Haşimato hastası olanlar nasıl hamile kaldınız?

Bu troid ultrasonu canım guatrla aynı nodül var mı antikor var mı diye bakılıyor.
benim halamda ve 2 teyzemde guatr vardı ameliyat oldular
bir teyzemde de nodül vardı o da ameliyat oldu
ben bir görüneyim dahiliyeye

Ben kendimi bildim bileli hep düzenlidir ilaçtan sonra günleri kısaldı.
28 günde bir olurdum 24 26 ya düştü troid adet düzensizliği yapıyormuş ama bende yapmadı.
Siz haşimato hastası mısınız yoksa sadece tsh mı yüksek

benim halamda ve 2 teyzemde guatr vardı ameliyat oldular
bir teyzemde de nodül vardı o da ameliyat oldu
ben bir görüneyim dahiliyeye
Bence de görün en azından kontrol amaçlı görün bu hastalık kadınlarda daha çok görülüyormuş adet düzensizliği yapıyormuş bende yapmadı ama genetik olabiliyor bende ablamda abimde de çıktı doktor mutlaka kontrol altında ol sende kardeşlerinde genetik ailede var demek ki dedi.

bana doktor hic hasimato demedi. Benimadetim cok duzenliydi 27-28 gunde bir oluyordum. TSH degerim 3.2 tup bebek yapacagiz esimin morfolojisi dusuk. Doktor dediki TSH degerin aslinda sinirin icin de ama onu 2.5 yaparsak daha iyi olur diye synthroid verdi 25 mcg gunluk. hapi kullanmaya basladiktan 4 hafta sonra tekrar test ettirdim (gecen hafta persembe) doktor dediki dusme olmamis o yuzden dozu arttiralim ve 50 mcg almaya basladim. Ama bu ay adetim gecikti cumartesi gunu gecikmenin 4. gunu test yaptim negatifti yarin ilk idrarla tekrar test yapicam. Sonra doktoru aricam. Ne adet ne hamilelik icin belirtiyok diyebilirim. Sadece dun sivilcem cikti her adet zamani cikan ve karnimda sislik var. o yuzden adet olucam gibi geliyor ama hep gogulserim de hassasiyet olurdu bu ay hic olmadi.

Anladım bende gününden önce olmaya başladım evt tüp bebek düşünüyorsanız acele etmeyin derim çünkü tsh 2 2,5 olsa daha iyi olur dediler bana çok merkezle görüştüm.

Hayırlısı olsun sorun neydi neden tüp bebek deniyorsunuz.
Esimin morfolojisi dusuk canim. sayi 26 milyon ve hareketlilik %46. Doktorumuz tup bebegi onerdi. Bir de biz kanada da yasiyoruz burda devlet karsilamaya basladi tup bebegi belki de o yuzden tup bebege yonlendirmistir. Ben de bir sorun cikmadi cok sukur sadece tiroid icin doktor dedi ki TSH degerini 2.5 yapalim. Ama acikcasi onemli degil demisti. Yarin arayip sorucam bakalim doktora. Siz asilama mi yaptiricaksiniz? sizin sebep neydi? insallah en kisa zamanda birbirimizi guzel haberlerini aliriz

İnşallah canım rabbim hepimize sağlıkla nasip etsin.
Morfoloji önemli keçiboynuzu ve e vitamini önermişti üroloji doktoru.
Yine de tüp bebekte tsh 2,5 olsa daha iyi olur bizim sebepsiz her şey yolunda sorun yok ama olmuyor.
Belki de sorun troid yeni öğrendim çünkü hastalığımı tsh düşene kadar bekledim .
Ocakta da tekrar aşılama deneyeceğiz.
Hiç aşılama ya da iğne tedavisi denemediniz mi yaşınız kaç kaç yıllık evlisiniz.

yok canim hic asilama denemedik 33 yasindayim ben esim de 33 olucak subatta. valla burda keciboynuzu altindan daha pahali :) ama e vitamini, selenyum, cinko multivitamini kullaniyor bir de erkektle CoQ10 bayagi etkiliymis arastirmistim onu aldi esim. Siz daha onceden asilama yaptiniz mi? Bizim tup bebek herhalde mayis ayinda olucak sira var onu bekliyoruz. O zamana kadar doktor deneyin dedi bize. senin asilama ne zaman baslicak?

Anladım canım bu benim 2. aşılamam olacak ilkini bu yıl ramazanda yaptırmıştım ikinciyi de ocakta yaptıracağız bir aksilik çıkmazsa Peki aşılama denemeyi düşünmediniz mi ya da iğne

Tüp Bebek Yaptırmadan önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

--------------------------------------------------------------------------------

Tiroit bezinin az çalışması veya fazla çalışması kadınlarda adet düzensizliği yapmakta ve gebe kalmayı önlemektedir.

