hanımlar iki kez yazdım ama cevap yok:(

sekercik

oğlumun kardeşi gel gel:)
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
6.140
28
46
arkadaşlar ben uzun süredir forumu takip ediyorum ancak yazmaya yeni karar verdim. 2 senemiz doldu evlilikte, 1,5 yıldır da korunmuyoruz. ancak hamile kalamadım:KK43: esk.de doktora gittim, kan testlerim normal hormonlarda bir bozukluk yok. sonra hsg istedi, ama ben korktum ve gitmek istemedim. 6 ay geçti, tekrar başka bir dr.a başladım, aynı testler yapıldı yine hormonlarda sorun çıkmadı; bu doktorum bana güven verdi ve hsg çektirdim umduğum kadar acıtıcı bir işlem değilmiş:) röntgen uzmanı hsgnin çok iyi geçtiğini söyledi ancak dr. tüplerden birinin ucunda hafif bir tıkanıklık olduğunu söyledi; bir de kistik bir yapıya benzer bir şey gördüğünü söyledi, şimdi adetimin 2. günü bekliyor hap verecekmiş eğer 3-4 ay gebelik oluşmazsa laporoskopi yapacakmış. ben hsgyi daha 3 gün önce çektirdim, kanamam olmadı. bazen çok hafif ağrılarım oluyor. hatta ilişkiye bile girdik, canım acımadı:) bazıları hsgden sonra hamile kalabiliyormuş. eşim spermiyogram testini 2 kez denedi ama başaramadı, çok stresli hatta benden daha stresli:) şimdi sizce durumumda kötü bir şey var mı? kanamam olmalı mıydı, tıkanıklık açılmış mıdır? bana yumurtlama hapı mı verecek? ne olur yardım edin, meraktan öleceğim:)

eğer hsg de tüplerinaçılmış olsaydı o anda doktorun muhakkak bunun bilgisini verirdi.Kanama olup olmamasını dert etme bazı hastalarda olur bazılarında olmaz.Eşinin sperm vermesi gerekir sorunu belirlemek için!Eğer sperm kalitesi düşük ise sana ne kadar hap verilirse verilsin fayda etmez.Bu yüzden eğer tedavi olduğun klinik sana yakınsa eşin örneği evde versin sende kabı kliniğe götür.Nedeni belirleyin

ben en azından dr hemen laporoskopi demediği için kendimi teselli ediyorum:) demek umut var.. maalesef ilçede yaşıyoruz ile gidiyoruz tedavi için. şimdi bana yumurtalar için mi hap verir sizce...hamile kalma şansım var değil mi... 3-4 ay neden süre tanıdı anlamadım. demek çok olumsuz değil. peki röntgen raporu olumlu, bu çelişki değil mi sizce.

3-4 ay sana şans vermesi iyi demek tabi ki röntgeninde olumlu geçmiş yani gebe kalamamanda rahim yapısı ile ilgili bir problem gözükmüyor canım ama dediğim gibi bir an önce sperm analizi baktırmalısın

arkadaşlar ben uzun süredir forumu takip ediyorum ancak yazmaya yeni karar verdim. 2 senemiz doldu evlilikte, 1,5 yıldır da korunmuyoruz. ancak hamile kalamadım:KK43: esk.de doktora gittim, kan testlerim normal hormonlarda bir bozukluk yok. sonra hsg istedi, ama ben korktum ve gitmek istemedim. 6 ay geçti, tekrar başka bir dr.a başladım, aynı testler yapıldı yine hormonlarda sorun çıkmadı; bu doktorum bana güven verdi ve hsg çektirdim umduğum kadar acıtıcı bir işlem değilmiş:) röntgen uzmanı hsgnin çok iyi geçtiğini söyledi ancak dr. tüplerden birinin ucunda hafif bir tıkanıklık olduğunu söyledi; bir de kistik bir yapıya benzer bir şey gördüğünü söyledi, şimdi adetimin 2. günü bekliyor hap verecekmiş eğer 3-4 ay gebelik oluşmazsa laporoskopi yapacakmış. ben hsgyi daha 3 gün önce çektirdim, kanamam olmadı. bazen çok hafif ağrılarım oluyor. hatta ilişkiye bile girdik, canım acımadı:) bazıları hsgden sonra hamile kalabiliyormuş. eşim spermiyogram testini 2 kez denedi ama başaramadı, çok stresli hatta benden daha stresli:) şimdi sizce durumumda kötü bir şey var mı? kanamam olmalı mıydı, tıkanıklık açılmış mıdır? bana yumurtlama hapı mı verecek? ne olur yardım edin, meraktan öleceğim:)

