• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisine Hazırlansam?

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
evet,
aylar öncesinde konularını açıp kafa patlattığım olay gerçekleşti :27:
Allah'a şükür hamileyim ve mezun oldum.
şimdi kpss ye hazırlanıyorum.iibf çıkışlıyım ve kafamda A grubundan(uzmanlık için) hazırlanmak gibi bir planım var.
hala da öyle ama hamileliğimi öğrendiğimden beri acabalar gidip geliyor,
geçen dönem temelim oluşsun diye iktisat ve muhasebedeb ders aldım,az çok aşina oldum fakat okuldu sık sık memlekete gitmeydi derken kopukluk yaşadığım oldu.tamım diyemem ama yapabilirim diyebilirim,kurs bana en azından bunu gösterdi.
dersaneye gene yazıldım ve ağustostan ekime kadar gk gy,ekimden sonra da alan işlenecek.
dersane sadece haftasonu olacak hafta içi boş(ben kütüphaneye gideceğim sık sık).
Allah'tan bir sıkıntı gelmezse bebeğim temmuz sonu gelecek yani kpss den 3 ay önce: )
1 ayı lohusalıkla geçse diğer 2 ayda konuları toparlayabilir miyim diye düşünür oldum.
doğumda annem gelecek ve sınava kadar kalacak bizde.sınavdan iyi bir sonuç alırsamda kayınvalidem gelecek yardıma,kurum sınavlarına hazırlanmam için.eşimde çok yardımcı oluyor sağolsun ev işlerinde.
buraya kadar sorun yok gibi?
ama ya olursa?
yaşım henüz 22.eşim dahil çoğu kişi kendini iş için bu kadar kasma daha yaşın küçük diyor fakat ben bir an önce işe girmek istiyorum.
şimdi sorum şu;
1)yukarıdaki plana sadık kalarak A grubundan hazırlanmaya devam mı edeyim?
2)yoksa seneye çift sene deyip B kadroya yüklenip,hazır doğudayken buraya atanmaya mı bakayım?
2. seçeneği sunmamın sebebi bölümüm itibariyle ve özel ders vermişliğim nedeniyle matematiğim iyi.sadece genel kültüre yükleneceğim ve bu,hamilelik ve en önemlisi doğum sonrası 2 ayda toparlama hızım A kadro konularına nazaran daha hızlı olacak.
zoru seçip A ya mı yükleneyim,
yoksa B grubuna hazırlanarak mı geçireyim..?
eşim riske atma nasılsa ikisinede çalışacaksın A ya hazırlanırken aynı zamanda B de çözeceksin zaten diyor.
fakat A konuları derya deniz.çevremde gördüğüm kadarıyla illaki birinden biri aksıyor ki bu genelde gk gy oluyor.
eğer öyle olurda A dan iyi bir puan alamazsam B den de elle tutulur birşey olmazsa iyi olmaz benim için.
biri beni ya gazlamalı ya frenlemeli :9:
içimdeki ses A dan devam et diyor ama sizede sormak istedim belki aranızda bu durumda kalmış birileri vardır ve zorluk ve kolaylıklarından bahsederek bana yön verir.yolun başındayken hem kendim için hem bebeğim için güzel bir plan yapıp ona uymak istiyorum,''artık çok geç'' ya da ''keşke'' demek istemiyorum.
yorumlar için şimdiden teşekkürler.

Allah'ım nolur sabah uyandığımda bissürü bissürü bissürü yorum olsun :27:
he heee: ))
iyi akşamlar kk :16:

Canım bence iş için hiç de erken degıl bende 23 yasındayım gecen yıl atandım.. Matematıgın ıyı olması cok buyuk avantaj benımde ıyıydı ve hıc mat calısmadm zaten puanıda mat getırdı.. Zaten sen doguma kadar butun konuları halledersn o 1 aylık surenın cok etkıleyecegnı sanmıyorum kaldı kı o 1 aylık sure ıcerısındede notlarına calısablrsn.. Bence A dan devam etmelısın. Basarılar :)

