- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Merhabalar, Harita mühendisi olan, Harita Mühendisliği hakkında Bilgi sahibi olan, ve bu bölümün geleceği ,çalışma olanakları hakkında bana yardımcı olabilecek kimse var mı ?
canım benım bır arkadasım harıta muhendısı kendisi bır ara ozelde calısmıstı ama bıraktı. ayrıca bende kadro ılanlarına baktıgımda kadro olarak buyuksehırlerde olmasa bıle anadolu da kadro acılma sansları var .beledıyelerde de oyle. eger daha iyi bir bolume puanın yetıyorsa onu yaz derım ben ama puanın ona yetıyor ve sende harıta muh olmak ıstıyorsan hıc durma muhendıs ol derım
Benim eski erkek arkadaşım harita mühendisiydi, baya iyi geliri vardı, şuan bir arkadaşımın eşi aynı, durumları ciddi iyi yani..
Bir kaç yıl sonra hiç bir işin garantisi verilemez ki , maddi olarak evet iyi kazanıyorlar ama çalışma şartlarını bilemem tabi hele ki bir bayan olarak ..Tavsiye eder misiniz yani?
Birkaç yıl sonra iş olanaklarının kapanmasından korkuyorum..
Türkiye öyle bir ülke ki birkaç yıl sonra ne olacağını kimse söyleyemez. Her an her şey değişebiliyor. Zamanında kimsenin yüzüne bakıp okumadığı bölümler şimdi revaçta, ya da eskiden kapış kapış giden meslekler şimdi kan ağlıyor. Bilemiyorsun ki. Şu an harita mühendisliği iyi bir konumda yarın ne olur belli olmaz.Tavsiye eder misiniz yani?
Birkaç yıl sonra iş olanaklarının kapanmasından korkuyorum..
Özel veya yarı özel de çalışabilirsiniz, ama küçük ve köylerle içiçe olan bi yerde iyi kazanırsınız.
Lihkab kurumunu araştırın.
Özel büro açarsanız, tek zorlanabilirsiniz ama gelir çok iyi .
Belediyelerde veya kadastroda çalışabilirsiniz.
Belediyeler zor ama kadastro daha iyi kazanıyor tazminatları var.
harita teknikerisiniz sanırım.dgs ile geçiş düşünüyorsanız harita mühendisliği dışında tercih yapmayın.hiçbir dersten muaf etmezler normal 4 yıl okursunuz seçtiğiniz bölümü sil baştan.harita teknikeri iseniz diğer seçenekler zaten jeoloji orman çevre mühendisliği şehir bölge planlama.bunların içinde çevre kolay diğerlerini tavsiye etmem ben jeoloji okudum.hiç bulaşmayın.harita mühendisliği bunların arasında iş imkanı olarak çok iyi ve harcadığınız emeğe değecek tek bölüm.gözünüz kapalı yazın.
Erkek arkadaşımın abiisi harita mühendisi.
Emlakçı şimdi. Yani kendisi Bi emlak dükkanı açtı. İşleri fena değil, bildiğim kadarıyla.
Böyle Bi şansınız var mı?
bende harita teknikeriyim jeolojiye geçiş yaptım.çok pişmanım harita okumadığım için.benim harita teknikeri arkadaşlardan haritadan başka bölüme geçenlerin hepsi zor bitirdi.harita okuyanlar zorlanmadı ayrıca 3 yılda bitirdiler.iş imkanı iyi bir bölüm internetteki bilgilere bakmayın siz.devlette zaten mühendis diyince akan sular duruyor.ne mühendisi olduğunun bile çok önemi yok. ama harita her kurumun ihtiyacı olan bir branş elektrik kurumundan tut,dsi karayolları kadastro bakanlıkların tamamı iller bankası vs.hepsi haritacı alımı yapıyor.tekniker olmakla mühendis olmak arasında uçurum var.böyle bi imkanınız varsa direk yazın hangi ildesiniz bilmiyorum ama ktü yerine kolay bir okul yazarsanız,baya bir dersten muaf ederler kolayca bitirirsiniz.kocaeli ünv.konya selçuk ,aksaray ünv, cumhuriyet ünv.gümüşhane ünv çok rahat bitirebileceğiniz okullar.İnanın o kadar mutlu etti ki şu yorumunuz..
Nette araştırdım ve okumaya değer bir bölüm olduğu konusunda ümitsizliğe kapılmıştım, hatta dgs ye de motive olamıyordum çalışmaya..
Evet Harita teknikeriyim.
Şbp düşünüyordum, Gazi veya İTÜ de. Onu da eledim, okuması zor ve iş bulmak çok sıkıntılı olduğuna dair duyumlar aldım..
Ve hedefimi katü Harita müh. Tarafına çevirmiştim ki olumsuz yorumlarla karşılaşınca üzüldüm..
Okuduğuma değer yani değil mi Harita Mühendisliği..?
bende inşaat teknikeriyim şimdiki aklım olsa harita bölümünü okur sonrada deli gibi dgs ye çalışıp mühendisliğine geçerdim..imkanlar el vermedi yükselemedim ama tanıdığım harita teknikerleri ve mühendisleri daha çok kazanıyor diyebilirim..üstelik işleri bizimkinden daha kolay ve çalışma alanı daha genişİnanın o kadar mutlu etti ki şu yorumunuz..
Nette araştırdım ve okumaya değer bir bölüm olduğu konusunda ümitsizliğe kapılmıştım, hatta dgs ye de motive olamıyordum çalışmaya..
Evet Harita teknikeriyim.
Şbp düşünüyordum, Gazi veya İTÜ de. Onu da eledim, okuması zor ve iş bulmak çok sıkıntılı olduğuna dair duyumlar aldım..
Ve hedefimi katü Harita müh. Tarafına çevirmiştim ki olumsuz yorumlarla karşılaşınca üzüldüm..
Okuduğuma değer yani değil mi Harita Mühendisliği..?
bende harita teknikeriyim jeolojiye geçiş yaptım.çok pişmanım harita okumadığım için.benim harita teknikeri arkadaşlardan haritadan başka bölüme geçenlerin hepsi zor bitirdi.harita okuyanlar zorlanmadı ayrıca 3 yılda bitirdiler.iş imkanı iyi bir bölüm internetteki bilgilere bakmayın siz.devlette zaten mühendis diyince akan sular duruyor.ne mühendisi olduğunun bile çok önemi yok. ama harita her kurumun ihtiyacı olan bir branş elektrik kurumundan tut,dsi karayolları kadastro bakanlıkların tamamı iller bankası vs.hepsi haritacı alımı yapıyor.tekniker olmakla mühendis olmak arasında uçurum var.böyle bi imkanınız varsa direk yazın hangi ildesiniz bilmiyorum ama ktü yerine kolay bir okul yazarsanız,baya bir dersten muaf ederler kolayca bitirirsiniz.kocaeli ünv.konya selçuk ,aksaray ünv, cumhuriyet ünv.gümüşhane ünv çok rahat bitirebileceğiniz okullar.
bende inşaat teknikeriyim şimdiki aklım olsa harita bölümünü okur sonrada deli gibi dgs ye çalışıp mühendisliğine geçerdim..imkanlar el vermedi yükselemedim ama tanıdığım harita teknikerleri ve mühendisleri daha çok kazanıyor diyebilirim..üstelik işleri bizimkinden daha kolay ve çalışma alanı daha genişbaşarılar dilerim
Pardon çok merak ettim görünce bunu neye dayanarak söylediniz? Ya da ne anlamda? Cidden çok merak ettim.devlette zaten mühendis diyince akan sular duruyor.ne mühendisi olduğunun bile çok önemi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?