır yani,benim aklım almıyor.nasil ikna edebilirim,edebilirmiyim.
Ben çok araştırdım Nette, ama kendisi inanmak için çaba sarfetmiyor.bunu değil de mesela hastalık belirtilerini okuyor ve daha beter evham yapıyor,nasıl anlatabilirimeşin anksiyeteli(kesin teşhisi koyuyorum)
artı bahsettiğin gibi hastalık hastası (Türkçe ismide budur,)hipokondriazis di sanırım..
bende de mevcut..
iyileşmesi için kendisi inanmak zorunda maalesef..doktordan duysa bile inanmayabilir benim inanmam 3 yılımı aldı şimdi daha farkındayım en azından acillere gitmiyorum hatta hastaneden kaçar hale geldim..
Ya benimde abim oyle sirf kolunda jucuk 2 ben8 var diye doktora gittiNeler neler neler hemde neler diyorum inanamazsiniz,bana gıcık oluyor sadece sanırım.
siz anlatamazsınız dışardan hiç tanımadığı biri şöyle bir iğrenecek ıyy ne biçim adam bu çocuktan beter şımarık bi haltı yok insanları sırf eziyet amanaman kim çeker ki bunu falan bunu duyarsa tokat gibi ..işte o zaman düşünmeye başlarBen çok araştırdım Nette, ama kendisi inanmak için çaba sarfetmiyor.bunu değil de mesela hastalık belirtilerini okuyor ve daha beter evham yapıyor,nasıl anlatabilirim
Aynı şeyi yaşadık kaç kere, ilk acile gidisimizdi,hasta bakici dışarda hastalık hastası mi dedi ,yaka silker gibi,ki ben daha bilmiyodum,bir başka gidisimizde kalp miydi bu sefer hatırlamıyorum,odaya girer girmez doktor Noldu kavga filan mi ettin betin benzin atmış dedi,sonra da çocuk yapın dedi,çocuğumuz oldu ama değişmedi hatta birde çocukla ilgili olanlar eklendi.siz anlatamazsınız dışardan hiç tanımadığı biri şöyle bir iğrenecek ıyy ne biçim adam bu çocuktan beter şımarık bi haltı yok insanları sırf eziyet amanaman kim çeker ki bunu falan bunu duyarsa tokat gibi ..işte o zaman düşünmeye başlar
ha bu arada çok ciddiyim,bir gece acilde hakkımda konuşulanları duydum ondan sonra utandım halimden ve psikolojik olduğunu kabul ettim 2 yıldır daha rahatım şükürler olsun.
sonra kendi isteği ile psikiyatra ve psikoloğa gidecek zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?