- Konu Sahibi zamanzaman
-
öncelikle bilgilendirici mesajın için teşekkür ederim. Senin verdiğin siteleri ara ara ben de takip etmeye çalışıyorum. Yabancı sitelerde hashimoto hastaları için gluten inteloransı üzerinde çok duruyorlar. Yalnız Türkiye'deki doktorlar bu konuyu hiç önemsemiyorlar. İlacı al gerisini boşver der gibi davranıyorlar.
Sence glutenin bu hastalıkda etkisi nedir? Biocard adında bir markanın evde tek başına yapılabilecek çölyak testleri var. Bununla gluten inteloransı testi de yapılabilir mi acaba? Ya da gluten inteloranası testini nerde yapabiliriz. Bu konuda bilgin varsa bizimle paylaşırsan sevirim.
Gluten ve hashimoto hastalığı arasında şu an tıbben bir ilişki bulunamadı. Ancak bu gibi otoimmün hastalıkların çoğu kişide birden fazla bulunduğu için gluten tartışması ortaya çıktı. En iyisi gluten içeren besinlerden uzak durmak ki zaten insan metabolizması için uygun olmayan bir maddeyi tüketmenin bir anlamı yok.
Hashimoto hastalığının da bir çok otoimmün hastalık gibi pozitif bir tedavi yaklaşımı yok. Daha çok kadınlarda olmak üzere iyot eksikliği ile karakterize edilen bağışıklık sistemi bozukluğu. Normal seyrinde ilaç kullanımı gerektirmiyor ancak hipotiroidiye yol açtığı için ilaç tedavisi gerektiriyor maalesef.
Selenyum ve minerallerden zengin beslenmek hashimoto hastalığını kontrol altına almak için yeterli. Eğer bağışıklık sistemi fazla uyarılırsa uyuyan dev uyanıyor.
Graves hastalığını kontrol altına almak içinde yine aynı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor iyot konusu zaten bilinen bir durum ve ayrıca arı sütü kullanmak oldukça faydalı. Çünkü arı sütü otoimmun antikorları doğal olarak baskılayıp düzenleyici görev yapabileceği belirtilen bir madde.
Reiki evrensel yaşam enerjisi ile insan vücudunda bulunan enerji merkezlerinin (çakra) dengelenmesi sonucu bu gibi otoimmün hastalıklarda tedaviye yardımcı bir yöntemdir. Reiki ile tedavi tamamlayıcı tıp yöntemlerinden biridir ki bilim insanları bunu kabul etmişlerdir. Menşei olan uzak doğuda uzun yıllardır kullanılan bir yöntem.
Sevgiler...
Ben de hashimoto hastasıyım uzun zamandır adı euth.. şeklinde başlayan ilacı kullanıyorum 100 lük olarak. Bilgiler çok faydalı öncelikle çok teşekkürler yalnız aklıma takılan bir nokta var demişsiniz ki eğer selenyum ve minerallerden zengin beslenilirse ozaman ilacı kullanmaya gerek kalmayacak kadar kafi bi durum olabilir mi. Var mıdır böyle bir ihtimal ? Açıkcası bu hastalığın getirilerinden,götürülerinden okadar bıktım ki
Mineraller (demir,fosfor,iyot,magnezyum,çinko,selenyum,bakır ve manganez) genler ve hormonları harekete geçirerek vücut sıvılarını düzene sokmak gibi insan vücudunda çeşitli etkinlikler gösterirler. Tiroid bezini de insan vücudundaki hormon kontrol mekanizması olarak varsaydığınızda bu minerallerin alımında (özellikle de iyot) uzun süreli eksiklikler yada fazlalıklar olduğunda hipo/hipertiroidi gibi tiroid bezi hastalıkları meydan geliyor.
Hashimoto hastalığı da sinsi bir yapıda olup geç kalındığında hipotiroidiye çeviriyor. Hipotiroidi hastalığına sebep olan etkenlerden bir tanesi bildiğiniz üzere kontrol edilmeyen tiroid bezi iltihabı yani hashimoto. Hal böyleyken tiroid bezi hormon salgı mekanizması iptal duruma geçiyor ve ömür boyu ilaç kullanımı zorunluluğu ortaya çıkıyor. Bahse konu ilaçlar uzun vade de özellikle kalp üzerinde olumsuz etkilere yol açabiliyor. Aslında yukarıda bahsettiğim mineraller düzenli olarak vücuda alındığında hipotiroidi sorunu ortadan kalkıyor ve buna bağlı olarak ilaç kullanımı da zamanla azaltılarak sıfırlanabiliyor. Yani doğal tıp denilen vitamin ve mineral tedavisi. Metabolizma istediğini aldığında üzerine düşeni zaten yapıyor işin sırrı da burada zaten.
