Size tepki göstermeyecegim çünkü çok iyi anlıyorum şu anki psikolojinizi. Ben 28 yaşındayken doktorun yanlış yönlendirmesi yüzünden akcifer tomografisi çektirmek zorunda kaldım. Üstelik zararlarını biliyordum ama doktor öyle korkuttuki bizi cektirmezsen iki gün içinde kanında bogularak olebilirsin demişti (evet aynen böyle söyledi). Çektirdikten sonra birşey çıkmadı tabi (iyikide çıkmadı o ayrı konu) ama ben uzuunnn bir sure bunun korkusunu yaşadım. Yabanci sitelerde görüntüleme yöntemini seçerek kansere yakalanma riskim yüzde kaç diye araştırıyordum o derece yani. Bir suru bilimsel makale okudum radyasyonla ilgili (bu arada radyasyon konusunda baya bir uzmanlastim
). Bu söyledigim anksiyete 2/3 yıl devam etti. Sonra baktım bu panik bana radyasondan daha çok zarar veriyorum saldım artık. Birazda istatistiksel yaklaşmaya başladım olaya. Tomografi çektiren yüzlerce binlerce insan var yani herkes bu denli korku yaşasa toplumsal bir krize gireriz. Ama şöyle bir gerçekte var (bu konuyuda çok araştırdım) malesef Türkiye'de çok bilinçiz bir radyasyon maruziyeti var. Avrupa'da X ışınlı gorunteleme teknikleri (özellikle bebek ve çocuklarda) son çare olarak kullanırken Türkiye'de bir çok doktor tarafından ilk çare olarak sunuluyor. Tıpkı antibiyotik kullanimi gibi. Malesef bu konularda da sınıfta kalıyoruz ülke olarak.