• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harika bir yazı.. Lütfen okuyun...

Bence onlaranne baba olarak en iyi bildikleri ve cocuklarının gelecegi için caba göstermişler ama sanırım bi şeyi unutmuslar cocuklarının da kendi karakteri ve istekleri olabileceni biz ne yaparsak yapalım onlardaayrı bir fert olarak dünyaya geliyorlar biz nasıl anne babamızın her istedigine uymuyorsak onlarda uymayacaklardır diye düşünüyorum..

ebeveynler olarak beklentilerimiz hep yüksek. suda doğunca; baleye, tenise gidince noluyosa hakkaten :)) suda doğunca 'lepistes' oluyo, bale geçmişini anlatmaya bile çekiniyo :97: insanın kapasitesi varsa eğer, en olumsuz, en imkansız şartlarda bile istediğini başarıyo. göz ardı edilmiycek bi hayat hikayesi... teşekkürler paylaşım için...

güzel bi yazı gerçekten..benim anladığım çocuklarımızı fazla sıkmamalıyız...insan bi kere çocuk oluyo sonuçta onu da doya doya yaşamalı diye düşünüyorum...biz anne babalar tabii çok hassas oluyoruz çocuklarımız için en iyisini yapalım falan diye ama abartmamak gerekiyo tabii..sonuçta su akar yolunu bulur diyorum..örneğin bi çocuk özel dersler alır en iyi okullara dershanelere gider ama üniversiteyi kazanamaz...diğer yanda diğer bi çocuk maddi imkansızlıklar içinde okumaya çalışır..ailesinden hiç bi destek göremez..hem çalışır hem okur vs..sınavda birinci olur...en iyi okulu kazanır..yani biraz da o çocuğun içinde olmalı o heves..herkes bir değildir asla kıyaslama yapmamalıyız bence çocuklarımız arasında ne çok yazdım yaa:) ama yazı gerçekten hoşuma gitti ....

egem07 sana katiliyorum anne babalar sanat harikasi yaratmaya calisiyorlar sanki tabir pek hos olmadı ama :) aman muzik yapsın aman basketçi olsun aman 2 dil bilsin diye diye 4 4lük bir insan ortaya çıkarmak istiyorlar ama olmuyor demek ki. Ben piano dersi de almadım gitar dersi de almadım para biriktrdim önce gitar aldım kendime 5yıl sonra pianomu aldım ve ikisini de çalmayı kendi kendime öğrendim :) insan kendi isteyince oluyor. Harçlığımı yıllarca biriktirdim hep, böylece çok kıymetli oluyor pianom ve gitarım gözüm gibi korurum onları.. Benim erkek arkadaşımda hiç ingilizce kursuna gitmemiş yabancı oyunlar oynaya oynaya öğrenmiş ve advanced seviye ingilizcesi var şu an :)

anne babalar bunu yapabiliyor.beklentiler fazlaca yüksek ama yanlış bizim beklediklerimizin yanı sıra çocuk ne ister. neye eğilimi var ne konuda meraklı neye yatkın bunları keşfedip o konuda yardımcı olabilirsen hem çocuk mutlu olucak hem bizle aileler verimli mutlu bir cocuğa sahip olucas.suda doğum çocuğa bir ayrıcalık sağlamaz ayrıca.

Back