evet,
aylar öncesinde konularını açıp kafa patlattığım olay gerçekleşti :27:
Allah'a şükür hamileyim ve mezun oldum.
şimdi kpss ye hazırlanıyorum.iibf çıkışlıyım ve kafamda A grubundan(uzmanlık için) hazırlanmak gibi bir planım var.
hala da öyle ama hamileliğimi öğrendiğimden beri acabalar gidip geliyor,
geçen dönem temelim oluşsun diye iktisat ve muhasebedeb ders aldım,az çok aşina oldum fakat okuldu sık sık memlekete gitmeydi derken kopukluk yaşadığım oldu.tamım diyemem ama yapabilirim diyebilirim,kurs bana en azından bunu gösterdi.
dersaneye gene yazıldım ve ağustostan ekime kadar gk gy,ekimden sonra da alan işlenecek.
dersane sadece haftasonu olacak hafta içi boş(ben kütüphaneye gideceğim sık sık).
Allah'tan bir sıkıntı gelmezse bebeğim temmuz sonu gelecek yani kpss den 3 ay önce: )
1 ayı lohusalıkla geçse diğer 2 ayda konuları toparlayabilir miyim diye düşünür oldum.
doğumda annem gelecek ve sınava kadar kalacak bizde.sınavdan iyi bir sonuç alırsamda kayınvalidem gelecek yardıma,kurum sınavlarına hazırlanmam için.eşimde çok yardımcı oluyor sağolsun ev işlerinde.
buraya kadar sorun yok gibi?
ama ya olursa?
yaşım henüz 22.eşim dahil çoğu kişi kendini iş için bu kadar kasma daha yaşın küçük diyor fakat ben bir an önce işe girmek istiyorum.
şimdi sorum şu;
1)yukarıdaki plana sadık kalarak A grubundan hazırlanmaya devam mı edeyim?
2)yoksa seneye çift sene deyip B kadroya yüklenip,hazır doğudayken buraya atanmaya mı bakayım?
2. seçeneği sunmamın sebebi bölümüm itibariyle ve özel ders vermişliğim nedeniyle matematiğim iyi.sadece genel kültüre yükleneceğim ve bu,hamilelik ve en önemlisi doğum sonrası 2 ayda toparlama hızım A kadro konularına nazaran daha hızlı olacak.
zoru seçip A ya mı yükleneyim,
yoksa B grubuna hazırlanarak mı geçireyim..?
eşim riske atma nasılsa ikisinede çalışacaksın A ya hazırlanırken aynı zamanda B de çözeceksin zaten diyor.
fakat A konuları derya deniz.çevremde gördüğüm kadarıyla illaki birinden biri aksıyor ki bu genelde gk gy oluyor.
eğer öyle olurda A dan iyi bir puan alamazsam B den de elle tutulur birşey olmazsa iyi olmaz benim için.
biri beni ya gazlamalı ya frenlemeli :9:
içimdeki ses A dan devam et diyor ama sizede sormak istedim belki aranızda bu durumda kalmış birileri vardır ve zorluk ve kolaylıklarından bahsederek bana yön verir.yolun başındayken hem kendim için hem bebeğim için güzel bir plan yapıp ona uymak istiyorum,''artık çok geç'' ya da ''keşke'' demek istemiyorum.
yorumlar için şimdiden teşekkürler.

canım bebişin Martta geliyor büyük ihtimalle Temmuz yazmışsın :27:

hamileliğinin son 2 ayına kadar bir zorluk yaşayacağını sanmıyorum çevremden gördüğüm kadarıyla... bence A'dan devam etmelisin. tekrar ederken doğumdan sonra sıkıntı yaşamaktan korkuyorsun ama eğer doğuma kadar konuları halledebilirsen bebişin uyurken yarım saat 1 saat bile çalıp tekrar etsen hatırlarsın :34: doğuma kadar da konularını bitirebileceğini düşünüyorum. zaten A grubu iyi olması için gy-gk da iyi olması gerek, her türlü onlara bakacaksın, A grubun kötü gelirse B den atanmaya çalışırsın :34: A'dan devam...

Sanırım doğuma kadar dersleri yetiştiremezsin bebeğinin verdiği halsizlik falan belkide çalışmana engel olur.
Dersleri yetiştiririm diyorsan doğumdan sonraki sürede toparlarsın. A'dan devam et.
Yok dersleri doğumdan önce yetiştiremem diyorsan doğumdan sonra da toparlaman zor olur bu durumda da B yi tercih et.

Canım sen cok cesaretli birisin. Hamile kalmayı 5 ay ertelesen doğumdan once sınava girecektin. Şimdi bence kolay olanı seç, çünkü hamileliğinin son iki ayı ve bebeğin ilk 3 ayı zannnetmiyorum verimli ders çalışabileceğini. Annen her ne kadar yanında olda da, bebekler 3 ay olana kadar saat başı emmek istiyorlar, sen saat başı bebeğin yanına gideceksin, kafan dağılacak ve hemen emzırıp bir kenara bırakamayacaksın. her agladığında amaaan annem yanımda deyıp masa basına oturamayacaksın yanına gıdeceksın. Yani biraz olumsuz oldu ama ben durumu boyle goruyorum.

