Hangisi Doğru Rapor Almamakla hata mı ettim

Vara yoğa rapor almaya karşıyım ama 4 ay ücretli izin anne için az,ki zaten en çok 3 hafta kala zorunlu izne çıkartırıyorlar 13 haftan kalıyor, sonrasında biraz rapor almak bana yanlış gelmiyor, kimse de lohusa (tamam 40 gün bitiyor ama yine de bebek el kadar kadın daha ameliyatlı) memur kadın gelsin diye beklememeli.

Bunu yılların memuru yılların bekarı olarak söylüyorum.13 haftadan sonra rapor alanlara hakkım helal

Çalışan kadın en fazla 2 tane cocuk doğuruyor en özel zamanları, hele de ev kredisi fln ödüyorsa az rapor alsa ne lohusa da ne olacak ki, o küçücük bebek evde annesiyle maaşı alarak yaşasa daha iyi değil mi?

Bence çocuğunuz için iyi bir şey yapmamışsınız, rapor alıp tatile çıkan, rapor alıp diğer memura iş yıkanlar asıl hak yiyenler.

Ben de memurum, çocuğum var. Hiç rapor almadım o süreçte. Direk 2 yıl ücretsiz izne çıktım. Çok şükür idare de ettik maddi olarak. Doğrusu da bu bana göre. Herkesin kendi bileceği iş ama 'hak' değil bu.
Ücretli iznin yetersiz olması, hakkettiğimiz maaşları alamamız vs. bahane değil çünkü herkes aynı şartlarda.

İsyanınızı anlıyorum, ekonomik şartlar hepimizi zorluyor. Ama siz rapor aldığınızda maaşınız devletin herkesten aldığı vergilerden ödeniyor. Haksız kazanç sağlayanlardan değil malesef. Sizin yokluğunuzda belki iş arkadaşlarınızın iş yükü artıyor, kızdığınız kişilere bir şey olmuyor.

Ben yıllarca çalışmış insanım. Her ay vergim kesiliyor. 40 gün rapor hakkı verilmis bana bu benim hakkım. Hasta olduğumda aldığım 3 gün ücretsiz izin beni zorlamaz ama arka arkaya alınan 40 gün ücretsiz zorlar. Ekonomik şartlar benim suçum değil. Rapor benim hakkım. Kimsenin vergisinden çalmıyorum. 1 sene de 40 günlük rapor parasından kat kat fazla vergi ödüyorum

Ben hala dindarlıkla olan bağlantıyı çözemedim

Rapor hakkim da hakkim deyip durmayın lütfen.Rapor adi ustunde hastayken alınır.Yanlisin savunulacak bir tarafı yok.Herkes vergi veriyor.

Hepsi hak yiyor tatile giden de bebeğe bakan da. Hak dediğiniz ücretsz izin, kimse 40 gün bi başkasının iş yüküne katlanırken onunla aynı maaşı almak zorunda değil, kendilerini geçtim küçücük bebeğin kursağından nasıl haram geçiriyor insanlar anlayamıyorum bu kadar kolay mı ya? İş ahlakı sıfır

Çok haklısınız.Şu an ekonomik anlamda o kadar zorlanıyorum ki (herkes gibi) şöyle çalışmadan maaş gelse ilac gibi gelir ama ücretsiz izindeyim.Bebegim büyüyene kadar bir takım harcamalardan feragat edeceğim.Dogru tektir kimse yanlışı savunmasin.

40 gun rapor hakki olur da kanser gibi 10 gunde iyilesemeyeceginiz buyuk bir hastalik durumunda 10 gun 10 gun ugrasmayin diye verilmis. Veya dogan bebekte ciddi hemen iyilesmeyecek hidrosefali gibi bir sorun oldugunda kullanmak icin verilmis. Boyle dertlerle ugrasan is arkadasimi her zaman idare ederim. Ama norm kadroda calisiyor gorunup aldigi raporla elti gorumceyle dis bugdayi partisi kovalayan is arkadasimin yerine bakmak istemem o da benim hakkim. zaten cocuk isteyen bir calisan “aaa bu cocuga kim bakacak?” sorusunu cook onceden halletmis olmasi lazim. 9+3 ayda halletmedin de 45 gunde mi ortaya cikti bu bebek kucuk kim bakacak sorusu.

Aynen öyle bu raporu mübah görenler sizin gibilerin de hakkına giriyor mesela. İnsanlar hakkı hukuku bu kadar kolay çiğnerken herkes yapıyor diye meşrulaştırıyor, bi başkası da onlara bakarak herkes yapıyor diyecek bu aynı zamanda yanlışı meşru göstermek, hukuksuzluğu eleştiriyorsak önce kendimizden başlamamız lazım biz çocuk muyuz ki başımıza bekçi mi dikilmeli illa? O zaman herkes atıyor diye yere çöp atalım tükürelim kırmızıda geçelim, kaçak elektrik kullanalım falan oh mis herkes yapıyor ne de olsa

Bizim ülkemizde namuslu bir şekilde çalışan insan sayısı çok az o yüzde size saflık yapmışsın diyorlar. Mesela doğru düzgün ücretsiz izin alınsa belki o öğretmenin yerine öğretmen gönderilecek ama rapor alıp tatillerde ise dönüp dönem başlayınca tekrar rapor alanlar yüzünden çocuklar da mağdur oluyor.

Bilmiyorum bana göre devletin malı kutsaldır, bence haksız yere rapor almak hem de 1 ay gibi 40 gün gibi bir süre ahlak sorunudur.

Bu durumun bir de şöyle bir etkisi oluyor. Öğretmen göreve başladığı için derslere başka öğretmen de giremiyor ve dersler boş geçiyor.
Ben de rapor almadan başladım hocam. Alanları da aklım almıyor.
Yaklaşık bir ay evvel ayak parmağımı kırdım. Sınav konuları yetişmez diye yine rapor almadım mesela.

Üç kağıtçılık yapmayana artık saf diyorlar, biz de eşimle sürekli bu yaftayı yiyiyoruz. Ama biliyor musun yine aynı kişiler gözü kapalı bize güveniyorlar. Boş ver en doğrusunu yapmışsınız. Güle güle sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Bilmediğimden soruyorum peki bu 40günlük rapor yıl içinde kullanma hakkı dimi? Atıyorum bi rahatsızlık geçirdim 10gün aldım. Sonra tekrar işe başladım bir ay sonra tekrar yatmam gerekti yine kullandım üç beş gün. Bu sanki bana normal geliyor. Ben, sürekli rapor yenileyip çocuğunu 2yaşına kadar getireni de gördüm malesef.

Mesleğiniz ne? Çalışıyorsanız rapor istese de alamayan tayfadansınız ( bizde de var doktorlar asla rapor vermiyormuş rapor alabilene kızıyordu)

çalışmıyorsanız da zaten empati kurmanız imkansız ( ben anne değilim buna rağmen empati kurduğumu söyledim ) o kadın yıllarca çalışmış bebeği minikken 6 ay anne sütüne muhtaçken çalışmasını kimse beklememeli, gerçekten raporlu bir durumda zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…