- 2 Kasım 2014
- 77
- 8
- 13
- Konu Sahibi pasiftiryaki
-
İşte bende hep işin nasıl duyururum kısmında takılıyorum..Kim sipariş verir,niye benden alsın gibi seyler geliyo aklıma..Bende işletme becerisi yok sanırım sadece yapabiliyorumyeteneğim var diyorsun butik pastalar cupcakeler kurabiyeler makaronlar yapıp internetten sipariş alabilirsin veyahut resime yeteneğin var madem el becerin var piyasan daha farklı stillerde magnetler düğünler için süsler hatıra eşyaları yapıp internet üzerinden satabilirsin veyahut şöyle güzel bir blog açıp yani bloggerlık yapıp hepsini birden satabilirsin çokta şık olur
Biraz bilgi verirmisiniz..
Peki siparişlerini nasıl ulaştırıyor..Hani yiyecek olduğu için bayatlama dökülme riski varmı..Kusura bakmayın cahilim bu konuda herşeyi öğrenmeye çalışıyorum..Benim bir arkadaşım pastacılık kursuna gitti... Bekar gündüzleri kendi işiyle ugraşıyor, akşamaları cupcake,kurabiye,pasta yapıyor... İnternet üzerinde sipariş usulü çalışarak yapıyor... İyi birikim yaptıgınıda söyledi... Siz evdesiniz daha adapte olabilirsiniz... Nikah şekeri tarzı şeylerde ekledi şimdi keçeden felan... Memnun oldugunu belirtiyor...
Çok teşekkürler ne diyebilirim çok mutlu ettiniz beni..Bazı ufak şirketler yemek için anlaşıyorlar. Her gün 8-10 kişilik yemek yapıyorsunuz onlar da gelip kapınızdan alıyorlar. Biraz eşe dosta söylerseniz böyle bir iş bulabilirsiniz.
Aşçılık belgeniz olursa da aşçı arayan şirketlerle irtibata geçebilirsiniz. Pastane varsa orasıyla konuşup börek vs satabilirsiniz. Üniversitelilerin takıldığı yerlerde ev yapımı şeyler çok satılır.
Genelde kurabiye satışa yapıyor nişan ,düğün ,mevlütler için onları kargo yoluyla ulaşım yapıyor...Genel de Ankara içi çalışdığı için elden teslim yada karşı taraf gelip alıyor...Peki siparişlerini nasıl ulaştırıyor..Hani yiyecek olduğu için bayatlama dökülme riski varmı..Kusura bakmayın cahilim bu konuda herşeyi öğrenmeye çalışıyorum..
kolayı var öncelikle kadınlar kulübünde bununla ilgili bölüm var satış yapabilirsin,çevre yapmak adına şöyle ki öncelikle numunelik biraz bir şeyler yap fotolarını çek onları tabiki siz yiyeceksiniz ,fotoları bilgisayarına at kk ya konu aç göster,sonra yaptığın şeyleri al eline git bi kaç ev yemekçisine pastaneye tattır numunelik ve açtığın internet adresini ve sana ulaşacakları mail adreslerini ver,face kullanıyorsun aynı işlemi oraya da yap böyle böyle yayılır..İşte bende hep işin nasıl duyururum kısmında takılıyorum..Kim sipariş verir,niye benden alsın gibi seyler geliyo aklıma..Bende işletme becerisi yok sanırım sadece yapabiliyorum...Ama yaxdığınız seyler çok aydınlattı gerçekten..
Harikayeteneğim var diyorsun butik pastalar cupcakeler kurabiyeler makaronlar yapıp internetten sipariş alabilirsin veyahut resime yeteneğin var madem el becerin var piyasan daha farklı stillerde magnetler düğünler için süsler hatıra eşyaları yapıp internet üzerinden satabilirsin veyahut şöyle güzel bir blog açıp yani bloggerlık yapıp hepsini birden satabilirsin çokta şık olur
Face kullanmıyorum ama sırf bunun için açarım..kolayı var öncelikle kadınlar kulübünde bununla ilgili bölüm var satış yapabilirsin,çevre yapmak adına şöyle ki öncelikle numunelik biraz bir şeyler yap fotolarını çek onları tabiki siz yiyeceksiniz ,fotoları bilgisayarına at kk ya konu aç göster,sonra yaptığın şeyleri al eline git bi kaç ev yemekçisine pastaneye tattır numunelik ve açtığın internet adresini ve sana ulaşacakları mail adreslerini ver,face kullanıyorsun aynı işlemi oraya da yap böyle böyle yayılır..