Ya cok sıkı hazırlan doğuma kadar, son 4 ayına hiçbirşey kalmasın. Yasa yaşın çok küçük hamileliğinin tadını cıkar, gönlünce bebeginin hazırlığını yap, odasını döşe, stresli bir hamilelik yaşama. Sonrasında sıkı hazırlan. nasıl olsa maddi açıdan durumunuz kötü değil. Kasım ataması oluyor ılk sanırım, kasımda atansan bile bebek birkaç aylık olacak, onu bırakıp gitmek zorunda kalacaksın.

biraz karışık oldu yazım ama benim özet fikrim: hangi sınav kolayına gelıyorsa ona hazırlan ama çok stres yapma kendine. hamileliğinin tadını çıkar.

sınav temmuzda değil mi temmuzdan sonra nasıl 3 ay kaldı anlamadım
bence sorunlu bir hamileleğin yoksa hamileyken çalışmak daha kolay olur
bebekle zorlar
temelin varsa a eşinin dediği gibi gk gy zaten çalışmış olacaksın alan kalacak sadece

Canım beni hatırlarsın büyük ihtimal daha önceki konularına da yazdım A grubunun ne menen bir şey olduğunu iki yıldır çok iyi bilen biriyim. Öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin. Bilioyorsun ki sadece kpss ile bitmeyecek bu süreç ondan sonra hep Ankara'ya gidip geleceksin kurum sınavları onu kazanırsan mülakatlar sonra belki elenmeler yeni sınavlar bu süreç uzun ve meşakkatli yani açıkçası ben minicik bir bebekle bunlara zaman ayırabileceğini pek düşünmüyorum . Çok vakit ve emek isteyen ve yıpratıcı bir süreç çünkü b grubu gibi değil . Ben olsam senin yerinde çift yıl da olduğu B gurubuna daha ağırlık verirdim bir sonraki sene hem bebeğin de artık 1 yaşını filan geçer A dan girerdim.

Temmuzda bebek geliyor, nasıl sınava 3 ay kalıyor anlamadım canım. Yanlış yazdın sanırım.
Konuna gelecek olursam da, bence A kadro için devam et. Zaten gk gy'yi iyi yapmak durumundasın. Aksi halde düzgün puan gelmesi çok zor. Yani A grubu için çalışırken p3 puanının yüksek gelmesi gerekiyor zaten. Çok puan getiriyor çünkü gk gy.
Alan dersleri de dediğin gibi çok kapsamlı falan ama gk gy yi iyi yaparsan zaten onları kurtarıyorsun.

ben de hem hamilelik sürecinde hem de bebekle kpss ye hazırlanmış biri olarak kesinlikle bugünü değerlendir diyorum. bazı arkadaşlar hamileliğin ilk ayı son ayı zor olur demiş ama her hamilelik bir olmaz elbette. mesela ben karnı burnunda sınava girdim en ufak bir sıkıntı yaşamadım. çünkü 12. haftadan sonra hamileliğim çok ama çok rahat geçti. çok iyi de bir puan aldım(öğretmenim) ama şans işte sınav iptal edildi. çocuk olunca düzenin çok değişiyor, diğer senemde hazırlanmakta daha zorlandım, hem de alt yapım olmasına rağmen. emzirirken notlarımı kontrol ederdim, ya da çorba yaparken test çözerdim. ama şimdiki halimi düşünüyorum da oğlum 3 yaşına yaklaştı çok uyanık ve hareketli bir çocuk şimdiye kalsaydı sınav sanırım hazırlanamazdım, en azından onu kreşe başlatana kadar.
neyse çok uzatmak istemiyorum tabi ki bu benim fikrim bence A grubuna devam et olmazsa dünyanın sonu değil ama en azından denedim dersin. hem belki yavrun sana yardımcı olur, doğumdan sonra annen de yanında olacakmış elbette sık sık emziricen, kucağında sevip sarıcan ama bunlar son iki ay tekrarına engel olmayacak şeyler eğer bebeğin çok huysuz bir bebek olmazsa. sınavı doğumunun olduğu tarih gibi düşünerek çalışırsan hazırlığını bitirirsin, sonra da bebekle son tekrarları yaparsın ihşallah. Allah yardımcın olsun hayırlısı olsun aileniz için.

bu arada zaten A grubuna hazırlanırken B den de iyi bir puan alma ihtimalin çok yüksek olmadı ordan devam edersin yoluna.

