HASTALIK HASTALIĞI, ANKSİYETE…

Uçup gitmemişlerdi aslında; bir sonraki zorluğu bekliyorlardı. Zaten psikolojik sağlamlığımız da zor hayat olayları karşısında verdiğimiz tepkiyle ölçülüyor. Çalışmak, kafayı meşgul etmek çok iyi gelir eğer yapabiliyorsanız. Fakat ilaç kullanırken bir artı/eksi hesaplaması yapılır. Böyle bakınca kullanmak daha elzem görünüyor bana.
Yine de kaygılarınızı anlıyorum; en olmadı terapiyle başlayıp gidişata göre ilaç kullanımını düşünürsünüz. Fakat bunun için de doktorlardan görüş almalısınız sorunlarınızı anlatıp.
Ne kadar güzel söylemişsiniz bir sonraki zorluğu bekliyorlardı evet… öğretmenim okullar açılıyor. Yoğun bir tempoya başlıyorum. Eğer yine yaşarsam dediğiniz gibi başka çarem yok. Çok teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için çok değerli.

Gucci az cok baktım da...seninkisi bir çeşit nevraljiye benziyor gibi gibi bilemedim...senin yasadığinin bin beterini yaşadım 3 yıl once
Dudak değil diş yaptirdim ama derdimi kimse anlatamiyordum...saniyorum ki bazı şeylere teknolji mi yetersiz kaliyor anlamiyorum ama noralterapiyi araştırmanı tavsiye ederim...geçmiş olsun
Çok sağol arastiririm dün ve ondan önceki gün iyiydim bugün yine yüzümde yanma hissiyle uyandım ve panik halindeyim yine doktora gitme dürtusuyle savasiyorum inşallah Rabbim şifa verir hepimize

Gucci az cok baktım da...seninkisi bir çeşit nevraljiye benziyor gibi gibi bilemedim...senin yasadığinin bin beterini yaşadım 3 yıl once
Dudak değil diş yaptirdim ama derdimi kimse anlatamiyordum...saniyorum ki bazı şeylere teknolji mi yetersiz kaliyor anlamiyorum ama noralterapiyi araştırmanı tavsiye ederim...geçmiş olsun
Bu arada nörolojiye gittim emar ve emg çekildi hiç birşey çıkmadı sonra kulak burun doktorlarına da gittim sadece birisi dudağımda tramva olduğu için yanma olduğunu zamanla geçeceğini söyledi 10 tanede dermatoloji doktoruna gittim hiç biseyin yok diyorlar bilmiyorum ne yapacağımı

Bu arada nörolojiye gittim emar ve emg çekildi hiç birşey çıkmadı sonra kulak burun doktorlarına da gittim sadece birisi dudağımda tramva olduğu için yanma olduğunu zamanla geçeceğini söyledi 10 tanede dermatoloji doktoruna gittim hiç biseyin yok diyorlar bilmiyorum ne yapacağımı
Işte sinirlerde bir problem oluştu ki bu yanma var ve bunlar emarda falan çıkmıyor,bana da herkes psikolojisi bozuk muammelesi yapti işte 😁 noralterapi doktoru beni görünce ilk dediği sey seni boyle mavhetmeyi kim başardı 😑
ama intiharın eşiğindeydim ben artik o derce bir ağrı
Boyun dahil yüzüm ve komple kafa yangı içindeydi artim gözlere de vuruyordu ama gel de anlat...iste noralterapi ile yarısını atlatmıştım epey iyi geldi sonra pandemi falan girdi bu sefere kendim sinir tamiri yapan vitaminlere yöneldim öyle öyle geçmişti...noralterapi doktorun dediği bunlar burun ve diş yapanlarda oluşma olanağı yüksek,trigeminal kaynaklı yangınlar olur pekala dolgu da hasar vermis olabir,ben burda meme estetiği yapıp aynısını yaşayan da okudum
Sonucta vücut bir sinir ağı ile kaplı hasara açık olabiliyor

Işte sinirlerde bir problem oluştu ki bu yanma var ve bunlar emarda falan çıkmıyor,bana da herkes psikolojisi bozuk muammelesi yapti işte 😁 noralterapi doktoru beni görünce ilk dediği sey seni boyle mavhetmeyi kim başardı 😑
ama intiharın eşiğindeydim ben artik o derce bir ağrı
Boyun dahil yüzüm ve komple kafa yangı içindeydi artim gözlere de vuruyordu ama gel de anlat...iste noralterapi ile yarısını atlatmıştım epey iyi geldi sonra pandemi falan girdi bu sefere kendim sinir tamiri yapan vitaminlere yöneldim öyle öyle geçmişti...noralterapi doktorun dediği bunlar burun ve diş yapanlarda oluşma olanağı yüksek,trigeminal kaynaklı yangınlar olur pekala dolgu da hasar vermis olabir,ben burda meme estetiği yapıp aynısını yaşayan da okudum
Sonucta vücut bir sinir ağı ile kaplı hasara açık olabiliyor
Bende ağrı yok da yanma oldu oda hafif sızı gibi sürekli olmuyor ama nöroloji profosor gördü beni 2 tane biseyin yok dediler bu terapi için hangi doktora gitmem lazım peki

