Hapları çiğneyerek yutmanın ne gibi zararları vardır?

E

EU2

Ziyaretçi
arkadaşlar konuyu tam olarak nereye açacağımı bulamadım bende buraya yazmaya karar verdim...ben hap yutma özürlüyüm genellikle hapları çiğniyorum yutamıyorumm ,,acaba ne gibi zararları var ?? aramızda bilen varmı acaba???

istersen emin olmak için doktora teyid ettirebilirsin...bende içerken zorlanıyorum hapları ama 1,2 parçaya bölerek içiyorum...sağlık herşeyden önemli dikkat etmek lazım..

merhaba neslihan bu konuyu çok kısa zamanda msn adresime gelen bir mail ile öğrendim ve maili buraya yazıyorum doğru olabileceğine inanıyorum...çünkü doktorlar sürekli yutularak için diyorlar...

(kisaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar)
çiğnenince; etken madde beyne çok hızlı nüfuz ediyor ve ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormuş. Aman dikkat...

istersen emin olmak için doktora teyid ettirebilirsin...bende içerken zorlanıyorum hapları ama 1,2 parçaya bölerek içiyorum...sağlık herşeyden önemli dikkat etmek lazım..

canım bilgilendirdiğin için çok teşekkür ediyorumm ,, ya şurp içmemlazım ya da iğne,, başka çarem kalmadı,, yutamıyorumm:a015:

Son düzenleyen: Moderatör:
benim bildiğim sadece aspirin çiğnenir diğerleri yutulur

canım hapları çiğneme çünkü çiğnediğin zaman etkin maddeleri ağızda ortaya çıkabiliyor mide yoluyla kana yavaş yavaş karışması gereken maddeler bir anda tükürüğe karışıyor.
Ya da midede sindirime geçmesi gereken maddeler ağızda sindirilmeye başlanıyor.
Bu da çok zararlı olabilir, ilacın etkisini düşürebilir ve ya tam tersi artırabilir.

Bir ara bir haber çıkmıştı, bir ağrı kesici adını buradan vermeyeceğim, çiğneyek alınması beyin kanamasına yol açabiliyormuş. Hatta bu yüzden birkaç kişi hayatını kaybetmişti Allah korusun. O zaman ögrenmiştim ilaçların çiğnenmemesi gerektiğini.

canımm çiğneme çünkü bazı ilaçlar mideden bazıları ise bağırsaklarda emilmeye başlıyo ama çiğnediğin vakit ağız içinde özellikle dilin altında çok fazla kılcal damar olduğu için çok hızlı bi şekilde kana karışıyo buda bazı ilaçlarda zararlı olabiliyor veyada kırdığın bir ilaç bağırsaklardan emilerek daha iyiı etki gösteriyosa eğer sen kırıp içtiğin zaman mideden daha emilmeye başlıyo ve etkisini istenilen ölçüde göstermiyo

X