Haşimato, pko ve gebelik

Bence bu değer için düşük de olsa ilaca başlanmalı 5 yıllık evliyim 2,5 yıl bizde düşünmedik 2 yıl hastane hastane gezdik sonuç sebepsiz kısırlık dediler iğneler aşılama derken tükendik tesadüfen öğrendim ki troid haşimato hastasıymışım 1,5 civarında olması gerek dediler bu ay kontrolüm var ama ben hala hamile kalamadım

canım senin anti tpo değerin kaç? ne zaman öğrendin ve kaç aydır ilaç kullanıyosun tsh değerin kaça düştü?

canım senin anti tpo değerin kaç? ne zaman öğrendin ve kaç aydır ilaç kullanıyosun tsh değerin kaça düştü?
Anti tpo 149 tsh 3.53tü iki ay önce gecen sene ağustosta öğrendim 15agustostan beri ilaç kullanıyorum benim bi ara indi tekrar çıktı tüp bebek doktorları kortizon şart dediler

Anti tpo 149 tsh 3.53tü iki ay önce gecen sene ağustosta öğrendim 15agustostan beri ilaç kullanıyorum benim bi ara indi tekrar çıktı tüp bebek doktorları kortizon şart dediler
anti tpoda düşüyor mu canım..ilk öğrendiğinde kaçtı benim 244 şuan bende bu ay öğrendim kortizon ne? bebek olmamasına sebep haşimatomuymuş

anti tpoda düşüyor mu canım..ilk öğrendiğinde kaçtı benim 244 şuan bende bu ay öğrendim kortizon ne? bebek olmamasına sebep haşimatomuymuş
Aslında düşüyor mu bilmiyorum tedavisi olmadığı için çok önemsemiyorlar doktorun bana söylediği hayat boyu troit ilacı kullanmam gerektiği çok araştırdım çok doktora gittim selenyum kullanmalı mıyım iyotlu tuz mu iyotsuz tuz mu ne yemeli ne içmeliyim ama doktorum troid ilacı yeterli başka bir şeye gerek yok dedi ama glüten bizim için sakıncalı hatta bir doktor glütenin kısırlık sebebi olacağını bile söyledi.
Ben çok merkezle görüştüm haşimato yumurtalık kalitesini bozuyor troid regli düzensizliği yapıyormuş .
Bende hiç biri yok ama haşimato antikoru spermi yabancı madde gibi görüp öldürüyor ve döllenmeyi engelliyormuş doktorum evet doğru ama kanıtlanmış bilgi değil dedi.
Tüp bebek doktorları haşimato antikorunun gebeliği engellememesi için uygun dozda kortizon tedavisi uyguluyoruz dedi

sağol canım detaylı bir şekilde anlattığın için..işimiz Allaha kaldı yani..Rabbim en yakın zamanda nasip eder inşallah..çok üzülüyorum..dert etmemeye çalışıyorum ama ediyorum malesef ama değerleri çok daha yüksek olup haşimato hastası olarak kendinliğnden hamile kalanlarda çok okudum..inşallah bizimde öyle olur..

Tabi ki de var rabbim hakkımızda hayırlı olanı hayırlı zamanda nasip etsin takmıyorum desem de zor hele artık yaz geldi sokaklarda parklarda cıvıl cıvıl çocuk sesi içimi parçalamıyor desem yalan olur ama rabbim bu şekilde imtihan ediyorsa bunda da vardır bir hayır rabbim hayırlısıyla bu imtihanı da kazanmayı nasip etsin inşallah

Kzlar koltuk altimda sislik var ne olabilir ellendiginde acima oluyo yasayan varmi acaba

Başka doktora gittim tekrar dahiliyeye hasimato oldugumu söledim tsh bu sefer 4,8 cıktı ilaca gerek yok dedi ama 2 nin altında olması gerekmiyor mu dedim gebelik düşünüyorsanız evet dedi düşünüyoruz dedim en azından simdiden ilaca baslamak için eşim sasırdı tabi ne alaka diye bogaz agrısı ve kan degerlerime baktırcam için gittimizi biliyor nese 25 mg euthyrox verdi gebelik olunca dozu yükselticez diye bizde 1,5 yıllık evliyiz 2 ay sonra bırakıcaz korunmayı. Şimdiden başlıcam bende ilaca inş olur olmazsa da sebebinin haşimato oldugunu biliyorum en azından

benim ilacım da bana çok gelmiş herhalde tsh 0.2 çıktı offf. salı randevum var bakalım yeniden ayarlanacak dozu artık

Mrb arkadaşlar , haşimato moralinizi bozmasın. 3,5 Yıldır evliyiz.istememizd ve bolca tedavi görmemize rağmen çocuğumuz olmadı. Sebepsiz infertilite dendi. Geçen Eylül Ayında gene kadınlar klübünde yüksek tsh ın Gebeliği engellediğini okudum. Eski testlerime baktım 4-5 arası olduğunu gördüm.fakat en az 5 kadın doğumcu normal OLDUĞUNU söylemişti.dahiliye gittim anti tpo anti tg yüksek tsh 4 civarıydı ultrasonda da tiroidit dendi. Yani haşimato hadtasıymışım .ilaçlarım düzenli olarak kontrollerde artırıldı. Bu ay doğal yolla hamile olduğumu öğrendim. Tsh , anti tpo- anti tg normale döndü. Yani 6 ayda ancak hormonlarım düzene girdi. Umutsuzluğa kapılıp stres olmayın.

Tsh kaç idi peki hamile kaldığınızda?

Kizlar tsh hormonu 1,2 yani nedemek oluyo . Doktor sadece tahlilleri yapip gonderdi bi bilgi vermedi tahliller icin .

Referans aralığı nedir benim 9 Du ilaca başlattılar şimdi 0,92
Kizlar tsh hormonu 1,2 yani nedemek oluyo . Doktor sadece tahlilleri yapip gonderdi bi bilgi vermedi tahliller icin .
Gebelik için 1 ile 2 arasında olması gerektiğini söylüyorlar. Mesela benim de ilaç fazla gelmiş 0.08 çıktı. İlacı azalttık bekliyoruz biraz yükselmesini

ahsen benim anti tpo 12 normal mi canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…