• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Hanımlar bı bakarmısınız

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

berentos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
261
8
46
İstanbul
Sızın bebeklerınız nezaman yurudu ve emekledı ben endıselenıorum ya suan desteksız oturuyo ve elımızle tutunce ayakta saglam dduruyo ama korkuyorum ben.. Kılo alımıda yavas sız neler tavsıye edersınız kılo alması ıcın.Yenı yenı baba abaa dıo. Tecrubelı annelerden yardım ıstıyorum

Benim oğlum 35 haftalık 2 kilo olarak doğdu şu an 15. ayını bitirmek üzere halen de zayıf şimdi 10 kilo hiç kiloda 25 persentilin üzerine çıkamadık ama doğduğu durumu düşünürsek buna da şükür diyorum. Pek iştahı yok yemekleri zorla, oyunla yediriyorum ama herşeyi yiyebiliyor tamamen katı gıdaya geçti özellikle eliyle tutup yiyebileceği şeyleri daha çok seviyor (köfte, patates vs.). Çok hareketli olduğu için kilo alması zor zaten. 9 aylıkken ememkledi,14 aylıkken yürümeye başladı ben de yürümesi için sabırsızlanıyordum ama galiba biz çok sabırsızız çocuklarımıza karşı biraz toleranslı olmalıyız. Seninki de basıyormuş endişelenecek birşey yok bence. Ayrıca bugünlerin tadını çıkar yürüyünce onun peşinde koşmaktan bazen yorgunluktan bayılacak duruma geliyorsun. Benimki biraz dilsel gelişime açık, söylediğimiz kelimeyi hemen papağan gibi tekrarlıyor şimdi 15 kadar kelimeyi yerinde kullanabiliyor. Her çocuğun gelişimi farklı oluyor eninde sonunda hepsi yürüyecek ve konuşacak bunu unutmayıp yavrularımızla geçirdiğimiz vaktin kıymetini bilmek gerekiyor galiba.

Son düzenleme:
ben de katılıyorum canım 1190 gr doğdu kızım 7 aylık 6.200
yaşaması için dua ederken şimdi şunu bunu yapsın demek haksızlık olur beni üzmedi ya yeter..hepsi yayaş yavaş olur..miadında doğup çoğu şeyi geç yapan var o da normal..bir gün bunlar sisli bir hatıra olacak..bence bebeğim mutlu olsun gülsün yeter..

Okadar kotu zamanlar gecırdımkı sızler gıbı 1290gram dogdu 55 gun hastanede yattı allahıma bınlerce sukur gozlerınde ve kulakta bı sıkıntımız yok sadece kılo olarak zayıf 7300 boy 71 cıvarı 11 aylık duzeldılmıs 9 gecenlerde emekledı portakalın pesıne bır sefer oda:D ama elınde tutunce yuruyo zıllı :D herseyıde yıo kımı zaman ıstahlı kımı zaman ıstahsız ama ınsan endıselenıo ama dedıgınız gıbı bır gulusu yeter kuzumuzun allah hepımızızn bebegıne uzun omurler versın:nazar:

Back