• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haşimatoda değerler:(

Akdeniz Gelini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
90
31
98
Şanlıurfa
1 hafta önce hipobtroidi ve 2 gün önce de haşimato olduğumu öğrendim gebe kalmak için uğraşıyoruz tahlillerde tsh 18 t3 ve t4 normal antitpo da 1000 çıktı levatron 25 mg verdi muhtemelen 75 de sabitleriz seni idaere eder dediurfa da endokrin bölümü yok dahiliyeye gidiyorum bebek olmaz demedi bana ama korkuyorum.değerlerim ne zamana düzelir acaba tecrübeliler bi bakıversin

merhaba öncelikle geçmiş olsun hastalığınızın hamile kalmanıza bir etkisi yok.tsh degeriniz muhtemelen 3-4 hafta sonra normal degerine inecektir.
tiroid ilacını ihmal etmeyin bu ilacı hamileyken de kullanmanız gerekecek belki doktora kullandıgınız ilacın hamileyken kullanmanızda bir sakınca olup olmadıgını sorabilirsiniz.

merhaba geçen yıl mart ayında kadın doğum dr.gittim,benden rutin kan tahlilleri istedi ve tsh.ım 33 çıkmıştı.hemen beni bir dahiliye dr.yönlendirdi(varsa endokrin dr.na gidin).tekrar tahliller yapıldı,ultrasonlar cekildi ve haşimato tiroidi olduğum teşhisi kondu.euthrox kullanmam gerekiyordu kadın doğum dr.um tshın 2'ye düşmesi gerektiğini ve düşene kadar korunmamızı tavsiye etti,mayıs ayında tsh 2ye düşmüştü,(ilacı her sabah aç karnına düzenli bir şekilde içiyordum ) ve dr korunmayı bırakabilirsiniz isterseniz dedi. temmuz ayında hamile olduğumu öğrendik, hamileliğim süresince her ay tsh-t3-t4 kontrol edildi,ilacımı kullanmaya devam ettim,tsh 2nin üzerine çıkmadı.ve mart ayında bebeğim doğdu:emir_bebek: şuan 4 aylık:nazar:
doğumdan sonra tsh-t3-t4 değerlerim alt üst olmuş:14: önümüzdeki hafta endokrin dr.na gideceğim umarım düzene girer.

sizde moralinizi bozmayın allah gönlünüze göre versin.

Son düzenleme:
Back