- 24 Mart 2020
- 9.887
- 35.539
- 31
-
- Konu Sahibi WunderLost
Teşekkür ediyorummmCanım ellerine emeğine sağlık çok severim sende çok güzel yapmışsın
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederimmm renkli krepli hatunHocaam enfes olmuş ellerine sağlık
Teşekkür ediyorummEllerinize sağlık, başarılar diliyorum
Boşuna mızıklandın özom çok güzel olmuşMerhabaaaa güzel hanımlar
Sizlere davet sofralarına çok yakıştığını düşündüğüm hem görsel hem midesel doyum yaşatan pratik bir köfte tarifi ile geldimmm
Malzemeler
500 gram kıyma(dana)
1 orta boy soğan
1 su bardağı galeta unu(kontrollü ekleyelim)
Bir tutam maydanoz
1 yumurta
1 er çay kaşığı pul biber, kimyon, karabiber, tuz
PÜRE için: 2 orta boy patates, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı kaşar rendesi, 1 tatlı kaşığı tuz(silme)
SOS için: 2 dolu yemek kaşığı domates salçası, 1er çay kaşığı kekik ve tuz, yarım çay bardağı sıvıyağ
İÇ HARCI için: 1 çay bardağı haşlanmış bezelye, yarım çay bardağı haşlanmış havuç
Üzeri için kaşar rendesi
Eki Görüntüle 2674604
Önce patates ve havucumuzu haşlayalım Eki Görüntüle 2674606
Köftemizi yoğurup dolaba alalım, patates ve havuç haşlanana kadar.
Eki Görüntüle 2674607
Haşlanan havucu küçük küçük doğrayıp bezelyenin yanına koyalım. Patatesleri de tereyağ, kaşar, tuz ekleyerek püre haline getirelim.
Eki Görüntüle 2674608 Eki Görüntüle 2674609
Dinlenen köfte harcımızı alıp şekil verelim. Bardak yardımı ile de verebilirsiniz(ortasına bastırıp kenarları düzleyerek) elinizle de şekil verebilirsiniz. Eki Görüntüle 2674611
Salçalı sosumuzu hazırlayıp tepsiye gezdirelim ardından 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirelim
Eki Görüntüle 2674612 Eki Görüntüle 2674613
Ardından içlerine kaşık yardımı ile bezelye ile havuç karışımından ilave edelim, üzerini püre ile kapatıp yeniden fırına verelim 10 dakika kadar da böyle pişsin.
Eki Görüntüle 2674615 Eki Görüntüle 2674616
En son üzerine kaşar rendesi ekleyip 5 dakika da bu şekilde pişirelim(üzeri kızarana kadar) Eki Görüntüle 2674617 Eki Görüntüle 2674618
Vee köftemiz servise hazırrrrrr
Eki Görüntüle 2674619 Eki Görüntüle 2674620 Eki Görüntüle 2674621 Eki Görüntüle 2674623 Eki Görüntüle 2674624 Eki Görüntüle 2674625
Isot güzeli olamadım ama yetişemedim kaldırmışlar hepBoşuna mızıklandın özom çok güzel olmuşellerine sağlık bol şans ❤
Sunumda çok hoş olmuş tabaklara bayıldımIsot güzeli olamadım ama yetişemedim kaldırmışlar hepbeğenmene sevindim çok teşekkür ederim evva
Teşekkür ederimm valla çok mutlu oldum yorumlarına demek ki geliştiriyorum kendimiSunumda çok hoş olmuş tabaklara bayıldım
Ay kız saçmalama tabiki çok güzel olmuş sen bana bakma ben dışarda ki mutfakta varımTeşekkür ederimm valla çok mutlu oldum yorumlarına demek ki geliştiriyorum kendimi
Olsun düşüncelerini önemsiyorum ki benAy kız saçmalama tabiki çok güzel olmuş sen bana bakma ben dışarda ki mutfakta varımevde idare ediyoruz işte
Ya yerim seni kızOlsun düşüncelerini önemsiyorum ki ben
CanımsınYa yerim seni kız