• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimato kronik vajinal mantar ve biten psikoloji

bebeksumir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2024
15
0
1
27
Selam kızlar gecmeyen vajinal mantarla mücadele ediyorum 4-5 aydır tekrarlıyor öncesinde senede 1 kez yaz dönemi olur travazolla gecerdi. Şimdi bu aylardir her reglden sonra tekrar ediyor. Her hafta flucan iciyorum 3 hafta oldu bundan öncekilerde 2 kere zolax ictim yine tekrarladi. Neo panteron fitil kullandim 2 kere yine tekrarladı. Simdi reglden önce lattawin fitil kullanıyorum. Regl olduktan sonrada kullanicam galiba. Kan testi verdim tiroidim 6.8 cikti sekeri komple kestim ama ne yapsam olmuyor tekrarlıyor. Lattawin iyi gibi şuan gece koyuyorum ortalama 10 saat sonra peynir kesigi gibi birsürü akıntı cıkıyor vucudum kusuyor sanki. Kocakari tariflerini saymıyorum bile sirkeler caylar prebiyotikler. Hatta korkuylrum flucan cok zarar vericek diye icince kesiliyor birakinca başa dönüyoruz. İç hastalıklari doktoru tiroid ve mantarın bir ilişkisi yok diyor. Elim kolum bağlı izmirde yaşıyorum tavsiye edebileceginiz tedavi veya doktor varmı? Yada napmam lazim yardim ederdeniz cok sevinirim kafaya takıyorum kendimi delirtmekten korkuyorum artık. Sürekli tuvalete gidip bakıyorum resmen. :(

Selam kızlar gecmeyen vajinal mantarla mücadele ediyorum 4-5 aydır tekrarlıyor öncesinde senede 1 kez yaz dönemi olur travazolla gecerdi. Şimdi bu aylardir her reglden sonra tekrar ediyor. Her hafta flucan iciyorum 3 hafta oldu bundan öncekilerde 2 kere zolax ictim yine tekrarladi. Neo panteron fitil kullandim 2 kere yine tekrarladı. Simdi reglden önce lattawin fitil kullanıyorum. Regl olduktan sonrada kullanicam galiba. Kan testi verdim tiroidim 6.8 cikti sekeri komple kestim ama ne yapsam olmuyor tekrarlıyor. Lattawin iyi gibi şuan gece koyuyorum ortalama 10 saat sonra peynir kesigi gibi birsürü akıntı cıkıyor vucudum kusuyor sanki. Kocakari tariflerini saymıyorum bile sirkeler caylar prebiyotikler. Hatta korkuylrum flucan cok zarar vericek diye icince kesiliyor birakinca başa dönüyoruz. İç hastalıklari doktoru tiroid ve mantarın bir ilişkisi yok diyor. Elim kolum bağlı izmirde yaşıyorum tavsiye edebileceginiz tedavi veya doktor varmı? Yada napmam lazim yardim ederdeniz cok sevinirim kafaya takıyorum kendimi delirtmekten korkuyorum artık. Sürekli tuvalete gidip bakıyorum resmen. :KK43:
6 aydan beri artık ne fitil, ne probiyotik ne antobiyotik kalmadı herhalde kullanmadığım. Bir tuvalet kağıdı yüzünden başıma geldi bu mantar. Mantar geçti gibi ama enfeksiyondan kurtulamiyorum adet sonraları da hafif kasintim oluyor yine. Ersağ markasına ait gıda takviyeleri kullanıyordum 3 yıldan beridir birde bu durum için danışıp Cranberry ( turna yemişi) mi aldım kullanıyorum 1 aydır. Şimdi 2. Kutuya geçtim 3 ay boyunca bunu kullanıp duruma göre bakacağım sonrasına. Ama kullanmaya başladıktan 1 hafta sonrası o enfeksiyon yüzünden olan agrilarim azalmaya başladı şuan ağrım yok çok şükür. Bende aylarca doktor, aktar bloglar buralarda çok gezindim ama bundan umutluyum sizlere de öneririm

6 aydan beri artık ne fitil, ne probiyotik ne antobiyotik kalmadı herhalde kullanmadığım. Bir tuvalet kağıdı yüzünden başıma geldi bu mantar. Mantar geçti gibi ama enfeksiyondan kurtulamiyorum adet sonraları da hafif kasintim oluyor yine. Ersağ markasına ait gıda takviyeleri kullanıyordum 3 yıldan beridir birde bu durum için danışıp Cranberry ( turna yemişi) mi aldım kullanıyorum 1 aydır. Şimdi 2. Kutuya geçtim 3 ay boyunca bunu kullanıp duruma göre bakacağım sonrasına. Ama kullanmaya başladıktan 1 hafta sonrası o enfeksiyon yüzünden olan agrilarim azalmaya başladı şuan ağrım yok çok şükür. Bende aylarca doktor, aktar bloglar buralarda çok gezindim ama bundan umutluyum sizlere de öneririm
Kan değerlerinize baktirdiniz mi? Anemik yapıya sahip kadınlarda olabilecegini okumuştum birinden ve şeker hastasımıyım diye düşünmeye başlamıştım ancak test verip öğrendim ki ferritin depom boşalmış 7ydi degerim ferro sanol diye kan hapına başladım ve birkaçgün içinde mantar ile ilgili hic bir şikeyetim kalmadı 2,5 -3 aydırda yok. Ancak mantar varken canditon ve lattawin fitil kullandım doğal olduğu ve ph düzenlemesi için faydasını baya gördüm. Değerlerinize muhakkak baktirin bu mantar bağışıklık sistemimizle alakalı kimi insan bagisiklik düsünce grip oluyor bizde mantar ne yazık ki…

Back