Hashimoto hastalığı hipotiroidiye çevirmeden önce teşhis edildiğinde tek tedavi bahsettiğim mineralleri içeren gıda takviyesi vb. bir ürün kullanmaktır. Bu şekilde hipotiroidiye dönüşme olmayacağından yani metabolizmadaki eksik olan mineraller yerine konulacağından ilaç kullanımı gibi bir durumda söz konusu olmayacaktır.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim daha net anladım şimdi
Sürekli ilaç kullanımı önerildiğinden dolayı sanırım ben bunları ancak destek amaçlı alabilirim. Çünkü doktorum tiroit bezlerimin tamamına yakınının kendini harap ettiğini söyledi ultrasonda da fazlasıyla görüldü. Hepimize şifa diliyorum. Sinir stres katsayısı arttırmakta tiroit efendinin üstüne yok nitekim
Süppersin .Çok faydalı olmuşGluten ve hashimoto hastalığı arasında şu an tıbben bir ilişki bulunamadı. Ancak bu gibi otoimmün hastalıkların çoğu kişide birden fazla bulunduğu için gluten tartışması ortaya çıktı. En iyisi gluten içeren besinlerden uzak durmak ki zaten insan metabolizması için uygun olmayan bir maddeyi tüketmenin bir anlamı yok.
Hashimoto hastalığının da bir çok otoimmün hastalık gibi pozitif bir tedavi yaklaşımı yok. Daha çok kadınlarda olmak üzere iyot eksikliği ile karakterize edilen bağışıklık sistemi bozukluğu. Normal seyrinde ilaç kullanımı gerektirmiyor ancak hipotiroidiye yol açtığı için ilaç tedavisi gerektiriyor maalesef.
Selenyum ve minerallerden zengin beslenmek hashimoto hastalığını kontrol altına almak için yeterli. Eğer bağışıklık sistemi fazla uyarılırsa uyuyan dev uyanıyor.
Graves hastalığını kontrol altına almak içinde yine aynı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor iyot konusu zaten bilinen bir durum ve ayrıca arı sütü kullanmak oldukça faydalı. Çünkü arı sütü otoimmun antikorları doğal olarak baskılayıp düzenleyici görev yapabileceği belirtilen bir madde.
Reiki evrensel yaşam enerjisi ile insan vücudunda bulunan enerji merkezlerinin (çakra) dengelenmesi sonucu bu gibi otoimmün hastalıklarda tedaviye yardımcı bir yöntemdir. Reiki ile tedavi tamamlayıcı tıp yöntemlerinden biridir ki bilim insanları bunu kabul etmişlerdir. Menşei olan uzak doğuda uzun yıllardır kullanılan bir yöntem.
Sevgiler...
Çok teşekkür emeğin için.Şimdi arkadaşlar, öncelikle burada bir sürü doğru yanlış yorum gördüm, amacım kendide hashimoto hastası biri olarak bazı bilgileri paylaşmak. Hashimoto hastalığı olan herkes bu yazıyı çok dikkatli ve ayrıntılarıyla okusun, okumakla kalmasın ömür boyu başucunda bulundursun.
Çünkü bu başlığı inceledimde, taş tedavisinden(o neyse) zem zem suyu içene, yok reiki yapandan bilmemne cevizi yiyene kadar binbir türlü saçmalık ve cehalet ne yazıkki insanımızı yine yanıltıyor bunu gördüm, bu saçmalıkları unutun ve bu başlığı sonuna kadar okuyun.
