Hasta olma korkum?

dikenlertaci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
152
39
28
Merhaba hanımlar ben 20 yaşındayım ve böyle yarım saat falan bir yürüyüş yapsam spor olmak zorunda değil bir yere gitme de olabilir oturunca bacaklarımdaki kaslar pıt pıt atıyor seğiriyor yani ve ben önemli bir şey olabilir diye çok korktum aynı durumu yaşayan var mı yürüyüşden sonra bacakta kas seğirmesi?
Edit: ya tam ona alıştım artık çok olmuyor derken 4 saattir dudağımın alt kenarı deli gibi durmadan seğiriyor bu ne şimdi normal mi yaşayan oldu mu nasıl geçer çok sinirim bozuldu

Son düzenleme:
Ben degil yarim saat 5 dakka bile yurusem yoruluruyorum, ayaklarim agriyor. Nedenini daha bulamadim)))
Ayaginizda varis filan var mi? Romatizma filan?

Ben spora ara verip, sonra yeniden başladığımda hamlığımı atana kadar oluyor o kas seğirmesi. Ama bir çok sebebi de olabiliyor. Mesela hamileliklerimde magnezyum eksikliğinden dolayı oluyordu, hatta yer yer krampa dönüşüyordu. Bir doktora gitseniz?

alışkın değilsinizdir. kilolu musunuz ? kas yoğunluğunuz azsa kiloya göre bazen eklemlere fazla yük bindiği için ağrı ve kas seğirmesi olabiliyor. ya da yanlış yerlere baskı yapıyorsunuzdur yürüyüş formunuza dikkat edebilirsiniz. ya da yürürken kasıyorsanız kendinizi ayakkabıdan da olabilir topuklu vs ya da kendiliğinizden o da etkiler.

aynı şey banada oluyor takipteyim. genelde spordan sonra oluyor. bazen uzanırken hiç hareket etmediğimde beli bi yer belirgin tık tık atıyor

çok rahatsızsanız bir kan tahlili yaptırın. kan değerlerinize, elektrolit dengenize bakılsın. belki sodyum, potasyum, vs eksikliği vardır. belki de uzun süredir böyle bir aktiviteniz yoksa vücut hamlıktan böyle bir tepki veriyordur.
en güzeli doktora danışmak.

aynı şey banada oluyor takipteyim. genelde spordan sonra oluyor. bazen uzanırken hiç hareket etmediğimde beli bi yer belirgin tık tık atıyor

Yürüyüşlerden sonra olur mu günlük hayatta bir yere gidip gelsem bile oluyor bazen

Yok kilolu değilim baya zayıfım
Teşekkür ederim

Yürüyüşlerden sonra olur mu günlük hayatta bir yere gidip gelsem bile oluyor bazen
benımde günlük hayatımda da oluyor. bide benım dizimden ayak parmaklarımda yürüdükçe çıtır çıtır sesler gelir.çok rahatsız edici değil ama bazen çevremdekiler duyuyor. genelde romatizma deniyor bu çıtırdamalara. sende varmı

Yok yürüdükçe olmuyor ama diz çöktüğümde parmaklar çıtlar gibi ses çıkıyor dizimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…