Gebe kalamamak veya kısırlık sorunu kadınlarda genellikle endometriozis denen rahim içini örten tabakanın hastalığı (% 11), rahim tüplerindeki hastalık (% 30) ve yumurtalıkların iyi çalışmaması (% 59) nedeniyle oluşur.

Gebe kalamayan kadınların % 18’inde anti-TPO antikoru kanlarında yüksek
olarak bulunur. Buna karşılık endometriozis isimli rahim hastalığı olan kadınlarda ise anti-TPO antikoru % 50’sinde, yani her 2 hastadan birinde yüksek olarak saptanır. Bu antikor yüksekliğinin gebe kalmayı nasıl önlediği tam olarak bilinmemektedir. Bilinen bir mekanizma bu antikorların tiroit bezinin az çalışmasına neden olduğu ve bu nedenle yumurtlamayı bozduğu şeklindedir.

Anti-TPO antikoru yüksek olan kadınlarda ve tiroit bezi az çalışanlarda tüp
bebek başarı oranı düşüktür. Bu nedenle bu kadınların tüp bebek işlemi öncesi tedavi edilmeleri gerekir.

Tiroit bezinin az çalışması, adet sıklığını azalmakta ve adetlerde oluşan kanama miktarını artırmaktadır. Çok fazla oluşan adet kanamaları bu hastalıkta oluşan kan pıhtılaşmasındaki azalmaya veya kanın fazla sulanmasına bağlıdır.

Hipotiroidisi olan kadınların % 23.4’ünde ise adet düzensizliği vardır.

Tiroit bezi az çalışan kadınlarda cinsel istekte azalma olduğu gibi yumurtlama da bozulur ve gebe kalma şansı azalır. Hafif tiroit bezi yetmezliği olanlar (sadece TSH hormonu yüksek, fakat T3 ve T4 hormonu normal olanlar) gebe kalsalar bile düşük sıklığı fazladır.

Yukarıda belirtilen nedenlerle tüp bebek için başvuracak bayanlar veya kısırlık problemi olan kadınlar mutlaka TSH, T4 ve anti-TPO antikor ölçümlerini yaptırmalıdırlar.

Yok ypilmadi ama bu hafta ici kontrole gidicez

Pembe akintim geldi sonunda adet olucam herhalde. Gene de test yaptim ama
Negatif tabiki de. Ay olsun su adetim gelsin de duzenim bozulmasin ya

Esim hasimato hastasi acaba ben ondanmi hamile kalamiyorum etkisi oluyormu
O zaman mutlaka sperm testi yaptırsın eşiniz troid spermi etkiliyor diye biliyorum .
İnşallah bir sorun çıkmaz haberlerinizi bekliyorum bakalım doktor haşimato için ne söyleyecek.
Selenyum tedavisi alıyor mu?
İyotlu mu iyotsuz tuz mu kullanıyor.
Bende bu sitedeki arkadaşların önerisiyle zencefil suyu içmeye başladım bir ayda anti tpo yu düşürdüğünü söylediler sonuç alırsam yazarım size

11 yıllık evliyim 7-8 yıldır haşimatolu oldugumu oogrendım. cocugumuz olmuyordu sebepsizdi. 2 aşılama negatif oldu 1 tup bebek ılk denemede tuttu tek yumurta kondu kızım 9 aylık oldu bıle darısı sıze ınsallah harıka bı duygu

Amin inşallah inanın tüp bebek denemeye korkuyorum ocakta aşılama deneyeceğiz son çarem tüp bebek olacak ama tutmazsa diye çok korkuyorum .
Siz ilaç kullanıyor musunuz doktorunuz ne önermişti.
İyotsuz tuz mu kullanıyorsunuz
Selenyum desteği alıyor musunuz.
Tüp bebekte yumurta toplama ve transfer olayı beni çok korkutuyor anlatır mısınız nasıl oldu

euthyrox kullanıyorum tıroıt ıcın . selenyyum kullanmadım. ıyotsuz tuzda kullanmadım. yumurta topğlama 30 dakıkalık bır anestezıyle oluyo. transferde normal jınekolojık muayene gıbı korkma cok kolay. bol bol dua edın hersey bahane allah ısterse olacalk.

Aynen inşallah rabbim nasip eder.

İlacımi düzenli kullandim. Bir de bilmiyorum alakasi var mi ama hergün bir avuc kadar cekirdekli siyah kuru üzüm yedim. Cekirdekleriyle beraber. Iste hamile kalmış bulunmaktayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…