öncelikle kpps ye hazırlanmış
vede 1.5 aylık anne olarak yazıorum bunu ikisinide deneyimledim:)
ama aynı anda diil:)))))

öncelikel hamileliğinin sorunsuz geçtiğini varsayarsak
çalışmak için booooooooooooool bol vaktin olcak hemde hiç olmadığı kadar taaaki 38. haftaya kadar:)
benimde matameğim çok iyidi üstüne vatandaşlık tarih coğrafya koymam gerekti ve 2.5 ayda sular seller gibi ezberlemiştim ne var ne yok
geri kalan zmanındada alan çalışırsın ikisinide mart ayına kadar bitirirsin

bebiş doğduktan sonra ilk 1 ayını unut denge kuramııyosun bi afallıyosun ama 1 ayda annende var madem evle uğraşmak zorunda kalmıcaksın 15 günde toplarsın kendini
sonra tekrarlara başlarsın hem eşinin dediği doğru A grubu için hepsini yapmak zorundasın
tek püf noktan şuki bebiş doğana kadar tüm konularını tamamlamn şimdi çalışmaya başlasan ekimin ortası gibi gy gk bitirsen geri kalan vaktindede alan kısmını halletsen bebişten sonrada tekrarlarını yaparsın deneme çözersin halledersin
kesinlikle A yı zorla destekçin var
ayrıca yaşında küçük falan diil tam çalışmaya başlama zmanı

öncelikle arkadaşlar çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için,bebek mart sonu olacak bi karışıklık olmuş :1:

Canım bence iş için hiç de erken degıl bende 23 yasındayım gecen yıl atandım.. Matematıgın ıyı olması cok buyuk avantaj benımde ıyıydı ve hıc mat calısmadm zaten puanıda mat getırdı.. Zaten sen doguma kadar butun konuları halledersn o 1 aylık surenın cok etkıleyecegnı sanmıyorum kaldı kı o 1 aylık sure ıcerısındede notlarına calısablrsn.. Bence A dan devam etmelısın. Basarılar :)

benimde niyetim A dan devam etmek.fakat A grubu aşağıda almorun da bahsettiği gibi kpss ile bitmiyor bunun yazılı sınavı var,mülakatı var...ve bu dönemler arasında bi bekleme süreci olarak bi 2 3 ay oynuyor,zorlanır mıyım diye düşünüyorum.kpss de yeterli puanı alınca da annem ve kayınvalidem dönüşümlü olarak gelecekler yerleştirme sonuçlanana kadar. yine de tereddütlerim yok değil..

canım bebişin Martta geliyor büyük ihtimalle Temmuz yazmışsın :27:

hamileliğinin son 2 ayına kadar bir zorluk yaşayacağını sanmıyorum çevremden gördüğüm kadarıyla... bence A'dan devam etmelisin. tekrar ederken doğumdan sonra sıkıntı yaşamaktan korkuyorsun ama eğer doğuma kadar konuları halledebilirsen bebişin uyurken yarım saat 1 saat bile çalıp tekrar etsen hatırlarsın :34: doğuma kadar da konularını bitirebileceğini düşünüyorum. zaten A grubu iyi olması için gy-gk da iyi olması gerek, her türlü onlara bakacaksın, A grubun kötü gelirse B den atanmaya çalışırsın :34: A'dan devam...

evet canım yanlış yazmışım :27:
annemin hamileliği çok rahat geçmiş,benimde şuan bi sorunum yok günde rahat 3 saat çalışabiliyorum.eğer son aylara kadar bu tempo devam ederse yaparım gibi geliyor,işte sorun A dan girmişken B atanmaya yetecek bi puan olacak mı?

Sanırım doğuma kadar dersleri yetiştiremezsin bebeğinin verdiği halsizlik falan belkide çalışmana engel olur.
Dersleri yetiştiririm diyorsan doğumdan sonraki sürede toparlarsın. A'dan devam et.Yok dersleri doğumdan önce yetiştiremem diyorsan doğumdan sonra da toparlaman zor olur bu durumda da B yi tercih et.

yetiştirmeye kimse yetiştiremiyor ki zaten...alan konuları çok fazla illa birinden bi eksik kalıyor mecburen.onu çok sıkıntı etmiyorum açıkçası.doğuma kadar 75 alacak seviyeye gelirim diye düşünüyorum.75 son alımlada olsa gelir uzman yardımcılığına yeter.sıkıntım acaba lohusa zamanı konuları çabuk unutur muyum,toparlanmam nasıl olur.bu arada lohusayken haftada 2 gün derse de devam edeceğim.

