Hanımlar yardım edinn! Kardeş doğumunda ne takılır?

fashionstar

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2023
83
43
3
Selamlar,

Aynı babadan farklı anneden 2. kardeşim oldu. İlkinde evli değildim ancak artık evliyim. Doğum için bir şey takmam gerekir mi? Ne yapmalıyım? Lütfen akıl verin...

Bence bunlar hem imkanla hemde örfle alakalı. Esimin tarafinda çeyrek takan kardeste olur, kiyafet alanda. Benim tarafimda altin takilir. Imkan yoksa tabi o ayri. Ben yigenime hamileyken giysi vs aldim dogumda bir yarım birde ceyrek taktım. Sünnette olmustu ben gidene kadar ceyrek onum içindi. Ama imkanim olmasa tek ceyrek takardim yada daha cok imkan olsa fazlasını.

Doğru diyorsunuz... ancak bu kardeşimin düğünü vs. değil doğumu. yani ben kendi aileme takmış oluyorum. Bir de diğerinde altın takmadım ama sürekli hediyeler alıyorum. İkisi arasında ayrımcılık olsun da istemiyorum.Eşim takalım diyor ben kararsızım bu konuda

Ayrımcılık olmaz bence. Biz iki kardesiz 3 cocugum var 2 sinde abim bekardı birine annem masaAllah alip vermisti abim takmisti. 3 cocugumda evliydi ona altin takti. Bizde koludan komsudan bile altin takan olur hani durumum olmasa ne yapardim bilemem ama takmama fikri aklimdan bile gecmedi.

Icinize sinmiyorsa obur kardesinizsde verin bir altin. Boyle boyle bekardim icimede sinmiyor diyin. Yada yigeniniz kizsa 1 küpe alın. Uzakdan insanlar dahi altin getirebiliyor. Bana esimib ailesinin takmamasi tuaf gelmisti. Gebelik 9 ay ,9 ayda 1 gr parasi enazindam birikir diodum. Ben onlara taktim ama cunku kardes cocugu o takmasada bana takmamak tuaf gelirdi

Doğan kişi yegeni değil kardeşi. Babasının yeni çocuğu olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…