Hanımlar fissler düdüklü kullananlar yardımcı olabilir mi?

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
arkadaşlar fissler vitaquick düdüklüm var mesela biraz önce taze fasulye koydum kapattım kapağını, 1. çizgi geçti, 2.ciye gelmeden altını kıstım.. fakat 5 dk sonra gittiğimde 2. çizgi de tamamen çıkmıştı. neden böyle oluyor? geçen günde oldu.. altını kıstığımızda aynı yerde kalması gerekmez mi??

2 çizgi çıksın daha hızlı pişer. Bizim vazgeçilmezimizdir her yemeği bu düdüklüyle yaparız.

birinci çizgi görünmeye başlamadan altını kısarsanız bu sorunu yaşamazsınız bence..kitapçığında öyle diyor.benim düdüklüm de ses çıkarıyor..düdük sesi gibi çok rahatsız edici bi ses..basıncınıda azaltıyorum ama kar etmiyor..çözemedim gitti..

birinci çizgi görünmeye başlamadan altını kısarsanız bu sorunu yaşamazsınız bence..kitapçığında öyle diyor.benim düdüklüm de ses çıkarıyor..düdük sesi gibi çok rahatsız edici bi ses..basıncınıda azaltıyorum ama kar etmiyor..çözemedim gitti..

birinci çizgi görünmeden altını kısarsam yeterince basınca ulaşmaz ki.. 2 kademeli bunlar 1. çizgi ve 2. çizgi.. bende anlamadım gitti :/

4 senedir kullaniyorum.eskidi bile.hatta ilk aldigimda bende benzer bir konu acmistim.
1. Cizgi cikinca hemen kucuk ocaga almalisin.en kisik ayarda.normal ocagin kisikinda bile 5 dk ya kalmaz oter.bi de ben 2. Cizgi ciktiktan sonra yemege gore 10 dk ya kadar bekliyorum.tislasa bile.bir tehlikesi de yok.

Bende fissler kullaniyorum, memnunum cok sukur simdilik…

Benimkinde kac cizgi var dikkat etmedim bile..bir kac tane var herhalde..ama zaten sizin tutmaniz gereken sure tencere ses cikarmaya basladiktan sonra degil mi???

Mesela mercimek corbasi yapiyorsun diyelim ve 15-17 dk arasi koyacaksin. Ama bu dakikayi ocaga ilk koydugun andan itibaren degil kaynadiktan sonra yani ses cikarmaya basladiktan sonra vakit tutmali. Ayrica kaynadiktan sonra ben orta atese aliyorum ve suresini orta ateste tutuyorum. Genelde guzel oluyor…yeterki yaptiginiz yemegin kac dakikada pisecegini iyi bilin.

Bende fissler kullaniyorum, memnunum cok sukur simdilik…

Benimkinde kac cizgi var dikkat etmedim bile..bir kac tane var herhalde..ama zaten sizin tutmaniz gereken sure tencere ses cikarmaya basladiktan sonra degil mi???

Mesela mercimek corbasi yapiyorsun diyelim ve 15-17 dk arasi koyacaksin. Ama bu dakikayi ocaga ilk koydugun andan itibaren degil kaynadiktan sonra yani ses cikarmaya basladiktan sonra vakit tutmali. Ayrica kaynadiktan sonra ben orta atese aliyorum ve suresini orta ateste tutuyorum. Genelde guzel oluyor…yeterki yaptiginiz yemegin kac dakikada pisecegini iyi bilin.

fissler için mercimek çorbası 15-17 dk çok fazla:34:

Biz yıllardır böyle kullanıyoruz mercimek çorbası 2 çizgi çıkınca 6 dk durutuyorum ben

hanimlar...

yemeklere gore pisirme suresini yazabilir misiniz fissler duduklude? mesela tavuk kac dk da haslanir???
eti zaten 10-12 dk da pisiriyorum...

mesela nohut yemegi ve kuru fasulye???

ayrica sarma dolma yapanlar varmis?

patates haslayanlar varmis...

bunlarin hepsi kac dakika pisiyor???

buarada ben kaynama suresini cizgiler tamamen ciktiktan sonra tutuyorum.

Son düzenleme:
ben tüm yemekler için 2. çizgiyi kullanıyorum. yani 2. çizgiye gelince ocağın altını kısıp zaman tutuyorum ve süper oluyor.

hanimlar...

yemeklere gore pisirme suresini yazabilir misiniz fissler duduklude? mesela tavuk kac dk da haslanir???
eti zaten 10-12 dk da pisiriyorum...

mesela nohut yemegi ve kuru fasulye???

ayrica sarma dolma yapanlar varmis?

patates haslayanlar varmis...

bunlarin hepsi kac dakika pisiyor???

buarada ben kaynama suresini cizgiler tamamen ciktiktan sonra tutuyorum.

merhabalar arkadaşım. ben sana yapmış olduğum yemeklerden örneklerle yazayım. kurufasülye kademe 2 de 15 dakikada
biftek kademe 2 de 15 dakikada
zeytinyağlı fasulye kademe 1 de 22 dakikada
nohut kademe 2 de 25 dakikada
bezelye kademe 2 de 14 dakikada
patates haşlama kabuksuz ise 10 dk. kabuklu tüm patates ise 15 dakika kademe 2 de.
dolma pişirenleri duydum fakat kendim hiç denemedim. umarım yardımcı olmuşumdur

merhabalar arkadaşım. ben sana yapmış olduğum yemeklerden örneklerle yazayım. kurufasülye kademe 2 de 15 dakikada
biftek kademe 2 de 15 dakikada
zeytinyağlı fasulye kademe 1 de 22 dakikada
nohut kademe 2 de 25 dakikada
bezelye kademe 2 de 14 dakikada
patates haşlama kabuksuz ise 10 dk. kabuklu tüm patates ise 15 dakika kademe 2 de.
dolma pişirenleri duydum fakat kendim hiç denemedim. umarım yardımcı olmuşumdur

bende yuksek ateste 2. kademeye gelmesini bekliyorum sonra kucuk atese aliyorum o sekilde dakika tutuyorum...

mesela ben et haslamaya 10 dk ayarliyorum..peki tavuk haslamaya kac dakika gerekiyor :44:

Selam Hanımlar,

Ben de Fissler Vitaquick 6lt. aldım yeni ama bir sıkıntım var. Kuru fasulye yapmak istedim ve gaz yapmasın diye önceden 1-2 taşım kaynattım fasulyeleri. Sonra normal yemeğini yaptım ve 5-6 dk pişirdim 2. kademede. Açıp baktım kapağı, pişmemiş gibi göründü gözüme, 3-4 dk daha pişirdim yine 2. kademede. Sonra buharını çıkarıp tabaklara koydum ve gördüm ki altta kalan fasulyeler helva olmuş. Dengesiz pişirmiş yani. Sonra dün yine kalan fasulyeleri haşlayıp buzluğa kaldırayım dedim. 10 dk 2. kademede pişirdim. Yine aynı şekilde üsttekiler normal alttakiler erimişti.

Neyi yanlış yapıyorum acaba? Çok sevinirim yardımcı olabilirseniz.

Çok teşekkürler.

Back