Üretim izni gerekiyor sanırım emin değilim, onu bir araştırın.Peki arkadaşlar bişey daha sormak istiyorum..Gıda işi olduğu için bunun şartı şurtu izni olmuyo mı yani evden yapıp satsak bile..
Evden yapsak bile mi..Teşekkür ederim araştıracam..Üretim izni gerekiyor sanırım emin değilim, onu bir araştırın.
Belge aldıktan sonra bunu rahatlıkla evden yapabilirmiyim yani..Peki bilginiz varmı yaptıklarımı nasıl pazarlayabilirim nasıl iş alabilirim.Hani arkadaşlar dükkan açmaktan bahsediyo onda satılır bi şekilde ama evden iş yaparken nasıl duyurulur nasıl iş alınır kimler sipariş verir..Hiç bi fikrim yok..
Herkese iyi günler..Arkadaşlar biraz uzun olursa kusura bakmayın..Ben 1,5 yıllık evliyim,lise mezunuyum bazı özel sebeplerden dolayı okula devam edemedim..Çok istedim olmadı.Değişik işlerde çalıştım ama saatleri çok uzun işler ağır ve maaş düşüktü nede olsa mezuniyetim yok diye çok zoruma gitti ama yinede çalışmaya devam ettim evlenene kadar. .
Okuluma devam edecem meslek sahibi olacam hayaliyle evliliği erteledim hep ama eşim çıktı karşıma birden ve 28 yaşında evlendim..Şuan 30'uma ramak kaldı ben hiç bi mesleği olmayan biriyim..
Resime yeteneğim var çok kısa kursa gittim..Dikişe ve hattat gibi ince süsleme el sanatlarınada elim yatkın.Yeni evli olmama ve bekarken yemek yapmamama rağmen zor ve özel yemekler yapıyorum ve herkes çok beğeniyo..Zaten bana sorsanız kendimde kusur bulurum, o yüzden hep etrafıma soruyorum yaptığım şeyleri beğenip beğenmediklerini..
Bunları anlatmamın sebebi size soracağım şeyle ilgili cevap verirken aklınızda olsun ona göre fikir verin diye..
Soruma gelince ben ne iş yapnalıyım..Evden veya kendi emeklerimle yapabileceğim bi iş fikri verebilirmisiniz..Bi ara okula devam etmeyide düşündüm ama evliyken birde çocuk düşünürken yaşda otuz olmuşken zor olacağını düşündüm..Ama yinede enazından açıköğretim düşünüyorum.Çünkü daha önce ygsye girdim.Çalışmamıştım.Sayısal alt yapım yok.Sadece barajı geçebildim..
Şimdi ben ne yapabilirim.Boş kalmak istemiyorum,boş bi insan olmakda..
Evde bir çocukla eşimi beklemek istemiyorum..Öyle özeniyorumki meslek sahibi olan kariyerli evli çocuklu kadınlara..Dolu dolular..
Benim hayalim de buydu..Olmadı..
Ayy içimi aydınlattınız..teşekkür ederim..evet butik pasta cupcake kurslarına gidip evde süper para kazanabilirsin. benim nişanlımın halasınınn gelini hiçbirşey bilmiyormuş evlendiğinde. eşi işten ayrıldığında dediğim kurslara gitmiş. çoğunuda evde öğrenmiş internetten videosunu izleye izleye. şimdi yaptıklarına inanamazsın. hala evden çalışıyor bu arada. bebek kurabiyeleri, doğumgünleri için pastasından süslerine kadar, kına, düğün nişan hediyelikleri aklına ne gelirse instagramdan yapıyor satışlarını. ve kocası hala çalışmıyor. 2 tane küçük kızı var. o geçindiriyor evini.
