- 24 Ocak 2013
- 530
- 53
- 53
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
zaten alanın iyi çözülmesi şartı altında 75 kurtarır,öbür türlü zor tabi.
bunu dersanedeki iktisat hocamızda demişti..
sizin en büyük hatanız herşeyi bilmeliyim düşüncesi,alan konuları geniştir hepsini aynı anda iyi bilemezsin,mutlaka 2 sini öne çıkarmanız gerek...
bende bu hakkımı iktisat ve muhasebeden yana kullanmayı düşünüyorum.maliye ve hukuk da olduğu kadar.
gerçi maliyenin uzmanlıklarının aldığı yüzdelik paylarada bakmak gerek.ona göre değiştirebilirim.
fakat bu taktik beni kurum sınavı ve mülakatta kurtarır mı orası meçhul
Gy cok iyi bence . Gk'den de guzel yaparsan alana ağırlık verebilirsn arkadaslarn dediği gbi iki ders secmen gayet mantikli yasnda atanmak icn bnce cok iyi ne kadar erken atanırsan o kadr iyi ben 23te atanmstm iki senedir calisyrm ama a kadrosundan değilim
Ben de tam tersini yaparsın sanmıştım. İktisatla muhasebeden ne kadar çalışırsan çalış az yapılır gibi geliyor moral bozmak gibi olmasın ama. :) Ortalaması da düşük ikisinin. Bence maliye kaçırılmaması gereken bir ders. Yine de sen bilirsin tabi.
canım A grubuna hazırlanıp B grubundan atanmş biri olarak konuşuyorum.a gurubu zorlu bir süreçtir.önce kpssden minumum 80 puan alman lazım bazen hiç işe yaramayabılır.sonra kurumun sınav açmasını bekleyeceksin.ister açmaz ister açar niye açmıyosun diyemezsin.kurum sınav açar gidersin yazılı ya da test usulü sınava girersin.daha sonra ortalama bir puan alasın ki mülakata hak kazanasın.hadi burdn da ıyı puan aldık dıyelım işin en çetrefilli bölümü var.mülakat.artık burda ne torpıl konuşur.benm gibi kendi halineysen elınde patlar.ben 1 sene hazrlandım a grubuna sonra cok stres yaptın b den tercıh yapıp atandım.fakat aklımda hep A grubu var.işe başlrken a grubna hazrlanmk ne kadar kolay olur o meçhul tabı.bütün bu süreçlerin uzulunğunu göze alıyorsan a grubuna ver kendını yoğun çalış.ama bebiş varken sankı b daha ıyı gıbı sonucta a grubunda 35 yas sınırı var.ama taze bilgi olmadan da olmuyor.hemn atanmak gıbı bır derdın yok gördüm kadaryla
bende çift sene olmasından ötürü değerlendireyim diyorum.en azından A dan yerlemezsem bile B elimde olsun.
artık maliyenin puan türlerindeki oranlara bakarak seçeceğim 2 ders.
sorular yayınlanır yayınlanmaz gy çözdüm.
mat 26 doğru 4 boş
türkçe 27 doğru 3 boş
fena değil gibi.birazda gk ye yönelsem iyi olacak.
başka şehirden gelmek gerçekten zor sen iyi dayanmış 4 kere..
benim ailem ankarada olduğundan sıkıntı olamayacak gibi.hatta ben kurum sınavlarından 1 ay önce gideyimde orada çalışayım diyorum.bebeğim o zamana bayağı büyür.
bende gazinin kütüphanesine gider çalışırım.ordan mezunum,kütüphanesinde çalışmak verimli oluyor.günde 4 5 saat çalışsam yeterli olur diye düşünüyorum,valla bana çok dua et bende sen gibi bir an önce gireyim.yıpranmak için inan stresi bileyetiyor bu kpss nin
ama pes etmeyeceğim,peşini bırakmayacağım,ta ki kazanana kadar: )
Pes etmezsen zaten eninde sonunda bir yere giriliyor zaten canım inşallah sen de en hayırlısı nereyse oraya girersin. Kimi hemen kpss sonrası girdiği ilk iki sınavda bir kaç ay içinde hallediyor kimi ise bir sonraki kpssye bile girebiliyor süreç 1 yılı geçebiliyor kpss sonrası. Ben 2012 kpssye ilk kez girmiştim çok şükür 2013'e girmeme gerek kalmadan haziranda kazandım.
merhaba canım, öncelikle hamileliğin hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.
bence yapabilirsin seni destekleyen bir eşin ve ailen var sonuçta..
sonra gk-gy tam olmasa bile hazırsın sadece sözel derslerde sıkıntı yaşıyorsun sanırım ?
geçen seneden de a ya hazırlık için dersaneye gittin 2-3 dersten sanırım.. şimdide gideceksin yazıldın dersaneye a için.. kısaca a için bi şelikde alt yapı oluşturdun bi aşinalık kaptın derslerden..
hamilelikte sıkıntılı olur diye endişen var sanırım ama bu süreci zaten bebeğinin geleceği için hazırlanacaksın bide böyle düşün insallah kolay bir hamilelik süreci geçirirsin canım
iyiki küçük yaşın boşver daha iyi denemeye şansın var öyle düşün..
bak ben 29 yaşındayım ve alandan girecem kısmetse.. ben bebek sahibi olmaya uğraşıyorum ve eğer hamile kalırsamda bu yoldan şaşmayacağım ,yine a dan gireceğim bütün o zor süreçlerini biliyorum ama içimde uhte kalsında istemiyorum napayım.. bide kimi kurum yaş sınırını 30 diyor kimisi 35 yani ben sınırlı olacak kurumda tercihim ama senin öyle olmayacak..kurumda seçeneğin çok olacak
doğumdan sonrası içinde ben kendim için süt pompası ile buzdolap ve derindondurucuda saklanan süt poşetlerinden alacaktım seninde aklında olsun.. saat başı emzirmemek adına diye bir seçenek benimkisi tabiki zaten kendine bir sınır belirle ay yada o zamana kadar bütün konuları bitir ,doğumdan sonra eksiğin varsa onu tamamla ve tekrarla beraber deneme testlerini çözebilirsin
güven kendine yapabilirsin bu arada da ingilizceyi de bi köşeye sıkıştırmayı unutma
kısaca bu kadar hazırlığın var temelinde var aşinalıkta var yolu yarılamışsın zaten o yüzden vazgeçme A dan.