Bende ağrı yok da yanma oldu oda hafif sızı gibi sürekli olmuyor ama nöroloji profosor gördü beni 2 tane biseyin yok dediler bu terapi için hangi doktora gitmem lazım peki
Nöroloji doktorlarıın bazıları kendi kliniğinde de yapıyor bunu,tamamlayıcı tıp hekimleri de...kendi şehrinde en iyisi olanı araştır görüş bakalım belki yanmalarina çözüm olur

Nöroloji doktorlarıın bazıları kendi kliniğinde de yapıyor bunu,tamamlayıcı tıp hekimleri de...kendi şehrinde en iyisi olanı araştır görüş bakalım belki yanmalarina çözüm olur
İnşallah araştırıyorum şuan peki hangi vitaminleri kullanmak gerekiyor birde

İnşallah araştırıyorum şuan peki hangi vitaminleri kullanmak gerekiyor birde
Ilac ismi vermiyim burdan malum cok kişisel bir konu ...onu doktora sorsan ☺
Misal b12 ama her b12 değil işte,yani ilac ismine kadar vermem gerek ve bunu ben yapmiyim doktora sor ve danışarak kullan

Gaziantep’teyim. İlaçları doktorum başka bir ile gitti diye diğer doktorları seçemediği için bıraktım. İki ay delirecek gibi oldum ama sonrasında uzun yıllar bir sorun yaşamadım. Hepsi uçup gitmişti. Taa ki babaanneme kadar. Gözümün önünde hastalıkla ilgili çok şey oldu hastanedenn ambulanstan öyle korkuyorum ki ambulans sesi duymak istemiyorum. Dediklerinizde çok haklısınız. İşe başlayınca geçer diye düşünüyorum çalışırken yok çünkü bunlar. Eğer geçmezse ilaca başlayacağım. Çünkü ilaçlar da bir yandan yapıp bir yandan yıkıyor maalesef. Çocuk düşünürsem ve ilaçlardan dolayı bir şey olursa diye de korkuyorum. Yani korkuyorum da korkuyorum işte.;(
Merhaba, ilaçlarınız doktorunuz gıtse de sıstem uzerınden diğer dr görür hangı ılaç dozu görur ve aynısını yazar bı anda bırakmayın daha kötü yapar sızı çok geçmiş olsun

Son cenemin ucu digerine gore daha farkli benim ve bunu sadece elleyince anlasiliyor.Bir gun cildimi temizlerken jeli ceneme dogru ovusturayim dedim ve farkettim.O anda onemsemedim.Kucuk cocuklarim var yanlislikla vurmuslardir vs dedim.1 2 ay gecti.Bir gun elimle yine ovusturdum yine farkettim ve en buyuk anksiyete atağim basladi.Kulak buruna 2 defa cene cerrahina,dis hekimine gittim.Tomografiler cekildi.Yok yok.Ve ben kafami taktikca cenemin sol tarafi komple yanma hissi basladi.Sonra bu yutkunurken zorluga donustu.Kabus gibi 1-2 ay gecirdim.En son kulak burun bogaz uzmani isterseniz komple bir tarama yapalim baska turlu ikna olamiyorsunuz diye ilacli tomografi cekecekti.Kabul ettim.Ondan da son anda vazgectim.Ara ara yine geliyor o yanma hissi.Hemen kendimi telkinle,kafami baska bir seyle oyalamayla unutmaya calisiyorum.Ama o donem en son ya öleceksem de öleyim yeter dedim ki bu anksiyrtenin en son noktasiymis artik.Allah kimseye yasatmasin o atak doneminde yasadiklarimi.

