• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harita Mühendisliği ??

Ankara’da yaşıyorum, çok isterim Yıldız teknik kazanayım, ama Puanı bir hayli yüksek :)
Teknik üniversite ve harita müh. En iyi 3. Üniversite diye katü yü düşünmüştüm, iyi bir eğitim almam açısından.
ktü bitiren arkadaş var.muaf etmemişler çoğu dersten.zorlandı baya okurken.eğitim olarak bi farkı yok diğer okullardan.yıldız bitiren arkadaş hiç zorlanmadan bitirdi.teknik üniversite türkiye de hakkını vermiyor zaten.yine de siz bilirsiniz.o konuda etkilemeyim.Siz harita mühendisliği yazın da mantıklı neresi geliyorsa size artık.

Pardon çok merak ettim görünce bunu neye dayanarak söylediniz? Ya da ne anlamda? Cidden çok merak ettim.:KK53:
mühendisler teknik kadro olduğu için maaşları düz memurdan fazla.inşaat mühendisi de olsan harita mühendisi de olsan kadron mühendis kadrosu olduğu için bi tık öndesin devlette çalışanlar bilir bunu.mesela işletme mezunu bir memurdan fazla maaş alıyor mühendis.daha forslu diyim.

mühendisler teknik kadro olduğu için maaşları düz memurdan fazla.inşaat mühendisi de olsan harita mühendisi de olsan kadron mühendis kadrosu olduğu için bi tık öndesin devlette çalışanlar bilir bunu.mesela işletme mezunu bir memurdan fazla maaş alıyor mühendis.daha forslu diyim.

Siz nerede çalışıyorsunuz şuan

Siz nerede çalışıyorsunuz şuan

Maaş anlamında dediniz yani tamam, bunu merak etmiştim teşekkürler. Ben de kamuda mühendisim.

Merhabalar, Harita mühendisi olan, Harita Mühendisliği hakkında Bilgi sahibi olan, ve bu bölümün geleceği ,çalışma olanakları hakkında bana yardımcı olabilecek kimse var mı ?
Eşimin meslegi harita kadastro, tekniker veya teknisyen olarak calisiyor, devamli bunlari karistiriyorum.. Istanbulda iş imkani daha cok muhendislerlede calisiyor.. Ama iste istanbul, burda istemiyorum artik.. Gidelim diyorum, kendiside cok istiyor gitmeyi.. Şuan Sea pearl projesinde calisiyor.. Insallah farkli sehirde proje yaparlarda gideriz hayalindeyiz..

Belediyelerde iş imkanın var üstelik belediyede araziye falan çıkmazlar haritacılar masa başında çalışıyolar. özelde çalışırsan malesef çoğunlukla arazide çalışmak zorundasın. kendi büronu kurup iş yapabilirsin bide.

Belediyelerde iş imkanın var üstelik belediyede araziye falan çıkmazlar haritacılar masa başında çalışıyolar. özelde çalışırsan malesef çoğunlukla arazide çalışmak zorundasın. kendi büronu kurup iş yapabilirsin bide.

Okulu bitirip yeterli seviyeye geldikten sonra, Kendi büromu açmayı düşünebilirim belki..
Maalesef başka alternatifim yok, iş güç hiç olmayan bir bölüm olsa yine okumayı düşünmezdim ama şuan bu bölümü okumak istiyorum..

Tapu kadastro
arazi toplulaştırma
imara açma vs vs
Harita mühendisliği sıkıntılı bir meslek değil hem devlette hem özelde.
Hakkınızda hayrlısı olsun.

Ben
Okulu bitirip yeterli seviyeye geldikten sonra, Kendi büromu açmayı düşünebilirim belki..
Maalesef başka alternatifim yok, iş güç hiç olmayan bir bölüm olsa yine okumayı düşünmezdim ama şuan bu bölümü okumak istiyorum..
Bence güzel bi bölüm iş olarakda altarnatifi olan bi meslek hayırlısı neyse o olsun hakkında

Back
X