Şöyle ki hashimoto hastalığı vücudun kendi tiroid bezine saldırmasıdır ve sebebi tam bilinmemektedir, genetik bir hastalıktır ve ömür boyu ilaç tedavisi uygulanır, ilaç levothroxine (eutrox vb) dir peki bu ilaç nedir? bu ilaç tiroid hormonun Stok hormonu olan T4 içerir. aslında tiroid hormonu T1 T2 T3 ve T4 hepsini içerir bunlardan akitf olanı sadece T3 hormonudur. yani T3 tüm vücudumuzdaki bütün hücrelerin ihtiyacı olan hormondur ve eksikliği sebebiyle bir sürü semptom ortaya çıkar, işte hashimoto nun psikolojiden enerjiye hamilelikten kemik kas sorunlarına kadar çok geniş rahatsızlıklara vesile olmasının sebebi budur(T3 eksikliği). Kullandığımız ilaç ise T4 olup bu stok hormondur yani vücut T4 ü alır T3 e çevirir ve kullanır daha doğrusu çevirmesi beklenir.
Bir başka en önemli konu ise Hashimoto sadece hasihimoto değildir, tüm diger sistemleri de etkiler bunların en başında Böbrek üstü bezleri - Kortizol hormonu gelir. genelde hasihomo hastalarında Kortizol hormonuda düşük çıkar. Kortizol Tükrükte Kortizol testi ile (Kandan DEĞİL) sabah-öğle -akşam olarak ölçülmeli ve sonuçlar incelenmelidir. hashimoto hastalarının eger ilaç kullanıyor ve hala semptomları geçmiyor ise ilk yapması gereken tükrükte kortizol testidir.
Bnunu haricinde Demir bağlama oranı ve demir seviyesi hashimoto hastalarında düşüklük çıkabilir ve buda bir sürü semptomun ve rahatsızlıkların bir başka sebebidir.
Ayrıca yukarda anlattığım sadece T4 içeren bizim kullandığımız ilaçların tedavi ediciliği konusunda bazı hastalarda şüpheler oluşmakta bunun yerine, aslında eskiden beri kullanılan Kurutulmuş Tiroid ilacı (Armour vb.) doktor onayı halinde kullanılabilir (ama Türkiyede var mı bilmiyorum)
Sonuçta hashimoto tedavisinde sadece TSH oranına asla güvenilmemelidir, ayrıca sadece T4 ile yapılan tedavi uygun sonuçlar vermeyebilir, bu hastalıkta yapılması gereken testler şunlardır:
TSH
Serbest T3
Serbest T4
Anti TPO
TgAb
(4 demir testi:)
TIBC (Demir bağlama oranı)
Ferritin
% Saturation
serum demir
Tükrükte Kortisol Testi (Kandan DEĞİL) sabah-öğle-akşam
Vitamin D3 (25-hydroxyvitamin)
B12 ve Folate
Sodyum, Magnezyum, Kalsiyum, Potasyum, Glikoz
Cinsiyet hormonları
İngilizce biliyorsanız yada bilen bir tanıdığınız varsa mutlaka bu siteyi ayrıntılı şekilde okuyun ve hastalık hakkıdna ayrıntılı bilgilere ulaşın: Stop the Thyroid Madness - Hypothyroidism and thyroid mistreatment
Peki yukarıdaki testleri nasıl youmlamalıyız, burada:
Optimal Lab Values--how to interpret your results | Stop The Thyroid Madness
yahoo mail grubu da burada: Yahoo! Groups
ayrıca bazı durumlarda RT3 hormonuda ölçülmek zorunda olabilir. bu konunun da ayrıntısı şurada: Reverse T3 (also called Reverse Triiodothyronine) | Stop The Thyroid Madness
ASLA tecrübesiz doktorları dinlemeyin, TSH değelerine bakıp senin bişeyin yok sebebi başkadır diyenlerle vakit kaybetmeyin, bu konuda uzmanlaşmış çok fazla hasta görmüş ve tedavi etmiş bir doktor bulun (pahalı bile olsa). unutmayın bu hastalık tsh değerleri gerekli aralıkta olunca değil semptomlar tam olarak geçince tedavi olur.
mutlaka yukarıda link verdiğim sitelerden ayrıntıları öğrenin, herkese geçmiş olsun zorlu bir hastsalık, umarım herkes şifasını kısa sürede bulur.
