Hamur İşleri Haşhaşlı Cevizli çörek(Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
muazzzzzzzzam....

hamur yoğurulur ve bir saat kadar dinlendirilir..

2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
1 paket instant maya
1yemek kaşığı tozşeker
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
1kase ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
susam

süt,maya,şeker tuz ve aldığı kadar un yoğurulur ve üzeri örtülerek 1 saat kadar dinlendirilir.haşhaş sıvı yağ ile inceltilerek hazırlanır..hazırlanan hamur iki parçaya bölünür ve çok ince olmayacak şekilde açılır..üzerine haşhaş sürülür ve ceviz serpilir.daha sonra bu hamur rulo haline getirilir ve 5 cm lik parçalar halinde kesilir.kesilen parçalar dik şekilde yağlanmış borcama yerleştirilir.aynı işlem diğer parçayla da tekrarlanır.borcama yerleştirdiğimiz hamurların üzerine elle bastırılır,yapışması sağlanır..üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir..sıcak sıcak afiyetle yenir.

son kısmı başaramazsanız beni çağırın ben yerim:))

yenii1.jpg

hahalrek.jpg

22112009010.jpg

Son düzenleme:
harika görünüyo canım uzun zamandır haşhaşlı bişeyşeyler yapmak istiyodum hemen not ettim ellerine sağlık

haşhaşı çok severim ellerine sağlık canım nefiss güzel görünüyo canım istedicokacimcoook

harika görünüyo canım uzun zamandır haşhaşlı bişeyşeyler yapmak istiyodum hemen not ettim ellerine sağlık

teşekkürler balım...opuyorumnanaktan

haşhaşı çok severim ellerine sağlık canım nefiss güzel görünüyo canım istedicokacimcoook

aynen bende bayılırım haşhaşa..bu şekilde de harika oluyor gerçektenn..güzel yorumun için teşekkürler tatlım..opuyorumnanaktan

pinarim ellerine saglik
nekadarda lezzetli görünüyo
olsada yesem hayir demezdim inan
döktürmüssün yine canisiopuyorumnanaktan

pinarim ellerine saglik
nekadarda lezzetli görünüyo
olsada yesem hayir demezdim inan
döktürmüssün yine canisiopuyorumnanaktan

en acısı da neydi biliomusun can... bakıp bakıp yiyememek...mafoldumben

pazar günü misafirlerim vardı kahvaltıya..mısranın elmalı kekiyle bunu yaptım..kendimi zor tuttum..ikisininde ucundan kopardım azıcık..:a015:kalanına güle güle dedim..sırf gözümün önünde durupta daha fazla acı çekmiim diye kalanı paylaştırıp çantalarına koydum evlerine götürsün diye misafirlerim..işte boole..güzelliğin bir bedeli var tabiii.sen yıllarca yersen pınar hanım sonra booole baka kalırsın işte:mymeka:..

teşekkürler ediyorum güzel yorumun için can...:asigim:

hiiii. cidden muazzam. haşhaşa bayılırım. lokul derler bizim burada o lezzete. eline koluna sağlıkkk.

çok güzeller................kullandığınız borcam 30 cmlik borcam mı
evet tatlm 30 cm lik borcam..

hiiii. cidden muazzam. haşhaşa bayılırım. lokul derler bizim burada o lezzete. eline koluna sağlıkkk.

bana haş haşı afyonlu bir arkadaşım getiriyor cnm..buradakiler oradakiler gibi lezzetli değil çünkü..sen daha şanslısın..opuyorumnanaktan

X