Hepsini değerlendirecem teşekkür ederim..çok iyisiniz kızlar..Nikah şekeri
Bebek şekerleri
Bebekler için mevlüt şekerleri, doğum hediyeleri, kokulu sabunlar, kokulu taşlar, şişe kolonyalar vb....
Al sana el sanatılarına yatkın birinin kolaylıkla yapabileceği cici ve eğlenceli şeyler
Ayy içimi aydınlattınız..teşekkür ederim..
Ben instagram facebook kullanmıyorum..az çok internet bilirim ama hesap açmadım sevemedim..şimdi çok bilgim yok oyüzden..eğer hesap açarsam reklam için nasıl olacak yani takipçi sayısının çokmu olması gerek yada benim takip ettikleriminmi..hani reklamı duyurabilmek adına..Kusura bakmayın çok soruyorum arkadaşımInstagram uzerinden reklam yaparsiniz. Facebookta sayfa acarsiniz. Bildigim kadariyla Kadinlar Kulubu de destekliyor kendi isini yapan hanimlarin reklamini yapiyor..
Öncelikle böyle özene bezene inceleyip yazdığınuz için elinize sağlık..bende yemek aşçılık gibi şeylerin zor olduğunun farkındayım ve biraz korkuyorum açıkçası bu yüzden arkadaşların bahsettiği gibi evden kek pasta olarak başlamayı düşünüyorum..öncelikle kafandan boş, işe yaramaz bir insan oldugun yanılgısını atman lazım. çocuk büyütmek, yemek yapmak, ev işi yapmak falan boş iş degildir. çünkü bir evde bunlar olmadan aile olmaz. çalışan her kadının da dolu dolu yaşadıgını zannetme. evdeki 4 duvar degil de bi şirketteki 4 duvar arasında ömür tüketiyor bir çogu. onlar senden daha mı çok işe yarıyorlar yani? hiç gerek yok böyle düşüncelere. yani ne kendi hayatını hor gör ne de çalışan kadınların hayatını çok atraksiyonlu zannet.
amacın para kazanmaksa, yemek konusunda ya da el becerileri konusunda internet ve çevrenden araştırma yapar gider firmalarla konuşursun. 100 tanesi hayır dese 1 i illa ki evet der. ama iş konusu çok da basit degil. mesela yemek konusu bile... evde ailene yemek yaparken oldugu gibi rahat olmayacaksın. daha hızlı olman gerek, daha çok kişiye yetecek yemek yapabilmen gerek, üzerinde baskı da olacaktır, yorgunluk daha da fazla olacaktır falan... aşçılık olayı kolay degil yani. ama pastanelere ürün saglama işi yemek işine göre daha kolay görünüyor. evde kendin yapar, pastanelere götürüp satabilirsin. onun dışında alıcılarla satıcıları buluşturmaya yönelik işler yapabilirsin...
amacın sosyalleşmekse eger, illa işe girmen gerekmez. git konuşmalara, konferanslara falan halka açık bir sürü etkinlik var onlara git. hem çevren biraz daha genişledikçe aklına yeni iş fikirleri de gelecektir.
amacın kendini geliştirmekse, üniversiteyle falan ugraşma. ilgin olan konular üzerinde kendin okursun kitaplar ya da internet üzerinden... sonra istersen blog falan açarsın yaptıgın yemekleri koyarsın videolar falan tarifler... bulundugun şehri gez foto çek onu koy falan filan, tarihini anlatırsın. kimse okumasa bile fark etmez. bunalrı yaparken kendini geliştirmiş olacaksın, hem bilgisayar kullanımın gelişir, hem kültürün de artar, çevren de artar, foto çekme yetenegin gelişir... vs.
bunların hiçbirisi de zor degil. başladın mı gelir arkası eger ilgin varsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?