Hassas ve kuru cildim için yardım

suskunseker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
561
2
96
33
İstanbul
arkadaslar*cıldım-cok-kuru-hassas-kasınıyor-pul-pul-dokulmede-var-doktora-gıttım-bır-krem-verdı-ama-gecmıyor-neolur-yardım-edın-nne-kullanmam-grekır

Aynı sorun bende de var.Özellikle banyodan sonra nasıl acıyor dökülüyor anlatamam.:1no2:
Doktorun verdiği ilaçlar bende de işe yaramadı,bepanthene aldım o da yaramadı.Kullanmadığım krem,nemlendirici kalmadı....

eczaneye gidip bir danış istersen.uzaktan şu ürünü al demek sağlıksız olabilir.dermalogica ürünlerini deneyebilirsin.

Son düzenleme:
arkadaslar*cıldım-cok-kuru-hassas-kasınıyor-pul-pul-dokulmede-var-doktora-gıttım-bır-krem-verdı-ama-gecmıyor-neolur-yardım-edın-nne-kullanmam-grekır

Öncelikle bol su iç ve bitki çayları iç
sana tarif
bir tutam biberiye
birtutam ısırgan
birtutam yeşil cay
bir cezveye koy ve üstüne kaynar su dök 5 dakika demlet iç
yüzü canlı parlak ve kurulunu alır
krem alırkende hasas ciltler için al içinde su oranı yüksek olsun yoğun nemlendiricili ve spf 30 faktör korumalı olsun genelde eczane den al kremini

.Asam Aqua Intense Hyaluron Creme 50 ml
M. Asam Aqua Intense Kremi

Hassas ciltler için hazırlanmış parfüm ihtiva etmeyen M.Asam Aqua Intense Hyaluronlu Krem farklı Hyaluronik asit kompleksleri içermektedir.

Düşük moleküllü,yüksek moleküllü ve kapsüllenmiş hyaluronik asit kompleksleri ile birlikte Shea yağı,At kestanesi ekstresinden elde edilen Escin ve değerli bitki özleri içermektedir.Cilde yoğun nem kazandırırken,kırışık görünümlerin optik olarak düzeltilmesine yardımcı olur.Cildin elastikiyeti artarken ,yumuşaklık ve pürüzsüzlük kazanmış olur.

Kullanımı:
Sabah ve akşam temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine gerekli miktarda uygulanır.

İçindekiler:

AQUA/WATER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM HYALURONATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, PYRUS CYDONIA SEED EXTRACT, GARCINIA MANGOSTANA PEEL EXTRACT, CHLORELLA VULGARIS/LUPINUS ALBUS PROTEIN FERMENT, ESCIN, SODIUM POLYACRYLATE, POTASSIUM PHOSPHATE, METHYLISOTHIAZOLINONE, XANTHAN GUM, LECITHIN, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, ALCOHOL, DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, CITRIC ACID

bu kremikulanın

M.Asam Aqua Intense Reiniguns Gel 200 ml
M. Asam Aqua Intense Yüz Temizleme Jeli

Parüm içermeyen formülü ile hassas cildinizde yumuşak ve derinlemesine temizlik yapar.

Jojoba taneleri peeling özelliği sayesinde ölü deriyi ciltten uzaklaştırdığı gibi yıkama işlemi sırasında kendiliğinden dağılıp cildi besler.İçeriğindeki Hyaluronik asit ve Panthenol cilde nemlilik kazandırır.

Kullanımı:Nemli cilde ,yüz ve dekolte bölgesine dairesel hareketlerle uygulanır.Daha sonra ılık su ile durulanır

bu plingi kulanın
bolbol su için ihmal etmeyin sorununuz büyük ihtimal kalkacaktır

BıDE M.ASAM MIN ÇOK GÜZEL BıR ÜRÜNÜ VAR
. Asam Face Oil 50ml
M.Asam Doğal Yüz Yağı

Özellikle kuru ciltler için yüksek derecede etkiye sahip M.Asam Doğal Yüz Yağı, cildi nemlendirir, bakımını yapar, yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Cildin yenilenmesine yardımcı olur. Doğal Yüz Yağı cilt tarafından hızla emilir. Koruma maddesi içermez.

• Üzüm Çekirdeği Yağı

• Kayısı Çekirdeği Yağı

• Jojoba Yağı

• Badem Yağı

• Makademia Fındık Yağı

Uygulama:
Sabah ve akşam temizlenmiş cilde sürünüz ve masajla yediriniz.

ıçindekiler:

SIMMONDSIA CHINENSIS, VITIS VINIFERA, PRUNUS DULCIS, PRUNUS ARMENIACA, MACADAMIA TERNIFOLIA, PARFUM

BUNUDA KULANIN
. Asam Nem Maskesi

Yüksek derecede nemlendirme sağayan ve zengin bir formüle sahip olan bu rahatlatıcı bakım ve nem maskesi cildin rejenerasyonunu destekler ve cilde optimal düzeyde nem sağlar.

