hapla korunmak istiyorum fakat sorum olacak

denizim0

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
970
221
323
Arkadaşlar ben doğum kontrol hapı yöntemine geçmek istiyorum fakat isteksizlik yapıyormuş diye duydum. Doğrumu acaba.
Birde meme kanseri riskini çoğaltıyormu acaba. Benim annem meme kanseri çünkü genetik yatkınlığım vardır diye tetiklemesi olabilirmi acaba.CADIARZU

Yan etkilerinin içinde cinsel isteksizlik yazıyor ama zaten böyle bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışıp ilacı bırakmanız gerekiyor. Size uygun başka hap yazılıyor.

Yerinde olsam asla dogum kontrol hapi kullanmazdim...
Evet, dogum kontrol haplarinin cinsel isteksizlik yaptigi dogru...
Genelde bunu bayanlar hemen anlamiyorlar; isteklerinin normal derecede oldugunu düsünüyorlar...
Herhangi bir sebepten dolayi birakinca, aniden istek patlamasi olabiliyorzemuszemus
O zaman anliyorla genelde normal sandiklari libidolari aslinda normal degilmis...
Ayrica bazi arastirmalara göre dogum kontrol hapi ebediyen libidoyu yok edebiliyormus...
Yani öyle "bu hap libidomu azaltirsa, baska hap denerim" ler bi ise yarayamayabiliyor...
Eger böyle büyük bir riski göze alabiliyorsan, kullan derim...

çevremde çoğu arkadaşım hapla korunuyor.. bende böyle korunurum diyordum ama baya araştırma yaptım..doktorların tavsiye etmesine rağmen... hap kullanmıcam kesinlikle,olumsuz etkileri çokmuş gerçekten..

Genelde hapla korunanlar bilincsizce kullananlar...
Ya da yanetkilerini hafife alanlar...
O kücücük zararsiz gibi görünen hapin o kadar akil almiycak zararlari oluyor ki insan vücuduna arastirdikca hayrete düsüyor insan...
"Yillardir kullaniyorum, bi zararini görmedim" diyenlere ise, tek bir sözüm var: SIMDILIK!
O vücutta depolanan haplar er gec zararlarini gösteriyorlar...
Sadece insan arastirmadigi zaman yasadigi rahatsizligin o minnacik haptan gelebilecegi ihtimalini bile düsünmüyor...
Bir cok intihari düsünebilecek kadar agir depresyon yasayan kadinlarin depresyonlarinin haptan dolayi olustugunu biliyor musunuz mesela???
Ya da insani agresiflestirip, tahammülsüz bir insan yaparak bir cok aile huzursuzluguna sebep oldugunu???
Ya da insanin koku duyumunu degistirerek partner seciminde yaniltabilecegini???
Bunlar sadece bir kactanesi... daha neler neler...
Cok ama cok iyi düsünün derim...

bu ilaçlarla ilgili hergün baska bişi çıkıyor bir zaman meme kanseri riskini azalttıgını duydum sonra cogalttıgını:bbo: lipidoyu azalttıgı yazıyor fakat bende aksi bir etki yaptı artış oldu bende:kedi:

arkadaşım sakın kullanma yan etkileri var.Bende evlendiğimde eşim prezervatifle korunacak. Sizde öyle yapın eğer eşin anlayışlıysa.yerimseniben

bende doğum kontrol hapı kullanıyorum cinsel isteksizlik konsunda bi sorun yaşamıyorum ama başka sorunlar çıkıyor bu sefer yam etksi en az olanı kullanıyorum ama o da yan etki yapıyor bırakmayı düşünüyorum en iyisi kullanmamak ama mecbur kalıyorum

4 sene kullandım
hiç bir yan etkisini görmedim allaha şükür son 6 aydır içmiyorum bu zaman zarfında da hiç bir değişiklik göremedim kendimde

merhaba ben de evlenmeden önce 2 ay evlendikten sonra da 1 ay Belara kullandım, herhangi bi isteksizlik vs sorunum olmadı yalnız hem bebek istedğimiz için hem de göğüslerimdeki fibrokistler azıcık büyüdüğü için korktuğumdan erken bıraktım hapı...
ilerde de kullanır mıyım bilmem doğrusu...en nihayetinde hormon bu ayol:1closedeyes:

meme kanserini tetiklediği doğru.senin kullanman tehlikeli çünkü ailende var.

Bu konuyu mutlaka kadın doğum uzmanıyla görüşün. Onun değerlendirmeleri neticesinde karar verin lütfen. Meme kanseri illa sizde de olacak die bir şart yok ama rutin kadın doğum kontrollerinde meme muayenenizi de ihmal etmeyin lütfen. a.s.

Hapi biraktiktan sonra yaklasik 1 sene icinde vücut eski haline dönüyor...
Yapay hormonlarin vücuttan atilmasi ve yumurtaliklarin harakete gecmesi, kendi kendine calismaya alismasi vs....
Yani anca bu süreden sonra karar verilebilir, hapi biraktiktan sonra vücutta bir degisiklik oldu mu olmadi mi...
Ve bunlar sadece görünen belirtiler icin gecerli...
Kimbilir farkinda olmadigimiz ne yanetkileri olmustur...
Ayrica bu haplarin yanetkileri eger kullanilmaya baslandiginda hemen kendini göstermeselerde, zamanla sinsice vücuda etki ediyorlar...
Bu yüzden de önceki yorumumda da yazdigim gibi, insanin aklina bile gelmiyor haptan olabilecegi...

Son düzenleme:
BEN DE HAPI bıraktıktan sonra cinsel istek patlaması denen olayı yaşadım. evet bende de cinsel isteksizlik yapmıştı. ben microgynon kullandım.

ben 3 yıldır kullanıyorum canım markayı değiştirdiğim zamanlarda oldu ama en iyisi (yasmin) ...hiçbir yan etkide görmedim çokta rahat bir yöntem kaygı endişe olmuyo..dr la konuş o sana uygun olanı söyler zaten...cinsel isteksizlik falan hiç yaşamadım ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…