- 25 Aralık 2014
- 5.669
- 4.736
- 118
benim halamda ve 2 teyzemde guatr vardı ameliyat oldularBu troid ultrasonu canım guatrla aynı nodül var mı antikor var mı diye bakılıyor.
bir teyzemde de nodül vardı o da ameliyat oldu
ben bir görüneyim dahiliyeye
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim halamda ve 2 teyzemde guatr vardı ameliyat oldularBu troid ultrasonu canım guatrla aynı nodül var mı antikor var mı diye bakılıyor.
Ben kendimi bildim bileli hep düzenlidir ilaçtan sonra günleri kısaldı.peki adetiniz de duzensizlik oldu mu hic? Benim de TSH 3.2 idi doktorum 2.5 uga dusurelim dedi. Synthorid verdi 25 mcg kullaniyodum. Son uc gundur 50 mcg ye cikardik. Ama daha 3 haftadir kullaniyorum ilaci. Ve bu ay adetim gecikti. gecikmenin 4. gunu test yaptim negatif cikti. yarin test yapicam gene ama adet sivilvem cikti hani adet olucakmisimgibi bir hissim de var ve hic hamileymis gibi hissetmiyorum cidden. onceden adetim cok duzenliydi bu ay bozdu valla. Siz de hic gecikme oldu mu?
Bence de görün en azından kontrol amaçlı görün bu hastalık kadınlarda daha çok görülüyormuş adet düzensizliği yapıyormuş bende yapmadı ama genetik olabiliyor bende ablamda abimde de çıktı doktor mutlaka kontrol altında ol sende kardeşlerinde genetik ailede var demek ki dedi.benim halamda ve 2 teyzemde guatr vardı ameliyat oldular
bir teyzemde de nodül vardı o da ameliyat oldu
ben bir görüneyim dahiliyeye
bana doktor hic hasimato demedi. Benimadetim cok duzenliydi 27-28 gunde bir oluyordum. TSH degerim 3.2 tup bebek yapacagiz esimin morfolojisi dusuk. Doktor dediki TSH degerin aslinda sinirin icin de ama onu 2.5 yaparsak daha iyi olur diye synthroid verdi 25 mcg gunluk. hapi kullanmaya basladiktan 4 hafta sonra tekrar test ettirdim (gecen hafta persembe) doktor dediki dusme olmamis o yuzden dozu arttiralim ve 50 mcg almaya basladim. Ama bu ay adetim gecikti cumartesi gunu gecikmenin 4. gunu test yaptim negatifti yarin ilk idrarla tekrar test yapicam. Sonra doktoru aricam. Ne adet ne hamilelik icin belirtiyok diyebilirim. Sadece dun sivilcem cikti her adet zamani cikan ve karnimda sislik var. o yuzden adet olucam gibi geliyor ama hep gogulserim de hassasiyet olurdu bu ay hic olmadi.Ben kendimi bildim bileli hep düzenlidir ilaçtan sonra günleri kısaldı.
28 günde bir olurdum 24 26 ya düştü troid adet düzensizliği yapıyormuş ama bende yapmadı.
Siz haşimato hastası mısınız yoksa sadece tsh mı yüksek
Anladım bende gününden önce olmaya başladım evt tüp bebek düşünüyorsanız acele etmeyin derim çünkü tsh 2 2,5 olsa daha iyi olur dediler bana çok merkezle görüştüm.bana doktor hic hasimato demedi. Benimadetim cok duzenliydi 27-28 gunde bir oluyordum. TSH degerim 3.2 tup bebek yapacagiz esimin morfolojisi dusuk. Doktor dediki TSH degerin aslinda sinirin icin de ama onu 2.5 yaparsak daha iyi olur diye synthroid verdi 25 mcg gunluk. hapi kullanmaya basladiktan 4 hafta sonra tekrar test ettirdim (gecen hafta persembe) doktor dediki dusme olmamis o yuzden dozu arttiralim ve 50 mcg almaya basladim. Ama bu ay adetim gecikti cumartesi gunu gecikmenin 4. gunu test yaptim negatifti yarin ilk idrarla tekrar test yapicam. Sonra doktoru aricam. Ne adet ne hamilelik icin belirtiyok diyebilirim. Sadece dun sivilcem cikti her adet zamani cikan ve karnimda sislik var. o yuzden adet olucam gibi geliyor ama hep gogulserim de hassasiyet olurdu bu ay hic olmadi.
evet canim sagol. bakalim yarin olsun bi doktor ne diyecek.Anladım bende gününden önce olmaya başladım evt tüp bebek düşünüyorsanız acele etmeyin derim çünkü tsh 2 2,5 olsa daha iyi olur dediler bana çok merkezle görüştüm.
Hayırlısı olsun sorun neydi neden tüp bebek deniyorsunuz.evet canim sagol. bakalim yarin olsun bi doktor ne diyecek.
Esimin morfolojisi dusuk canim. sayi 26 milyon ve hareketlilik %46. Doktorumuz tup bebegi onerdi. Bir de biz kanada da yasiyoruz burda devlet karsilamaya basladi tup bebegi belki de o yuzden tup bebege yonlendirmistir. Ben de bir sorun cikmadi cok sukur sadece tiroid icin doktor dedi ki TSH degerini 2.5 yapalim. Ama acikcasi onemli degil demisti. Yarin arayip sorucam bakalim doktora. Siz asilama mi yaptiricaksiniz? sizin sebep neydi? insallah en kisa zamanda birbirimizi guzel haberlerini alirizHayırlısı olsun sorun neydi neden tüp bebek deniyorsunuz.
