Onkoloji - Kanser ve Türevleri Harekete Geç! Hikayeni Gönder

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.330
69.485
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de meme kanseri görülme oranı çok yüksektir. Her 8 kadından birine meme kanseri tanısı konmaktadır. Erken teşhis ile iyileşme oranı %90’ ın üzerindedir.

Meme kanseri konusuna kadınların dikkatini çekerek erken tanı ve teşhis için yönlendirmek, tanı almış hastaları da tedavileri konusunda cesaretlendirmek amacıyla “Harekete Geç! Hikayeni Gönder” kampanyası geliştirilmiştir.

devami icin tiklayin

Kampanya detayları için Hikayeni Gnder adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Meme kanseri bilinçlendirme ve Emzirme haftası 1-7 Ekim tarihleri arasındaydı,Geçde olsa bu desteğiniz alkışa değer ayrıca KK logosunun yanındaki pembe kurdelada geç gelmiş gibi,ben yanılmıyorsam onu üç gün önce farkettim.
Bir araştırma yaptım ve bu konuda bir bilgilendirme yapılmamış..biz üyeler bu konuya neden önem vermedik acaba?Kaldıki sitede meme kanserinden muzdarip olanlar var,hadi biz (meme kanseriyle karşılaşmamış)yarınımızı düşünmedik ama bu hastalığa yakalanıp,yenmiş olan arkadaşlarda mı hatırlamadı merak ediyorum.
Geç dedim ama aslında bu bir sitem değil,olamazda..ancak kendi ayıbımı örter.Ben gerçekten utandım,bile bile utandım,televizyonda o hafta pembe kurdelalarla dolaştılar gün boyu..
Kazende bize bana göre iyi bir ders verdi,kaynından,görümcenden fırsat bulup bunu düşünemedinizmi dedi,ya da buna benzer bir şey.Tüm KK üyelerinin bundan utanması dileği ile..ben çok utandım.





Meme kanseri ve erken teşhiş konusunda önemli bilgiler veren Prof. Dr. Salahattin Sanal şunları söyledi:
“İnsan vücudunda her meme lob olarak isimlendirilen 15-20 bölümden oluşur. Her bir lob daha küçük birimler olan lobüllere ayrılır. Lobüllerin ucunda da süt üreten küçük kesecikler bulunur. Lob, lobül ve süt kesecikleri ince süt kanalları ile birbirine bağlanmaktadır. Meme kanseri bu bölümlerden herhangi birini oluşturan hücrelerin kontrolsüz ve anormal çoğalması sonucu ortaya çıkar. 20 yaşından itibaren her kadın, düzenli olarak her ay kendi kendine meme muayenesi yapmalıdır. Bu her ay sadece birkaç dakikanızı alır. Düzenli muayene kendi meme dokunuzu tanımanızı ve oluşabilecek değişiklikleri kolayca fark etmenizi sağlar. Öte yandan hiçbir şikayetiniz olmasa dahi; 20-39 yaş arası 1 ile 3 yılda bir, 40 yaşından sonra her yıl doktorunuza muayene olunuz. Bazı özellikleri taşıyan kadınlarda, meme kanserinin daha sık görüldüğünü biliyoruz. Bu özelliklere risk faktörleri diyoruz. Bu risk faktörlerini taşıyan kişilerin mutlaka meme kanserine yakalanacakları söylenemez. Sadece, bu faktörleri taşımayanlara göre, daha fazla meme kanserine yakalanma olasılıkları olduğunu biliyoruz. Bu faktörleri taşımayan kişiler de meme kanserine yakalanabilirler. Meme kanserine yakalanan kadınların yarısı, bu risk faktörlerini hiç taşımamaktadır. Bu nedenle, risk faktörlerinin taşımayan kişiler de olağan kontrollerini yaptırmalıdırlar”


Diye ekledikten sonra

sende harekete geç,hikayeni gönder diyorum
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…