Son cenemin ucu digerine gore daha farkli benim ve bunu sadece elleyince anlasiliyor.Bir gun cildimi temizlerken jeli ceneme dogru ovusturayim dedim ve farkettim.O anda onemsemedim.Kucuk cocuklarim var yanlislikla vurmuslardir vs dedim.1 2 ay gecti.Bir gun elimle yine ovusturdum yine farkettim ve en buyuk anksiyete atağim basladi.Kulak buruna 2 defa cene cerrahina,dis hekimine gittim.Tomografiler cekildi.Yok yok.Ve ben kafami taktikca cenemin sol tarafi komple yanma hissi basladi.Sonra bu yutkunurken zorluga donustu.Kabus gibi 1-2 ay gecirdim.En son kulak burun bogaz uzmani isterseniz komple bir tarama yapalim baska turlu ikna olamiyorsunuz diye ilacli tomografi cekecekti.Kabul ettim.Ondan da son anda vazgectim.Ara ara yine geliyor o yanma hissi.Hemen kendimi telkinle,kafami baska bir seyle oyalamayla unutmaya calisiyorum.Ama o donem en son ya öleceksem de öleyim yeter dedim ki bu anksiyrtenin en son noktasiymis artik.Allah kimseye yasatmasin o atak doneminde yasadiklarimi.
Gerçekten yaşamayan bilmez benle çok dalga geçtiler burda dudak dolgusu yaptırdım buda dertmi filan dendi ben zaten benim derdim en büyük demedim ki çok zor bir 2 ay geçirdim halada tam düzelmis değilim dün bile doktordaydim o panik dalgası öyle bir geliyor ki dünyanın sonu gelmiş gibi kulaklarımda bir ugultu kalbim deli gibi çarpıyor bayilamiyorum da korkudan bayilirsam hastaneye götürüp sakinleştirici iğne vururlar diye korkuyorum o durumu hiç yaşamadım ondan da korkuyorum çünkü sürekli kendimi dinliyorum namaz kiliyorum bir tek namaz bana iyi geliyor dualar iyi geliyor Rabbim çok büyük inşallah şifa bekleyen herkese şifa ihsan etsin

Merhaba, ilaçlarınız doktorunuz gıtse de sıstem uzerınden diğer dr görür hangı ılaç dozu görur ve aynısını yazar bı anda bırakmayın daha kötü yapar sızı çok geçmiş olsun
giden doktorum benimle konuşuyordu aynı zamanda. Diğer doktor geçmişime bakıp tatlım bunlar herkeste var demişti. Çok sinirlendim bir daha ilaç yazdırmaya bile gitmedim kendi kendime küsmüştüm:)) okul dönemi başlıyor yoğunluğum başlayınca geçecek biliyorum. Sabrediyorum dua ediyorum İzzet güllü izliyorum. Bakalım

Ben de sizin gibiyim. Yaşadıklarımı ve kendi sürecimi paylaşmayacağım zaten psikoloji ve ruh sağlığı bölümünde benim birçok konum var. Ama sizi çok iyi anlıyorum. Allah beterinden korusun her günüme elhamdülillah çok şükür ama bu durumu yaşamayan anlayamaz. Ben özellikle sabah kalktığımda inanılmaz panikli oluyorum. Bu sorunu yaşayan var mı? Zaten hep erken uyanıyorum
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun bende anksiyete panik atak hastasıyım ilaç kullanıyorum. 2 senedir çok iyiydim bundan 2 ay once falan otobusle ise giderken otobüste Bi daralma sıkılma ateş basması terleme ölecekmişim hissi geldi o gün bu gündür her sabah sizin gibi gözümü açar açmaz panikle korkuyla uyanıyorum bugün acaba nefessiz kalır mıyım birileri sanki boğazımı sıkıyor o derece içim sıkılıyor ne yapacağımı bilemez oluyorum simdi doktorumu degistirdim pazartesi Bi randevum var ama korkum hiç gitmiyor biliyorum biseyim yok ama kafamın Bi tarafı hep acaba başka biseyim mi var demekten kendimi alamıyorum