• Üzüm Çekirdeği Ekstresi (OPC–Oligomeric Proanthociyanidin)
• Üzüm Çekirdeği Yağı
• Aloe Vera
• Lecithin
• Panthenol
• B3 Vitamini
• E Vitamini
• Badem Sütü
• Jojoba Yağı

Uygulama:
Maskeyi; haftada bir iki kez cildi temizledikten sonra yüz, boyun ve dekolteye sürünüz. Bu sırada göz ve ağız bölümüne sürmeyiniz. Maskenin ciltte kalma süresi cildin kuruluğuna ve yaşına göre arttırılabilir. Ellerinize ve dirseklerinizede uygulayabilirsiniz.

ıçindekiler:

AQUA / WATER, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, GLYCERIN, CETYL ALCOHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CANDELILLA/JOJOBA/RICE BRAN POLYGLYCERYL-3 ESTERS, GLYCERYL STEARATE, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, NIACINAMIDE, CETEARYL ALCOHOL, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, XANTHAN GUM, SODIUM CARBOMER, DIMETHICONE, DISODIUM EDTA, PARFUM / FRAGRANCE, LIMONENE, GERANIOL, HEXYL CINNAMAL, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN

BUNUDA KULANIN YÜZÜNÜZE ıYı GELıCEK VE KURULUNUZ KALMICAK

hormon ilaçları kullanıyosan onun yan etkisi var cilt döküntüsü diye ondan da olabilir canım.Şeniz

Ben de bugun nemlendiricisini aldım M.ASAM ın. Çok begendim ama fiyatlar biraz yüksek. ben en indirimli fiyatlısını buldum. Iyice araştır. Sadece eczanelerde satılıyor.

canım bende bide akne var sen o zaman gör muammayı:).cilt bariyerini güçlendirmek mantıklı geliyor bana belki yardımcı olur.bunu hyalüronic acid,ceramide,niacinamide,linoleic acid,cholestrol,cildin kaldırırsa lacticacidyapabiliyor ben ilk etapta ceramideve linoleicacid veya niacinamide ve linoleicacid içeren krem deneyeceğim ama oranları bunlardayüksekolmalıiyi araştır.priori(la praire değil) bariyer kremi,elisabeth arden in ceramide serisi, uygun fiyatlar için olay in niacinamideliserileri var.bariyer kremleri ve nem ilk şart.umarım hallolur.bu arada ben gün aşırı avocado sürüyorum belki geçiciamamüthiş.yumuşatıyor 1 güne kadar.

hassas ciltler evet yağlara dikkat etmeli ama kurluk için alerji yapmazsa santal yağı sanırım clarins in denenebilir.yağlı hassas ve karma ise veya problem susuzluk yani dehydration ise blue orchid oil ,yağı sanırım aynı markanın denenebilir.ben de düşünüyorum yağlı olduğu halde retinoid ve aha kullanabileceğim için santal deneyeceğim zaten kurutacaklar.ama herkes kendi cildine göre dener.
kuru ciltlerde vichy hydraphase hatta yeni çıkan hydraphase ... yabancı ülkelerde var iyi yorumlar okudum.onun haricinde yağlı ise kuruluk için clarins hydraquench serisi,clinique moisture surge ama başka kremin üzerine veya altına yani booster,güçlendirci mahiyette.veya daywear estee lauder lotion(cream i kadar yoğun olmasa da en azından gözenekleri kapatmaz),md formulations antioxidant lotion,belki yoğun ama aşırı gelmezse shiseido advance revitalizer,nuxe(yoğunluğu normal ama yağlıya bile olabiliyor bazı kişilerde)),yok eğer yağlı gözenekler kapalı değilse o zaman clarins extra firm day cream ki hassaslar alerji yapıp yapmadığına bakmalı,kesinlikle shiseido advanced revitalizer cream ki aydınlatma yapar bu sebeple aydınlatmayı sağlayan aktifler içindeki dikkat edilmeli ben de bilmiyorum,clinique repairwair gece,guarlain maske ama adını unuttum aqua olabilir,skinmedica repair cream,elizabeth arden ceramide serisi,priori bariyer,la mer(fiyattan ben alamadım),çok paranız varsa denesse grosse hydo... cream ama hangisi unuttum,nuxe(yeterli olmasa bile kesinlikle oldukça iyi nemlendircileri).
tabi bunlar sadece denemek ister yani gerisi herkesin cildinin tepkisine kalmış.bu arada ben tercih etmesem de vaseline tarzı balmlar direkt kuruluk çözümü.en azından mineral oil vaseline petrolateum olmasa diyorum ama benim artık çok berbat diyen ve hassasiyetlerine zarar vermeyenler en azından bir süre kullanabilir ki zaten piyasada hassas ciltlere yönelik markaların çoğu maalesef bunları kullanıyorm.çözüm ama cilte nefes aldırmama olasılığı var..yine kuruluktan şikayet eden arkadaşlar lütfen nazik temizleyici adına aldanmayın temizleme sürecinize dikkat edin değiştirdim inanın flakey dedikleri dökülme falan gitti.bu demek değil ki illa ki süt.olabilir tabii ama ben sabahları yıkamadan micellar su kullanıyorum akşamları micellar öncesi ya su yulaf yıkama(exfoliate dedikleri sanırım dış deriyi temizleme,yenileme) veya gözenek tıkamayan yağla yedirip ılık havlu kapatıp 5 10 dakika sonra micellar ile silme veya diğer temizleme yöntemleri(yağlandırmadan yapılabiliyorsa ilk etap havlu olayı yağ olayı ilk temizleme gibi oluyor).ben lotion cleanser dedikleri hem yıkanabilen hem yıkanmadan olan temizleyici bakacağım(rinse off dedikleri yıkamadan genelde ama genelde).arada exfoliate.ren jojoba,dermologicva gibi hafif olanlar ama kurutabilir az olsa iyi.
balmlar veya milk temizleyiciler kalıntı bırakabilir veya nefes aldırmayabilir ama bundan endişeniz yoksa kuruluk için ideal.cleansing oil ama markaların dedikleri bile susuzluk yaratabiliyor dikkat.cerave hydrating cleanser şu ana kadar en az kötü yorum alan okuduklarımda ama yok burada.ayrıca cleansing water,micellar en hafifleri ama çok hassassa benim gibi şart.iki aşamadan biri de olabilir.

