• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık hastası

joli_joli

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009
790
550
648
Ankara
herkese merhaba. arkadaşlar bende ya hastalık hastası var. yada ben kesin ölücem. sürekli hastalıklardan yakınıyorum. bi belirti göreyim hemen internetin başına geçiyorum iyice araştırma yapıyorum. mesela bi gün midem bulanmıştı. kusmuştum. bi yerde okudum bulantı beyin tümörünün belirtisi diye hemen açtım netten beyin tümörünü sonra aniden uyuşmaya başladım. acile gittim. bişey yok dedi geri döndüm. bunun gibi bi sürü şey.vucudumda en ufak bi morluk göreyim hemen kan kanserine yoruyorum .kendime koyduğum teşhisler saymakla bitmez. en sonda gözümde ışık çakması oldu. acile gittim bayramda ordan nöroloji aciline gönderdiler. mr çekildi. doktor bişey yok mr normal ama bide ilaçlı mr çekelim dedi. o kadar kötü oldum ki. ya bişe çıkarsa ya bişey varda doktor söylemiyosa. sürekli panik halindeyim . annemler çok ilgisiz. sürekli evhamlı olduğum için önemsemiyolar. doktora gitmeyeceksin bişe yok diyolar. ama ışık çakması bugünde oldu. acaip panik halindeyim. ölüyorumm yardım edin.

canım yazının sonunda bile ölüyorum yardım edin demişsin Allah yardım etsin ne diyeyim..

herkese merhaba. arkadaşlar bende ya hastalık hastası var. yada ben kesin ölücem. sürekli hastalıklardan yakınıyorum. bi belirti göreyim hemen internetin başına geçiyorum iyice araştırma yapıyorum. mesela bi gün midem bulanmıştı. kusmuştum. bi yerde okudum bulantı beyin tümörünün belirtisi diye hemen açtım netten beyin tümörünü sonra aniden uyuşmaya başladım. acile gittim. bişey yok dedi geri döndüm. bunun gibi bi sürü şey.vucudumda en ufak bi morluk göreyim hemen kan kanserine yoruyorum .kendime koyduğum teşhisler saymakla bitmez. en sonda gözümde ışık çakması oldu. acile gittim bayramda ordan nöroloji aciline gönderdiler. mr çekildi. doktor bişey yok mr normal ama bide ilaçlı mr çekelim dedi. o kadar kötü oldum ki. ya bişe çıkarsa ya bişey varda doktor söylemiyosa. sürekli panik halindeyim . annemler çok ilgisiz. sürekli evhamlı olduğum için önemsemiyolar. doktora gitmeyeceksin bişe yok diyolar. ama ışık çakması bugünde oldu. acaip panik halindeyim. ölüyorumm yardım edin.

sakin olma egzersizleri yapmayı dene canım ölmüyorsun merak etme bende hafif panik ataklı biriyim çok kötü bişey yaşarsam duyguyu abarttıgım için fızıksel olarak panık atak yasıyorum senınkıde çok normal zihnin sana oyun oynuyor sende buna inanıyorsun aslında sadece paranoyaklık ne zaman panige kapılırsan hayal kur en zevk aldıgın anılarını düşün mutlu olugun anları düşün o an napıyordun mesela onu düşün ve kendine sürekli ben iyiyim demelisin sırtüstü uzan ve gözlerini kapat yavaş yavaş nefes al gerçekten iyi hissedene kadar bekle inan bana panik halin 10 dk içerisinde geçiyor.

hastalık hastalığı bende de var.Rabbim kimseye vermesin.Keşke uzman biri okusa da bi öneride bulunsa.Doktor doktor gezmekten bıktım.Tabi ailemde

canım sanırım sendeki bu durumu hipokondriazis bozukluk olarak düşünebilirz. dediğin gibi hastalık hastalığı. kişinin vücut semptomlarını yanlış yorumlamasına bağlı olarak, ciddi hastalığı olacağı korkusu yada ciddi hastalığı olduğu düşüncesini taşımasıdır. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmasına karşın bu düşünceler kişide devam eder.
Ayrıca ne kadar zamandır bunu yaşıyorsun?
öncelikle bir psikiyatriste başvrur. ilaç tedavisi ve psikoterapi tedavisi gerektirir. Kendini kelimelerle ifade etmeyi öğrenmen terapinin temel amacıdır.
yüzleştirme, öneri/önerme, içgörü kazandırma gibi tedavi yöntemleri de kullanılır.

Back