Canım sen cok cesaretli birisin. Hamile kalmayı 5 ay ertelesen doğumdan once sınava girecektin. Şimdi bence kolay olanı seç, çünkü hamileliğinin son iki ayı ve bebeğin ilk 3 ayı zannnetmiyorum verimli ders çalışabileceğini. Annen her ne kadar yanında olda da, bebekler 3 ay olana kadar saat başı emmek istiyorlar, sen saat başı bebeğin yanına gideceksin, kafan dağılacak ve hemen emzırıp bir kenara bırakamayacaksın. her agladığında amaaan annem yanımda deyıp masa basına oturamayacaksın yanına gıdeceksın. Yani biraz olumsuz oldu ama ben durumu boyle goruyorum.

Ya cok sıkı hazırlan doğuma kadar, son 4 ayına hiçbirşey kalmasın. Yasa yaşın çok küçük hamileliğinin tadını cıkar, gönlünce bebeginin hazırlığını yap, odasını döşe, stresli bir hamilelik yaşama. Sonrasında sıkı hazırlan. nasıl olsa maddi açıdan durumunuz kötü değil. Kasım ataması oluyor ılk sanırım, kasımda atansan bile bebek birkaç aylık olacak, onu bırakıp gitmek zorunda kalacaksın.

biraz karışık oldu yazım ama benim özet fikrim: hangi sınav kolayına gelıyorsa ona hazırlan ama çok stres yapma kendine. hamileliğinin tadını çıkar.

daha fazla beklemek istemedim sarfansarı.ben okurken evlendim biliyorsun,herkes okulu bırakacağımı ya da uzatacağımı düşündü.erken yaşta kocaya varmışım ya(!)
ama ben Allah'a çok şükür ilk 10 da bitirdim okulumu çünkü eşimi okumaktan kaçtığım için değil sevdiğim için evlendim.zor oldu mu evet oldu ama çok güzeldi de...öyle çok şey öğrendim ki.en basiti başka üniversitede misafir oldum ve bi çok insan tanıdım.şu çıkarcı insanların sadece beni bulduğunu düşünürdüm ama tesadüf olmadığını öğrendim,gerçekten uğraşmayı öğrendim.bunu da ona benzetiyorum korkum yok,yapacağım Allah'ın izniyle...ama A ama B..
B den atansam dahi bırakmayacağım A nın peşini :27:
birazda senin bahsettiğin kısma takılıyorum,herşeyi doya doya yaşamak?
bunu yapamayacağım belki ama kazanırsam o kucağımdaki minik için olacak bu :emir_bebek:
bu düşünce beni gaza getiriyor esasen: )

sınav temmuzda değil mi temmuzdan sonra nasıl 3 ay kaldı anlamadım
bence sorunlu bir hamileleğin yoksa hamileyken çalışmak daha kolay olur
bebekle zorlar
temelin varsa a eşinin dediği gibi gk gy zaten çalışmış olacaksın alan kalacak sadece

yanlış yazmışım doğum martta: )
iktisat ve muhasebeye aşinayım açıkçası.hukuk ve maliyeye çok çok yabancıyım.ama okulda aldığım hukuk derslerini çok rahat geçiyordum,severek çalışıyordum gne öyle olursa sıkıntı olmaz.dersanenin alan konuları ekimde başlayıp haziran başı bitecek.illaki eksiğim olur herkes gibi ama sanırım yetiştiririm.
A ya hazırlanırken gk gy den hazırlanmış olacağım aynı zamanda evet,
ama bu B den atanabileceğim anlamınada gelmiyor ki.
atıyorum eğer alanda iyi çözdüysen gk gy 75 olması sorun değil fakat,B den 75 le yerleşmek çok zor.
4.atamada da olsa gidebilmem için en az bi 85 ihtiyacım var.

Canım beni hatırlarsın büyük ihtimal daha önceki konularına da yazdım A grubunun ne menen bir şey olduğunu iki yıldır çok iyi bilen biriyim. Öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin. Bilioyorsun ki sadece kpss ile bitmeyecek bu süreç ondan sonra hep Ankara'ya gidip geleceksin kurum sınavları onu kazanırsan mülakatlar sonra belki elenmeler yeni sınavlar bu süreç uzun ve meşakkatli yani açıkçası ben minicik bir bebekle bunlara zaman ayırabileceğini pek düşünmüyorum . Çok vakit ve emek isteyen ve yıpratıcı bir süreç çünkü b grubu gibi değil . Ben olsam senin yerinde çift yıl da olduğu B gurubuna daha ağırlık verirdim bir sonraki sene hem bebeğin de artık 1 yaşını filan geçer A dan girerdim.