hassas ciltler evet yağlara dikkat etmeli ama kurluk için alerji yapmazsa santal yağı sanırım clarins in denenebilir.yağlı hassas ve karma ise veya problem susuzluk yani dehydration ise blue orchid oil ,yağı sanırım aynı markanın denenebilir.ben de düşünüyorum yağlı olduğu halde retinoid ve aha kullanabileceğim için santal deneyeceğim zaten kurutacaklar.ama herkes kendi cildine göre dener.
kuru ciltlerde vichy hydraphase hatta yeni çıkan hydraphase ... yabancı ülkelerde var iyi yorumlar okudum.onun haricinde yağlı ise kuruluk için clarins hydraquench serisi,clinique moisture surge ama başka kremin üzerine veya altına yani booster,güçlendirci mahiyette.veya daywear estee lauder lotion(cream i kadar yoğun olmasa da en azından gözenekleri kapatmaz),md formulations antioxidant lotion,belki yoğun ama aşırı gelmezse shiseido advance revitalizer,nuxe(yoğunluğu normal ama yağlıya bile olabiliyor bazı kişilerde)),yok eğer yağlı gözenekler kapalı değilse o zaman clarins extra firm day cream ki hassaslar alerji yapıp yapmadığına bakmalı,kesinlikle shiseido advanced revitalizer cream ki aydınlatma yapar bu sebeple aydınlatmayı sağlayan aktifler içindeki dikkat edilmeli ben de bilmiyorum,clinique repairwair gece,guarlain maske ama adını unuttum aqua olabilir,skinmedica repair cream,elizabeth arden ceramide serisi,priori bariyer,la mer(fiyattan ben alamadım),çok paranız varsa denesse grosse hydo... cream ama hangisi unuttum,nuxe(yeterli olmasa bile kesinlikle oldukça iyi nemlendircileri).
tabi bunlar sadece denemek ister yani gerisi herkesin cildinin tepkisine kalmış.bu arada ben tercih etmesem de vaseline tarzı balmlar direkt kuruluk çözümü.en azından mineral oil vaseline petrolateum olmasa diyorum ama benim artık çok berbat diyen ve hassasiyetlerine zarar vermeyenler en azından bir süre kullanabilir ki zaten piyasada hassas ciltlere yönelik markaların çoğu maalesef bunları kullanıyorm.çözüm ama cilte nefes aldırmama olasılığı var..yine kuruluktan şikayet eden arkadaşlar lütfen nazik temizleyici adına aldanmayın temizleme sürecinize dikkat edin değiştirdim inanın flakey dedikleri dökülme falan gitti.bu demek değil ki illa ki süt.olabilir tabii ama ben sabahları yıkamadan micellar su kullanıyorum akşamları micellar öncesi ya su yulaf yıkama(exfoliate dedikleri sanırım dış deriyi temizleme,yenileme) veya gözenek tıkamayan yağla yedirip ılık havlu kapatıp 5 10 dakika sonra micellar ile silme veya diğer temizleme yöntemleri(yağlandırmadan yapılabiliyorsa ilk etap havlu olayı yağ olayı ilk temizleme gibi oluyor).ben lotion cleanser dedikleri hem yıkanabilen hem yıkanmadan olan temizleyici bakacağım(rinse off dedikleri yıkamadan genelde ama genelde).arada exfoliate.ren jojoba,dermologicva gibi hafif olanlar ama kurutabilir az olsa iyi.
balmlar veya milk temizleyiciler kalıntı bırakabilir veya nefes aldırmayabilir ama bundan endişeniz yoksa kuruluk için ideal.cleansing oil ama markaların dedikleri bile susuzluk yaratabiliyor dikkat.cerave hydrating cleanser şu ana kadar en az kötü yorum alan okuduklarımda ama yok burada.ayrıca cleansing water,micellar en hafifleri ama çok hassassa benim gibi şart.iki aşamadan biri de olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…