Hanımlar lütfen yardım edin ya ne yapacağımı şaşırdım

Fatmanurxxxh

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2022
26
-1
6
26
3 yaşında çocuğum var 4 e döndük bugün markete gittim market kapalıydı benden cipsi istedi bende alamayacağımi marketin kapalı olduğunu birazdan birlikte çıkalım alalım diye anlattım yolda kendini yerden yere vurdu bağırdı ağladı eve geldik hala aglamya devam ediyor yanına gittim anlattım hala ağlıyor vuruyor en sonunda susar diye bişey demedim ağlaya ağlaya boğazını acıttı yarım saat falan ağladı onunla birlikte artık bende ağlamaya başladım ya bu huyunyla nasıl baş edebilirim susmuyor da bir türlü boğazını acıttı şimdi öksürüyor

Bazen çocuklar mızmız olabiliyor.
Yiğenim de böyleydi. istediğimiz an olsun diye tutturabiliyorlar. Bizde zor ikna ederdik .

Böyle durumlarda ablam dikkatini dağıtıp akıl zeka oyunlari falan başka oyunlar oynatirdi sonra ödül verirdi . Ödül dediğim çikolata şeker gibi . Sonrada o istediği bir şeyi oyununu oynadın işte şimdi bunu alabilirsin diye yöntemler uygulardı

Bişey yapmayın Ozaman siz gidip anlatmaya çalıştıkça daha çok hırçınlaşıyor demek ki anne değilim ama sık boğaz edip üstüne gitmek çocukları gıcık ediyor sanırım öyle bir düşüncem var nedense öyle olduğunda rahat bırakın ağlar ağlar susar .. tabi dışarda olması iyi olmamış ama çocuk sonuçta ağlaması normal bazen inatcı olabiliyorlar benimde 6 tane yeğenim var gerçekten kolay değil başa çıkambilmek şimdiye kadar bide her dediğini yaptıysanız çocuk dinlemekte de zorlanır maalesef öyle yaptınız demiyorum ama eğer ger dediğini yapıyorsanız çok kötü bir durum.. sizde kendinizi üzmeyin çocuktur ağlar da inatlaşır da normal

Benm ilk cocugum cok uyumluydu. Hala oyledir anlayislidir. Ikincisi tam bi muhalefet. Memnuniyetsiz aglak bir oglan. Etme tutma aglama dedikce daha da cok agliyo. Ben sarilmaya calistikca vurmaya falan basladi 15 aylik oysa daha. Ben de gormezden gelmeye basladim. O agladiginda gormezden gelip sakinlesince sariliyorum. Ben gormezden gelince de uzun surmuyo. Yani seyircisiz sahnede kimse oynamaz.

Dikkatini tamamen farklı yere çekmek ile yarayabilir belki o an da sevdiği bir etkinliği yapmayı teklif edin

Merhaba lütfen kararlı davranışınızdan ödün vermeyin . 4 yaşında bir kızım var . Bir kural koyuyorsam ağlasa da vazgeçmiyorum. İnanın sokakta çok kendini yerden yere attı . Şimdi duruldu şükür . Zaten olanı söyleyip anlatmışsınız genel olarak bu yaş böyle biraz sabredin inşallah geçecek .

İstediğini bu şekilde elde edemeyeceğini anladığında bırakıyorlar genelde. Bir sebep göstermelisiniz. Yani ağlama bak, insanlar bize bakıyor, rezil olduk, almam böyle yaparsan gibi şeyler hiç tesir etmez hatta daha çok hırçınlaşabilir bile. Onun yerine "şu anda market kapalı olduğu için sana cips alamıyorum, yarım saat sonra market açıldığında birlikte gelip alabiliriz.O zamana kadar seninle parka gidip oynayalım ister misin?" ya da "O zamana kadar eve gidelim, vakit dolunca gelip birlikte alabiliriz" deyin. Yine ağlıyorsa sakinleşene kadar sarılın ve bu şekilde ağlayıp kendini yere attığı sürece tamam tamam alalım hemen demeyin. Sakinleştikten sonra şu şekilde, şu zaman yapabiliriz, şu şekilde alabiliriz diye bilgilendirin. Seçenekler sunun ve seçmesine izin verin. Mesela "market şu an kapalı, yarım saat parkta mı oynamak istersin yoksa evde mi beklemek istersin?" diye sorun. Mesela telefon konusunda çoğu kişi sıkıntı yaşıyor. Benim kararlı bir şekilde vermediğimi anlayınca ve de neden vermediğimi açıkladığım zaman ısrar etmiyorlar artık. Ama başkaları ağlayıp zırlayınca veriyorlar. Çocuklar da bunu ölçüp biçip istediklerini hemen elde etmek için kullanıyorlar. Biraz sabretmesini öğrenmesi için 1 saat beklemelisin, o sırada oyuncaklarınla oynayabiliriz ya da ancak yarın bunu alabiliriz gibi bilgilendirme ve zaman bildirme şeklinde sabretmeyi ve yerine ne yapabileceğini öğretin. İlla her istediği olacak diye bir şey de yok. Hayır denilmesini de kabullenmesini öğrenmesi lazım. Bir süre zorlanabilirsiniz ama kararlı olursanız ve yumuşak huylu yaklaşırsanız zamanla anlayıp o da bu davranışlardan vazgeçecektir. Çevrenizdekilerin de şımartmasına izin vermeyin. Siz hayır derken başkası olsun o çocuk deyip istediğini yapmasın ağlıyor diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…