İnşallah canım rabbim hepimize sağlıkla nasip etsin.Esimin morfolojisi dusuk canim. sayi 26 milyon ve hareketlilik %46. Doktorumuz tup bebegi onerdi. Bir de biz kanada da yasiyoruz burda devlet karsilamaya basladi tup bebegi belki de o yuzden tup bebege yonlendirmistir. Ben de bir sorun cikmadi cok sukur sadece tiroid icin doktor dedi ki TSH degerini 2.5 yapalim. Ama acikcasi onemli degil demisti. Yarin arayip sorucam bakalim doktora. Siz asilama mi yaptiricaksiniz? sizin sebep neydi? insallah en kisa zamanda birbirimizi guzel haberlerini aliriz
yok canim hic asilama denemedik 33 yasindayim ben esim de 33 olucak subatta. valla burda keciboynuzu altindan daha pahali :) ama e vitamini, selenyum, cinko multivitamini kullaniyor bir de erkektle CoQ10 bayagi etkiliymis arastirmistim onu aldi esim. Siz daha onceden asilama yaptiniz mi? Bizim tup bebek herhalde mayis ayinda olucak sira var onu bekliyoruz. O zamana kadar doktor deneyin dedi bize. senin asilama ne zaman baslicak?İnşallah canım rabbim hepimize sağlıkla nasip etsin.
Morfoloji önemli keçiboynuzu ve e vitamini önermişti üroloji doktoru.
Yine de tüp bebekte tsh 2,5 olsa daha iyi olur bizim sebepsiz her şey yolunda sorun yok ama olmuyor.
Belki de sorun troid yeni öğrendim çünkü hastalığımı tsh düşene kadar bekledim .
Ocakta da tekrar aşılama deneyeceğiz.
Hiç aşılama ya da iğne tedavisi denemediniz mi yaşınız kaç kaç yıllık evlisiniz.
Anladım canım bu benim 2. aşılamam olacak ilkini bu yıl ramazanda yaptırmıştım ikinciyi de ocakta yaptıracağız bir aksilik çıkmazsa Peki aşılama denemeyi düşünmediniz mi ya da iğneyok canim hic asilama denemedik 33 yasindayim ben esim de 33 olucak subatta. valla burda keciboynuzu altindan daha pahali :) ama e vitamini, selenyum, cinko multivitamini kullaniyor bir de erkektle CoQ10 bayagi etkiliymis arastirmistim onu aldi esim. Siz daha onceden asilama yaptiniz mi? Bizim tup bebek herhalde mayis ayinda olucak sira var onu bekliyoruz. O zamana kadar doktor deneyin dedi bize. senin asilama ne zaman baslicak?
Yok ypilmadi ama bu hafta ici kontrole gidicezEşiniz sperm testi yaptırdı mı?
Haşimato antikorunun spermi öldürdüğünü okumuştum doktora sordum kanıtlanmış değil ama böyle bir söylem var dedi.
Kadında yumurtalıkları erkekte spermi bozuyor diye biliyorum değerler normalse sorun etmeyin bence tsh ve t4 dü kontrol altında tutun yeter.
O zaman mutlaka sperm testi yaptırsın eşiniz troid spermi etkiliyor diye biliyorum .Esim hasimato hastasi acaba ben ondanmi hamile kalamiyorum etkisi oluyormu
Amin inşallah inanın tüp bebek denemeye korkuyorum ocakta aşılama deneyeceğiz son çarem tüp bebek olacak ama tutmazsa diye çok korkuyorum .11 yıllık evliyim 7-8 yıldır haşimatolu oldugumu oogrendım. cocugumuz olmuyordu sebepsizdi. 2 aşılama negatif oldu 1 tup bebek ılk denemede tuttu tek yumurta kondu kızım 9 aylık oldu bıle darısı sıze ınsallah harıka bı duygu
euthyrox kullanıyorum tıroıt ıcın . selenyyum kullanmadım. ıyotsuz tuzda kullanmadım. yumurta topğlama 30 dakıkalık bır anestezıyle oluyo. transferde normal jınekolojık muayene gıbı korkma cok kolay. bol bol dua edın hersey bahane allah ısterse olacalk.Amin inşallah inanın tüp bebek denemeye korkuyorum ocakta aşılama deneyeceğiz son çarem tüp bebek olacak ama tutmazsa diye çok korkuyorum .
Siz ilaç kullanıyor musunuz doktorunuz ne önermişti.
İyotsuz tuz mu kullanıyorsunuz
Selenyum desteği alıyor musunuz.
Tüp bebekte yumurta toplama ve transfer olayı beni çok korkutuyor anlatır mısınız nasıl oldu
Aynen inşallah rabbim nasip eder.euthyrox kullanıyorum tıroıt ıcın . selenyyum kullanmadım. ıyotsuz tuzda kullanmadım. yumurta topğlama 30 dakıkalık bır anestezıyle oluyo. transferde normal jınekolojık muayene gıbı korkma cok kolay. bol bol dua edın hersey bahane allah ısterse olacalk.