Merhaba,bana da bugün bu hastalığın teşhisi kondu. 4aylık oğlum var,son 1aydır aşırı saç dökülmesi yaşıyorum,bu şikayet ile gitmiştim doktora. Şu an bir ilaç verdi,yarın ilk defa kullanmaya başlıcam. Şunu merak ettim; acaba saç dökülmem ne zaman geçer? İlacı aldıktan kısa bir süre sonra dökülme durur mu? Bu şekilde sorun yaşayan arkadaşlar da bilgilendirirse sevinirim.Şimdi arkadaşlar, öncelikle burada bir sürü doğru yanlış yorum gördüm, amacım kendide hashimoto hastası biri olarak bazı bilgileri paylaşmak. Hashimoto hastalığı olan herkes bu yazıyı çok dikkatli ve ayrıntılarıyla okusun, okumakla kalmasın ömür boyu başucunda bulundursun.
Çünkü bu başlığı inceledimde, taş tedavisinden(o neyse) zem zem suyu içene, yok reiki yapandan bilmemne cevizi yiyene kadar binbir türlü saçmalık ve cehalet ne yazıkki insanımızı yine yanıltıyor bunu gördüm, bu saçmalıkları unutun ve bu başlığı sonuna kadar okuyun.
Şöyle ki hashimoto hastalığı vücudun kendi tiroid bezine saldırmasıdır ve sebebi tam bilinmemektedir, genetik bir hastalıktır ve ömür boyu ilaç tedavisi uygulanır, ilaç levothroxine (eutrox vb) dir peki bu ilaç nedir? bu ilaç tiroid hormonun Stok hormonu olan T4 içerir. aslında tiroid hormonu T1 T2 T3 ve T4 hepsini içerir bunlardan akitf olanı sadece T3 hormonudur. yani T3 tüm vücudumuzdaki bütün hücrelerin ihtiyacı olan hormondur ve eksikliği sebebiyle bir sürü semptom ortaya çıkar, işte hashimoto nun psikolojiden enerjiye hamilelikten kemik kas sorunlarına kadar çok geniş rahatsızlıklara vesile olmasının sebebi budur(T3 eksikliği). Kullandığımız ilaç ise T4 olup bu stok hormondur yani vücut T4 ü alır T3 e çevirir ve kullanır daha doğrusu çevirmesi beklenir.
Bir başka en önemli konu ise Hashimoto sadece hasihimoto değildir, tüm diger sistemleri de etkiler bunların en başında Böbrek üstü bezleri - Kortizol hormonu gelir. genelde hasihomo hastalarında Kortizol hormonuda düşük çıkar. Kortizol Tükrükte Kortizol testi ile (Kandan DEĞİL) sabah-öğle -akşam olarak ölçülmeli ve sonuçlar incelenmelidir. hashimoto hastalarının eger ilaç kullanıyor ve hala semptomları geçmiyor ise ilk yapması gereken tükrükte kortizol testidir.
Bnunu haricinde Demir bağlama oranı ve demir seviyesi hashimoto hastalarında düşüklük çıkabilir ve buda bir sürü semptomun ve rahatsızlıkların bir başka sebebidir.
Ayrıca yukarda anlattığım sadece T4 içeren bizim kullandığımız ilaçların tedavi ediciliği konusunda bazı hastalarda şüpheler oluşmakta bunun yerine, aslında eskiden beri kullanılan Kurutulmuş Tiroid ilacı (Armour vb.) doktor onayı halinde kullanılabilir (ama Türkiyede var mı bilmiyorum)
Sonuçta hashimoto tedavisinde sadece TSH oranına asla güvenilmemelidir, ayrıca sadece T4 ile yapılan tedavi uygun sonuçlar vermeyebilir, bu hastalıkta yapılması gereken testler şunlardır:
TSH
Serbest T3
Serbest T4
Anti TPO
TgAb
(4 demir testi:)
TIBC (Demir bağlama oranı)
Ferritin
% Saturation
serum demir
Tükrükte Kortisol Testi (Kandan DEĞİL) sabah-öğle-akşam
Vitamin D3 (25-hydroxyvitamin)
B12 ve Folate
Sodyum, Magnezyum, Kalsiyum, Potasyum, Glikoz
Cinsiyet hormonları
İngilizce biliyorsanız yada bilen bir tanıdığınız varsa mutlaka bu siteyi ayrıntılı şekilde okuyun ve hastalık hakkıdna ayrıntılı bilgilere ulaşın: Stop the Thyroid Madness - Hypothyroidism and thyroid mistreatment
Peki yukarıdaki testleri nasıl youmlamalıyız, burada:
Optimal Lab Values--how to interpret your results | Stop The Thyroid Madness
yahoo mail grubu da burada: Yahoo! Groups
ayrıca bazı durumlarda RT3 hormonuda ölçülmek zorunda olabilir. bu konunun da ayrıntısı şurada: Reverse T3 (also called Reverse Triiodothyronine) | Stop The Thyroid Madness
ASLA tecrübesiz doktorları dinlemeyin, TSH değelerine bakıp senin bişeyin yok sebebi başkadır diyenlerle vakit kaybetmeyin, bu konuda uzmanlaşmış çok fazla hasta görmüş ve tedavi etmiş bir doktor bulun (pahalı bile olsa). unutmayın bu hastalık tsh değerleri gerekli aralıkta olunca değil semptomlar tam olarak geçince tedavi olur.