hatırlamaz mıyım almor az mı başını şişirdim senin :27:
inan senin yorumlarını döndüm döndüm okudum hamileliğimi öğrendiğimden beri.
kpss yi bi şekilde atlatsam bana göre gerisi daha kolay olacak çünkü kurum sınavları ve mülakatlar arası epey zaman oluyor hazırlanırım problem olmaz,zaten ankarada yapılması ayrıca iyi çünkü ailem,kv falan hep ankaradalar,çalışma odam bile eski yerinde duruyor: )ama yinede korkuyorum...
ben dersanedeyken bi kız vardı.o da evliydi.mezun olduktan sonra hemen evlenmiş ve hiç dersanaye gitmemiş alandan.sadece gk gy için gitmiş dersaneye.daha çok gk gy ye ağırlık vermiş,arda 1 2 saatte alana bakmış.2012 kpss den gk gy den 94 alanda da 80 82 aralığında almış.
gk gy yüksek olunca hemen hava meydanlarına atanmış gayet dolgunda bir maaş alıyor,dersaneyede sene içinde yapılan kurum sınavlarına puanı yettiği için ona hazırlık olsun diye geliyormuş.Ankaradaymış tüm aileler,o yüzden.
acaba diyorum bende mi böyle bişey yapsam?
ağırlığı gk gy versem ve alana çok aşırı yüklenmesem,tabiri caizse olduğu kadar.
eşim riske atma A ya da hazırlan,ya gireceğin sene aşırı zor olursa ya da atıyorumsen çok heyecanlanıp basit hatalardan kazanamazsan ne olacak?elinde bişey kalmaz ama A dan devam edersen,gk gy den atanacak puan alamasan dahi A dan yaptıklarınla belki buranın gelir uzmanlığı falan olur diyor.ona da hak veriyorum sana da hak veriyorum ama ne yapacağımı bilemedim :26:

Temmuzda bebek geliyor, nasıl sınava 3 ay kalıyor anlamadım canım. Yanlış yazdın sanırım.
Konuna gelecek olursam da, bence A kadro için devam et. Zaten gk gy'yi iyi yapmak durumundasın. Aksi halde düzgün puan gelmesi çok zor. Yani A grubu için çalışırken p3 puanının yüksek gelmesi gerekiyor zaten. Çok puan getiriyor çünkü gk gy.
Alan dersleri de dediğin gibi çok kapsamlı falan ama gk gy yi iyi yaparsan zaten onları kurtarıyorsun.

yanlış yazmışım bebek martta gelecek inşallah: )
gk gy yi iyi yapmak zorundayım ama A da hazırlanırken gk gy yi 70 in üzerinde tutupalandan da bişeyler yaparsan yerleşebiliyorsun.ama gk gy den 70 75 almak kurmarmıyor malesef en az bi 85 lazım.acaba gk gy çok ağırlık verip alanı 2.plana mı atsam?

ben de hem hamilelik sürecinde hem de bebekle kpss ye hazırlanmış biri olarak kesinlikle bugünü değerlendir diyorum. bazı arkadaşlar hamileliğin ilk ayı son ayı zor olur demiş ama her hamilelik bir olmaz elbette. mesela ben karnı burnunda sınava girdim en ufak bir sıkıntı yaşamadım. çünkü 12. haftadan sonra hamileliğim çok ama çok rahat geçti. çok iyi de bir puan aldım(öğretmenim) ama şans işte sınav iptal edildi. çocuk olunca düzenin çok değişiyor, diğer senemde hazırlanmakta daha zorlandım, hem de alt yapım olmasına rağmen. emzirirken notlarımı kontrol ederdim, ya da çorba yaparken test çözerdim. ama şimdiki halimi düşünüyorum da oğlum 3 yaşına yaklaştı çok uyanık ve hareketli bir çocuk şimdiye kalsaydı sınav sanırım hazırlanamazdım, en azından onu kreşe başlatana kadar.
neyse çok uzatmak istemiyorum tabi ki bu benim fikrim bence A grubuna devam et olmazsa dünyanın sonu değil ama en azından denedim dersin. hem belki yavrun sana yardımcı olur, doğumdan sonra annen de yanında olacakmış elbette sık sık emziricen, kucağında sevip sarıcan ama bunlar son iki ay tekrarına engel olmayacak şeyler eğer bebeğin çok huysuz bir bebek olmazsa. sınavı doğumunun olduğu tarih gibi düşünerek çalışırsan hazırlığını bitirirsin, sonra da bebekle son tekrarları yaparsın ihşallah. Allah yardımcın olsun hayırlısı olsun aileniz için.