canım öncelikle geçmiş olsun.Yapılan kan tahlillerinde sorunun olmamsı güzel.
Fakat eşinnide kesinlikle spermiyogram testini yaptırması şart.Yazdıklarından anladığım kadarıyla sadece tek tüpünün ucunda hafif bir tıkanıklık olduğunu belirtmişsin.Tek tüpü açık olarak hamile kalınabiliyor..Eğer eşinin spermlerinde sorun varsa açık olan tüpde işe yaramaz ve sana boşuna ilaç tedavisi yapılmış olur.
Diğer konu ise Hsg aşamasında verilen ilaç eğer tüplerde hafif yapışkanlık varsa bazen bu ilaç o yapışkanlığı giderebiliyor doktorun diğer açık olan tüpüne güvenerek ilaç tedavisni uygun görmüş olabilir.
Hsg den sonra doktor gerek gördüğü takdirde Laparoskopi uygulayabilir.Ben 2 kez Hsg çektiren biri olarak aynı zamanda Laparoskopi aperasyonuda geçirdim ve Laparoskopi aşamasındada hsg uygulandı..
Laparoskopi genel karın içi filmi olduğu için hsg de yada normal ultrasonda görülemeyen sorunlar belirlenmektedir..Laparoskopi aşamasında eğer varsa tüplerde tıkanıklık Tekrar hsg uygulanarak tüplerin açılmasıda sağlanmaya çalışılır..Giderilmeye çalışılır fakat kesinlikle tüplerdeki tıkanıklık giderilecek diye birşey söz konusu değil..Dediğim gibi hafif yapışıklıklar hsg de verilen ilçala kendiliğinden yok olabiliyor ve bazı kişilerin hsg den sonra hamile kalması bundan dolayıdır canım
Laaproskopi korkulacak bi işlem değil.Göbek deliğinin altından yaklaşık 1-1,5 cm lik açılan kesiyle bakılmaktadır..
Doktorun eğer gerke dördüğü takdirde amelyat aşamasında bu kesi 2 yerdende yapılabiliyor ..Benim göbek altından ve sol kasıktan kesi yapılmıştı..
Umarım yardımcı olabilmişimdir canım
Allah yardımcın olsun Allahım isteyen herkese evlat nasip eylesin

of kızlar beni öyle rahatlattınız ki, kafayı yemek üzereydim hep kendimi teselli etmeye çalışıyordum. bazen hsgde verilen ilaç çözebiliyormuş bazı sorunları tabii. umarım her şey yolunda gider... teşekkür ederim hepinize.

mavi ay, içimi rahatlattın inan ki Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşaallah. öyle çok dua ediyorum ki isteyip bebek sahibi olamayanlar için... laporoskopiden korkmuyorum aslında. sadece daha çabuk olsun istiyorum. en azından doktoruma ısındım, önceki doktorumdan çok korkmuştum, muayeneye giderken kasıklarıma ağrı saplanıyordu çıkar çıkmaz ağrı geçiyordu:) ama şimdi güveniyorum kendime, eminim hepimiz başaracağız.

mavi ay, içimi rahatlattın inan ki Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşaallah. öyle çok dua ediyorum ki isteyip bebek sahibi olamayanlar için... laporoskopiden korkmuyorum aslında. sadece daha çabuk olsun istiyorum. en azından doktoruma ısındım, önceki doktorumdan çok korkmuştum, muayeneye giderken kasıklarıma ağrı saplanıyordu çıkar çıkmaz ağrı geçiyordu:) ama şimdi güveniyorum kendime, eminim hepimiz başaracağız.

zaten doktoruna güven konusu çok önemli canım ama bu kadar stres yapmasan daha iyi olacak.Çünkü stresdende gebelik oluşmuyor.
Her adım attığında bu konuyu düşünmemeye çalış canım.Bence doktoruna güven ve inan acele etme eğer eşinin spermlerind ede sorun çıkmazsa normal yolla hamile kalmaman için bi engel yok tatlım..
İnşallah canım hepimizin duası evlat sahibi olmak..
Herşeyin bi vakti zamanı var.Allah izin verirse nasip etmişse elbetteki bizlerinde evladı olur.
Allahım herşeyin evladında hayırlısını nasip etsin inşallah

umarım mavi ay, bana kendimi daha iyi hissettirdiniz. çok teşekkürler ya çok güzel bir kadın dayanışması var bu forumda:)

X