merhaba arkadaşlar..
bu çorba benim uydurma tariflerimden biri..ama çok hoşuma gittiği için sık yaptığım çorbalardan.hem lezzetli hem doyurucu hemde besin değerleri yüksek bir çorba.tavsiye ederim..
ben taze malzemeler kullanmanızı tavsiye ederim,çorbanızın hem lezetli hemde faydalı olabilmesi için.birde arkadaşlar ben bu çorbanın içeriğini zaman zaman değiştiriyorum sizede tavsiye ederim.bazen terbiye kısmına 1 adet yumurtada katıyorum ve yarımda limon sıkıyorum.bazen süt yerine süt kaymağı kullanıyorum kremalı gibi oluyor,sizler çiğ kremada kullanabilirsiniz.ve yine taze soğan ve sarmısakları çok ince kıyp maydonozla birlikde piştikden sonra ilave ediyorum daha şifalı olsun diye..ama siz damak zevkinize hitap etmezse kullanmayabilirsiniz..
5 bardak tavuk suyu 1/2(yarım) tavuk göğsü 1 fincan kırmızı mercimek 3 ymk kaşığı arpa şehriye 1 su bardağı yohurt suyu+2 kaşık yohurt 1çay bardağı süt 3 ymk kaşığı un 1 adet havuç birkaç dal maydonoz 2 diş sarmısak tuz, karabiber,nane üzerine kızgın tereyağ..
tencerede arpa şehriyeleri çok az yağla pembeleştirin,içine 5 brdk. suyu,yınamış mercimeklerimizi ve yarım tavuk göğsünü çok küçük kıyarak ilave edin,kaynamaya bırakın..diğer tarafta bir adat havucumuzuda rendeleyerek kaynayan tencereye ilave edin. çukur bir kapta unumuzu,yohurt suyu ve yohurdumuzu vede sütümüzü iyice çırpın hiç topaklanma olmayacak şekilde,hatta başka bir kaba süzün pürüzsüz olsun. daha sonra kaynayan sudan bir kepçe alın bu karışıma yavaş yavaş karıştırarak kesilmesini önleyin,daha sonra bu yohurtlu unlu karışımın hepsini yavaş yavaş karıştırarak kaynayan tencereye boşaltın,tuz,karabiber ve kurunaneyi ekleyin. kesilmemesi için tekrar karıştırın.bir süre daha kaynattıktan sonra (yani mercimeler dağılmış, arpa şehriyeler şişmiş,tavuklar pişmiş olmalı...:)))) çorbamız pişdiyse altını kapatın.içine kıyılmış maydonoz ve kavrulmuş tereyağımızı ialve ederek servise hazırlayabilirsiniz....afiyet olsuuunnn...