Merhaba arkadaşlar, benim gibi şu illeti yaşayan kardeşlerime öncelikle selam olsun. Ben de sizden biriyim rahatlayın hepimiz yaşıyoruz…
Hastalık hastalığı teşhisini pandeminin başında evde kaldığımda baş ağrısı çekip doktor doktor gezmeye başlayınca kendim koydum aslında. Daha önce üniversite zamanında anksiyete ve okb için 2,5 yıl ilaç kullandım. Ama hastalık hastalığı yoktu. Babaannem hastaydı ona ben bakıyordum sonra vefat etti ve bende bu durumlar başladı.
Belki önceden de başlamış olabilir eşim öyle diyor.
Pandeminin başında okullar kapanınca (öğretmenim) evde ders yapıyorum ve bende inanılmaz bir baş ağrısı başladı. Dedim kesin tümör var. Üç tane beyin cerrahı gezdim. Bir tanesi baş hekimdi artık oraya kadar çıktım tanıdığımız biri. Ve beni omuzlarımdan tutup kızım bir şeyin yok psikolojik sen ilaç kullanacaksın dedi. Neyse o an rahatladım ama internetten araştırmaya devam ettiğim için başka bir hastalık buldum dedim ki evet boyun fıtığı! On gün boynumu sola çeviremedim. Sonra tekrar doktora gittik sonuç ne mi bir şey yok tabii. O an boynum hareket etmeye başladı. Şu an anlatması çok kolay ama ben o dönem delirmiş gibiyim öleceğim diye ağlıyorum mutsuzum kilo verdim iştahım kapandığı için. Bi de kilo verdim diye korkuyorum!!! Ah kötü bir döngü! Neyse üzerinden iki yıl geçti hep yoğunum çalışıyorum falan. Bu yıl yaz tatilinde evde kaldım. Ailem İzmir’de ben antepteyim. Burada kimsem yok eşimden başka. Neyse tatil başlarda güzel gidiyordu. Taa ki bir gün kulaklarım çınladı bayılıyormuşum gibi hissettim evde yalnızım daha çok panik yapıp komşuya gittim başladı benim haller. Hastaneye gittik doktorumuz yakın biri. Beni tandığı için hemen anlamış olacak ki tansiyonuma şekerime baktı genel muayene yaptı ve pazartesiye kadar geçmezse dahiliyeye gideriz dedi. Tamam dedim. Neyse ama evde öyle kötü oluyorum ki boğuluyorum evde durmak istemiyorum ama dışarı da çıkamıyorum bayılırsam diye :KK43: eşime ağlıyorum işe gitme diye. Sonra bu durumları anneme anlattım annem de beni okutmuş nazar varmış çok kötü ve kadın bile baş ağrısından duramamış dedi annem. Kadın beni üç kere okudu falan ama ben iyiyim. Çünkü nazar olduğuna inandım. Bu defa da ya annem yalan söylüyorsa ya bana üç harftiler musallat olduysa diye delireceğimden korkup bir gün kriz yaşadım. Ağladım. Annemi arayıp yemin ettirdim kadına:KK43:
Sürekli dua ettim. Hala da ediyorum inşirah suresi dinliyorum. Nas felak ayetel kursi bakara suresi aklınıza gelen her şey. Beni çok rahatlatıyor arkadaşlar. Bu yaşadıklarımı bir rabbim bir ben biliyorum. İçimdeki o huzursuzluk korku hastalık korkusu ölüm korkusu yalnızken bayılma korkusu… rabbim var tek sığınağım… çünkü insanlar anlamıyor. Bir yere kadar anlatabiliyorsun. Buraya yazma sebebim ise aynısını yaşayan varsa beni anlar diye.
Bir de naçizane önerim olacak YouTube’da İzzet güllü diye bir psikolog var. Mutlaka dinleyin baya insan şifa bulmuş. Yorumlara bakın. Telkin veriyor adam. Ben de dinliyorum. Bir de bol bol dua edin. Birbirimize de edelim. Allah kimsenin başına vermesin…
Daha beterini yasadim 20 gun yataktan cikamadim kaslarim seyirmeye basladi uyusma ve karincalanma oldu tum vücudda dilime kadar uyustum ms den suphelendiler omiriklikten sivi alcaklardi cipralexi 10gun kullaninca gerek kalmadi:KK66: ben neden o hale geldim cunku kas seyirmesi vardi cenem seyirdi 4 yil once falan sonra google yazdim abuk subuk korkutucak yorumları okuyunva tum vucudumu sardi;( ama durust olmak veerirse cok sık kan veririm check up yaptiririm hastalik hastasiyim

Aynisi yaaa offf aynisi bende cene altında degisiklik hissettim zaten diş sikma sorunum var agzim yuzum hep agriyor cok cok agir bir anksiyete yasaddim 3 cene cerrahi 2 kere beyin mr norolog 1 kbb doktoru sonuc yok bisey yok aglatca yuzumun sol tarafi agrilardan uyuyamadim aci yanma sizi en son esim aldi beni antalyaya gittik tatile 2 nci gun azalmaya basladi sonra baya baya gecti suan Yazarken sag yanagimda karincalanma oldu:KK66:) o anlari hatırlayınca bile bozuluyir sistem