Allah bağışlasın evladını patia :16:
şuan benimde hamileliğimde sıkıntı yok inşallah böyle devam eder.
sende bebekle hazırlandın demek?
temelin olduğundan hazırlanmak kolay olmuştur: )
bilmiyorum ama ben 4 5 ay dersaneye gittim iktisat muhasebe için.
gerçekten sevdim bu dersleri.
yaparım diye düşünüyorum.1 aydır boşum ve ben 1 ayda mikro iktisatı tekrarladım,musebe bakıyorum hala..
yani birden herşeyi yakıp B ye hazırlanmak da koyar bana :26:
denemek istiyorum...az da olsa alana çalışıp girmek istiyorum..
iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :16:

Son düzenleme:
bu arada zaten A grubuna hazırlanırken B den de iyi bir puan alma ihtimalin çok yüksek olmadı ordan devam edersin yoluna.

sanırım gk gy ye daha çok yüklenerek alana hazırlanacağım.

öncelikle kpps ye hazırlanmış
vede 1.5 aylık anne olarak yazıorum bunu ikisinide deneyimledim:)
ama aynı anda diil:)))))

öncelikel hamileliğinin sorunsuz geçtiğini varsayarsak
çalışmak için booooooooooooool bol vaktin olcak hemde hiç olmadığı kadar taaaki 38. haftaya kadar:)
benimde matameğim çok iyidi üstüne vatandaşlık tarih coğrafya koymam gerekti ve 2.5 ayda sular seller gibi ezberlemiştim ne var ne yok
geri kalan zmanındada alan çalışırsın ikisinide mart ayına kadar bitirirsin

bebiş doğduktan sonra ilk 1 ayını unut denge kuramııyosun bi afallıyosun ama 1 ayda annende var madem evle uğraşmak zorunda kalmıcaksın 15 günde toplarsın kendini
sonra tekrarlara başlarsın hem eşinin dediği doğru A grubu için hepsini yapmak zorundasın
tek püf noktan şuki bebiş doğana kadar tüm konularını tamamlamn şimdi çalışmaya başlasan ekimin ortası gibi gy gk bitirsen geri kalan vaktindede alan kısmını halletsen bebişten sonrada tekrarlarını yaparsın deneme çözersin halledersin
kesinlikle A yı zorla destekçin var
ayrıca yaşında küçük falan diil tam çalışmaya başlama zmanı

gözünaydın kalinkaselin,Allah analı babalı büyütsün :emir_bebek:
1 aydır çalışıyorum.başladım yani yavaştan :1:
A yı zorlayacağım sanırım ne kaybederim ki..
ama B ye daha çok yüklenmeye karar verdim.
bence yaşım A grubu için küçük,zira A grubu bayağı zorlayıcı 30 una yaklaşıp hala hazırlananı biliyorum.
çalışmak için değil,hazırlanmak için yaşım küçük.yani sınırı zorlayacak bir yaşta değilim.30 a kadar yolu var bu işin.

Gk gy den 75 puan almak falan kurtarmaz zaten alan puanlarının iyi gelmesi için. Yani p3 puanın 75 olursa alandan çok daha fazla yapman gerekir iyi almak için. O da daha zor bi seçenek.
Bence ağırlık ver gk gy ye. Alandan da iki tane ders seç kendine. O ikisine ağırlık ver, gk gy de iyi olsun. Diğer iki dersten kendini kurtaracak kadar bi şeyler işaretlesen güzel puan gelir.

Gk gy den 75 puan almak falan kurtarmaz zaten alan puanlarının iyi gelmesi için. Yani p3 puanın 75 olursa alandan çok daha fazla yapman gerekir iyi almak için. O da daha zor bi seçenek.
Bence ağırlık ver gk gy ye. Alandan da iki tane ders seç kendine. O ikisine ağırlık ver, gk gy de iyi olsun. Diğer iki dersten kendini kurtaracak kadar bi şeyler işaretlesen güzel puan gelir.

zaten alanın iyi çözülmesi şartı altında 75 kurtarır,öbür türlü zor tabi.
bunu dersanedeki iktisat hocamızda demişti..
sizin en büyük hatanız herşeyi bilmeliyim düşüncesi,alan konuları geniştir hepsini aynı anda iyi bilemezsin,mutlaka 2 sini öne çıkarmanız gerek...
bende bu hakkımı iktisat ve muhasebeden yana kullanmayı düşünüyorum.maliye ve hukuk da olduğu kadar.
gerçi maliyenin uzmanlıklarının aldığı yüzdelik paylarada bakmak gerek.ona göre değiştirebilirim.
fakat bu taktik beni kurum sınavı ve mülakatta kurtarır mı orası meçhul :37:

