Hanımlar yardımcı olurmusunuz..

pasiftiryaki

karışık dondurma
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2014
77
8
13
Herkese iyi günler..Arkadaşlar biraz uzun olursa kusura bakmayın..Ben 1,5 yıllık evliyim,lise mezunuyum bazı özel sebeplerden dolayı okula devam edemedim..Çok istedim olmadı.Değişik işlerde çalıştım ama saatleri çok uzun işler ağır ve maaş düşüktü nede olsa mezuniyetim yok diye çok zoruma gitti ama yinede çalışmaya devam ettim evlenene kadar. .
Okuluma devam edecem meslek sahibi olacam hayaliyle evliliği erteledim hep ama eşim çıktı karşıma birden ve 28 yaşında evlendim..Şuan 30'uma ramak kaldı ben hiç bi mesleği olmayan biriyim..
Resime yeteneğim var çok kısa kursa gittim..Dikişe ve hattat gibi ince süsleme el sanatlarınada elim yatkın.Yeni evli olmama ve bekarken yemek yapmamama rağmen zor ve özel yemekler yapıyorum ve herkes çok beğeniyo..Zaten bana sorsanız kendimde kusur bulurum, o yüzden hep etrafıma soruyorum yaptığım şeyleri beğenip beğenmediklerini..
Bunları anlatmamın sebebi size soracağım şeyle ilgili cevap verirken aklınızda olsun ona göre fikir verin diye..
Soruma gelince ben ne iş yapnalıyım..Evden veya kendi emeklerimle yapabileceğim bi iş fikri verebilirmisiniz..Bi ara okula devam etmeyide düşündüm ama evliyken birde çocuk düşünürken yaşda otuz olmuşken zor olacağını düşündüm..Ama yinede enazından açıköğretim düşünüyorum.Çünkü daha önce ygsye girdim.Çalışmamıştım.Sayısal alt yapım yok.Sadece barajı geçebildim..
Şimdi ben ne yapabilirim.Boş kalmak istemiyorum,boş bi insan olmakda..
Evde bir çocukla eşimi beklemek istemiyorum..Öyle özeniyorumki meslek sahibi olan kariyerli evli çocuklu kadınlara..Dolu dolular..
Benim hayalim de buydu..Olmadı..

Aşçılık için olan sertifikalı kurslar mevcut.
Önü açık bir meslek olduğu için + sizinde buna yeteneğinizin olduğunu etraftan duyduğunuz için söyledim.
Seviyorsanız yemek yapmayı neden olmasın.

Ayy çok teşekkür ederim arladaşlar..evet seviyorum yemek yapmayı beğeniliyoda..

her ilçede mesleki eğitim kursları (çıraklık eğitim kursları) vardır milli eğitim müdürlükleri ilgilenir oraları bir araştırın derim ben, kendinize, yapabileceklerinize uygun bir şey muhakkak vardir, siz yeterki isteyin açık öğretim de olur neden olmasın, açıköğretim fakültesinin internet sitesinden bölümleri bir inceleyin yine kendinize uygun bir şey bulabileceğinize inanıyorum. madem el beceriniz var buna yoğunlaşmanız sizin için daha kolay olacaktır, saygılar.

Pastacilik, ascilik, butik kurabiye kurslarina gidip kisa surede ogrenir belge alir ve evden yapabilirsiniz bu isi.
Belge aldıktan sonra bunu rahatlıkla evden yapabilirmiyim yani..Peki bilginiz varmı yaptıklarımı nasıl pazarlayabilirim nasıl iş alabilirim.Hani arkadaşlar dükkan açmaktan bahsediyo onda satılır bi şekilde ama evden iş yaparken nasıl duyurulur nasıl iş alınır kimler sipariş verir..Hiç bi fikrim yok..

Madem eliniz çok yatkın, İsmek'in yemek kurslarına gidin. Ücretler oldukça uygun, zaten belediyenin kursu olduğu için çok masraf yapmazsınız. Madem mutfakla aranız iyi, kısa sürede çok yol katedersiniz. Ekonomik durumunuzu bilmiyorum ama Mutfak Sanatları Akademisi diye bir yer var, fiyatları yüksek ama iş garantisi var. İlk etapta ücretini karşılayamazsanız da biraz birikim yapar, öyle gidersiniz. Birikim yapmak içinde cafe veya restaurant tarzı bir yerde çalışabilirsiniz. Hatta belki akademiye gerek kalmaz, kendi yerinizi açarsınız zamanla.

yeteneğim var diyorsun butik pastalar cupcakeler kurabiyeler makaronlar yapıp internetten sipariş alabilirsin veyahut resime yeteneğin var madem el becerin var piyasan daha farklı stillerde magnetler düğünler için süsler hatıra eşyaları yapıp internet üzerinden satabilirsin veyahut şöyle güzel bir blog açıp yani bloggerlık yapıp hepsini birden satabilirsin çokta şık olur

Benim üni. ev arkadaşım evinden sipariş alıp yapıyor.Sosyal medyadan yaptı tanıtımını.

Araştıracm teşekkür ederm arkadaşım..

Öncelikle siz kendinizi bu işte eğitin. Kurslara gidin.
Daha sonra facebookta grup kurun. Birde internet sitesi lazım. Yapacağınız ürünleri satın alacak kişilerin bulunduğu muhitlere el ilanı dağıtırsınız. Çevrenize, arkadaşlarınıza duyuracaksınız elbette. Zamanla alıcılarınız çoğalır.

Benim bir arkadaşım pastacılık kursuna gitti... Bekar gündüzleri kendi işiyle ugraşıyor, akşamaları cupcake,kurabiye,pasta yapıyor... İnternet üzerinde sipariş usulü çalışarak yapıyor... İyi birikim yaptıgınıda söyledi... Siz evdesiniz daha adapte olabilirsiniz... Nikah şekeri tarzı şeylerde ekledi şimdi keçeden felan... Memnun oldugunu belirtiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…