Ben de sizin gibiyim. Yaşadıklarımı ve kendi sürecimi paylaşmayacağım zaten psikoloji ve ruh sağlığı bölümünde benim birçok konum var. Ama sizi çok iyi anlıyorum. Allah beterinden korusun her günüme elhamdülillah çok şükür ama bu durumu yaşamayan anlayamaz. Ben özellikle sabah kalktığımda inanılmaz panikli oluyorum. Bu sorunu yaşayan var mı? Zaten hep erken uyanıyorum
Konunun üzerinden baya geçmiş ama yorum yapmak istedim bndede 2 sene önce kaygı bozukluğu vardı panik atak şeklinde d3gikdi sadece ya başıma su gelirse ya böyle olursa ya hasta olursam ya çocuğuna bişy olursa yani felaket derecede yaşıyordum bu düşünceleri o dönem ilaç kullanmak istedim ama bebek emzirdigum için kullanamadım sürekli namaz kilip dua ettim kurtulayim diye bu illetten geçen sene oğlumla bi imtihandan g3ctim o zmaan anladimki Bnde iman eksikliği var namaz kılıyorum şükürler olsun ama rabbimi tanımıyormuşum sadece gectigim bir sınav hayatımı değiştirdi korkularım herşeyim azaldı rabbimi tanıdım bana nasip oldu ki bakış açım değişti dualarım değişti insalah sizede nasip olur bazı şeyleri isterken dua ederken ısrarcı olun rabbim isteyen kulunu sever dua edin inanın rabbimin izniyle dualarınız kabul olacaktır 🤲🤲🤲

Daha beterini yasadim 20 gun yataktan cikamadim kaslarim seyirmeye basladi uyusma ve karincalanma oldu tum vücudda dilime kadar uyustum ms den suphelendiler omiriklikten sivi alcaklardi cipralexi 10gun kullaninca gerek kalmadi:KK66: ben neden o hale geldim cunku kas seyirmesi vardi cenem seyirdi 4 yil once falan sonra google yazdim abuk subuk korkutucak yorumları okuyunva tum vucudumu sardi;( ama durust olmak veerirse cok sık kan veririm check up yaptiririm hastalik hastasiyim
Yaşadıklarınızı Bnde yaşamıştım kaygı bzouklugundan sürekli beynimi dinliyordum beyin sizinle oyun oynamaya başlıyor bi süre sonra yani istemsiz kasılmalar seyirmeler başlıyor bu hastalıktan değil

Yaşadıklarınızı Bnde yaşamıştım kaygı bzouklugundan sürekli beynimi dinliyordum beyin sizinle oyun oynamaya başlıyor bi süre sonra yani istemsiz kasılmalar seyirmeler başlıyor bu hastalıktan değil
Facebook da bi grup varsi amerikalilarin bir suru yorumu vardi onlari okuyordum kadinin biri 10 yıldır seyiriyormus ms als nelerden suphe edilmemis hersey temiz kadin da tabiri caizse domuz gibi ama surekli seyirme kasilma var cok stresli biriymis ve ani sinir stres ve kaygi durumunda yataktan kalkamiyormus o derece agir anksiyete problemi varmis terapiler psikolojik destek ilacla yuzde 50de olsa iyilesmis ama ya beyin o kadar etkili ki strese bagli gorme kaybi yasayan bile varmis ve tabiki duzelmis sonra

Facebook da bi grup varsi amerikalilarin bir suru yorumu vardi onlari okuyordum kadinin biri 10 yıldır seyiriyormus ms als nelerden suphe edilmemis hersey temiz kadin da tabiri caizse domuz gibi ama surekli seyirme kasilma var cok stresli biriymis ve ani sinir stres ve kaygi durumunda yataktan kalkamiyormus o derece agir anksiyete problemi varmis terapiler psikolojik destek ilacla yuzde 50de olsa iyilesmis ama ya beyin o kadar etkili ki strese bagli gorme kaybi yasayan bile varmis ve tabiki duzelmis sonra
Ilginç şeyler var gerçekten kendinizi dinlemekten vazgeçmek ve korktuğunuz şeyleri sürekli düşünmekten vazgectiginizde geçiyor inanın ben 1 seneye yakin vücudum seyirdi iannirmisniz Interneten baktıkça korkutucu hastalıklar fila. Daha çok olmaya başladı sonra geçti ama çok illet bişy takıntılı olmak maneviyatin güçlü olunca herşey geçiyor allah merak edeni sevmez kaygı bozukliguda bi nevi meraklı olmaktır yani ya boyl3 olursa ya söyle olursalr kalbini beynini yorar insanın allah bizi bizden daha iyi düşünür imanini güçlü tutmaya bak vesvese en kötü şeydir bunlardan uzak durursan beynin bile senle oynayamaz herşey sende bitiyor sadece allaha güven rabbim en iyisini bilir

X