Lohusalık hafızana etki eder mi bilemiyorum.
Biraz sabır biraz azim birazda inanç ve güvenle hallolur o zaman.
Kendinden eminsen A yı tercih et.

zaten alanın iyi çözülmesi şartı altında 75 kurtarır,öbür türlü zor tabi.
bunu dersanedeki iktisat hocamızda demişti..
sizin en büyük hatanız herşeyi bilmeliyim düşüncesi,alan konuları geniştir hepsini aynı anda iyi bilemezsin,mutlaka 2 sini öne çıkarmanız gerek...
bende bu hakkımı iktisat ve muhasebeden yana kullanmayı düşünüyorum.maliye ve hukuk da olduğu kadar.
gerçi maliyenin uzmanlıklarının aldığı yüzdelik paylarada bakmak gerek.ona göre değiştirebilirim.
fakat bu taktik beni kurum sınavı ve mülakatta kurtarır mı orası meçhul :37:

Demin okuduğum fikrin bence güzel canım ikisine de elbette ağırlık ver alandan da 2 derse özellikle ağırlık ver ama gk-gy minimum 85-90 almaya bak çift yıl olmasını iyi değerlendir. Benim mesela p3 puanım 78'ti A gurubndan bir yere giremeseydim resmen açıktaydım çok önemini kavrayamamıştım gk-gy 'nin o zamanlar. Benimle alandan aynı netleri hemen hemen yapan bir arkadaşımın p3 puanı 85 ti sonuç olarak onun p40 ve 49'u 89-90 iken benim 83' tü ve alandan hatta bir derste de benim netlerim daha yüksekti. Ankara'da zaten ailen varsa çok daha rahat edersin bizim hiç tanıdığımız yoktu 4 kere gittik geldik otelde kaldık filan artık gına gelmişti çok şükür ki bitti çilem darısı sana inşallah.:34:

Son düzenleme:
Demin okuduğum fikrin bence güzel canım ikisine de elbette ağırlık ver alandan da 2 derse özellikle ağırlık ver ama gk-gy minimum 85-90 almaya bak çift yıl olmasını iyi değerlendir. Benim mesela p3 puanım 78'ti A gurubndan bir yere giremeseydim resmen açıktaydım çok önemini kavrayamamıştım gk-gy 'nin o zamanlar. Benimle alandan aynı netleri hemen hemen yapan bir arkadaşımın p3 puanı 85 ti sonuç olarak onun p40 ve 49'u 89-90 iken benim 83' tü ve alandan hatta bir derste de benim netlerim daha yüksekti. Ankara'da zaten ailen varsa çok daha rahat edersin bizim hiç tanıdığımız yoktu 4 kere gittik geldik otelde kaldık filan artık gına gelmişti çok şükür ki bitti çilem darısı sana inşallah.:34:

bende çift sene olmasından ötürü değerlendireyim diyorum.en azından A dan yerlemezsem bile B elimde olsun.
artık maliyenin puan türlerindeki oranlara bakarak seçeceğim 2 ders.
sorular yayınlanır yayınlanmaz gy çözdüm.
mat 26 doğru 4 boş
türkçe 27 doğru 3 boş
fena değil gibi.birazda gk ye yönelsem iyi olacak.
başka şehirden gelmek gerçekten zor sen iyi dayanmış 4 kere..
benim ailem ankarada olduğundan sıkıntı olamayacak gibi.hatta ben kurum sınavlarından 1 ay önce gideyimde orada çalışayım diyorum.bebeğim o zamana bayağı büyür.
bende gazinin kütüphanesine gider çalışırım.ordan mezunum,kütüphanesinde çalışmak verimli oluyor.günde 4 5 saat çalışsam yeterli olur diye düşünüyorum,valla bana çok dua et bende sen gibi bir an önce gireyim.yıpranmak için inan stresi bileyetiyor bu kpss nin :50:
ama pes etmeyeceğim,peşini bırakmayacağım,ta ki kazanana kadar: )

Lohusalık hafızana etki eder mi bilemiyorum.
Biraz sabır biraz azim birazda inanç ve güvenle hallolur o zaman.
Kendinden eminsen A yı tercih et.

kendimden emin değilim ama yapabileceğimi düşünüyorum,o güç var içimde.
en azından deneyeceğim.

Back