mutlaka yukarıda link verdiğim sitelerden ayrıntıları öğrenin, herkese geçmiş olsun zorlu bir hastsalık, umarım herkes şifasını kısa sürede bulur.
Merhaba,bende 1haftadır tiroid ilacı kullanıyorum. 3hafta avuç avuç döküldü,şimdi azaldı dökülme çok şükür ama yine de normalden fazla dökülüyor. Vitamin eksikliği bende çıkmadı,emzirdiğim için dr un verdiği vitamin ilacıma devam ediyorum belki se o sebeple çıkmadı. Bugün tekrar dr ile görüştüm, selenyum takviyesi alıp almama konusunda ama tavsiye etmedi. Tek yapmam gerekenin ilacı her gün aynı saatte içmem ve içtikten 30dk sonrasına kadar aç kalmam. Tiroid hastalarında düzenli ilaç kullanımı çok önemliymiş. Ben bir de eczaneden bitkisel şampuan ve saç kremi aldım,onları kullanıyorum.Duştan çıkınca da argan yağı sürüyorum uçlarına ve diplerine. Saç kurutma,şekillendirme,fön vs hiç bir şey yapmıyorum,mümkün olduğunca saçı yormamakta önemli hatta belki biraz kestiricem.dokulme durmuyo ama azalio gerci bende vitamin eksikligide var oda yapio ama benim asiri dokuluyodu suan azaldi ilac kullaniyorum
ya sizde ilac carpinti yapmiyomu ilac ictigimde carpinti basliyoMineraller (demir,fosfor,iyot,magnezyum,çinko,selenyum,bakır ve manganez) genler ve hormonları harekete geçirerek vücut sıvılarını düzene sokmak gibi insan vücudunda çeşitli etkinlikler gösterirler. Tiroid bezini de insan vücudundaki hormon kontrol mekanizması olarak varsaydığınızda bu minerallerin alımında (özellikle de iyot) uzun süreli eksiklikler yada fazlalıklar olduğunda hipo/hipertiroidi gibi tiroid bezi hastalıkları meydan geliyor.
Hashimoto hastalığı da sinsi bir yapıda olup geç kalındığında hipotiroidiye çeviriyor. Hipotiroidi hastalığına sebep olan etkenlerden bir tanesi bildiğiniz üzere kontrol edilmeyen tiroid bezi iltihabı yani hashimoto. Hal böyleyken tiroid bezi hormon salgı mekanizması iptal duruma geçiyor ve ömür boyu ilaç kullanımı zorunluluğu ortaya çıkıyor. Bahse konu ilaçlar uzun vade de özellikle kalp üzerinde olumsuz etkilere yol açabiliyor. Aslında yukarıda bahsettiğim mineraller düzenli olarak vücuda alındığında hipotiroidi sorunu ortadan kalkıyor ve buna bağlı olarak ilaç kullanımı da zamanla azaltılarak sıfırlanabiliyor. Yani doğal tıp denilen vitamin ve mineral tedavisi. Metabolizma istediğini aldığında üzerine düşeni zaten yapıyor işin sırrı da burada zaten.
Hashimoto hastalığı hipotiroidiye çevirmeden önce teşhis edildiğinde tek tedavi bahsettiğim mineralleri içeren gıda takviyesi vb. bir ürün kullanmaktır. Bu şekilde hipotiroidiye dönüşme olmayacağından yani metabolizmadaki eksik olan mineraller yerine konulacağından ilaç kullanımı gibi bir durumda söz konusu olmayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?