- 13 Ocak 2023
- 187
- 408
-
- Konu Sahibi zarifezarif
Merhaba arkadaşlar kamuda öğretmenim. Eşim de öğretmen. 3 aylık bebeğim var. Biz çok dindar değiliz ama hakka hukuka dikkat etmeye çalışırız. doğum iznim yaklaşık 1 ay önce bitti direkt ücretsiz izne ayrıldım. Ama herkes çok saçma bir şey yapmışım gibi niye rapor almadın. bu senin hakkın en azından 40 günlük rapor hakkını kullansaydın gibi cümlelerle beni baya gerdiler.
Ben ama bu hak dedikçe devlet daha çok süre verseymiş o halde diyorlar. bunların içinde çok dindar olarak görünen insanlar da var. Biz de bizden çıkar gerek yok dedik açıkçası. Ama normal memur olan arkadaşlarımda aynı görüşte. alınmalıydı saflık yapmışsın diyorlar.
ben yanlış mı yaptım. cidden kafam karıştı. objektif yorumlarınızı bekliyorum
Bu tamamen vicdan meselesi. Ben de iki ay sonra ücretsiz izne ayrıldım ama okulumuzdaki din kültürü öğretmeni paraya ihtiyacı olduğu gerekçesiyle bir süre rapor aldı, bebek 6 aylıkken de göreve başladı. Nesi garipmiş izne ayrılmanın, çevrenizdekiler fazla aç sanırım.Merhaba arkadaşlar kamuda öğretmenim. Eşim de öğretmen. 3 aylık bebeğim var. Biz çok dindar değiliz ama hakka hukuka dikkat etmeye çalışırız. doğum iznim yaklaşık 1 ay önce bitti direkt ücretsiz izne ayrıldım. Ama herkes çok saçma bir şey yapmışım gibi niye rapor almadın. bu senin hakkın en azından 40 günlük rapor hakkını kullansaydın gibi cümlelerle beni baya gerdiler.
Ben ama bu hak dedikçe devlet daha çok süre verseymiş o halde diyorlar. bunların içinde çok dindar olarak görünen insanlar da var. Biz de bizden çıkar gerek yok dedik açıkçası. Ama normal memur olan arkadaşlarımda aynı görüşte. alınmalıydı saflık yapmışsın diyorlar.
ben de böyle düşünüyorum. ama herkes salakmışım gibi konuşunca bi afalladım yoksa doğrularımın arkasında dururum aslındaHerkes kendi ilkeleri ile yaşar. Onlara göre o normaldir. Mesela yine onlar kirada evleri varsa 'komsu 7ye vermiş ben 8e vereyim' diye düşünüp içerde 2ye oturan kiracısini kovar, bunu yapmayana 'sen salaksın, bak çevrene. Enflasyon suçlu senin suçun mu' der .
Onlar gibi olmak zorunda değilsin ki.
Ben vicdanima ters hiçbir şeyi,özelikle para konusunda yapmiyorum. Çünkü benden mutlaka çıkıyor.
Cooook basit bir örnek, bir kere sehirlerarasi tuvalette görevli yoktu,ben de girdim çıktım para bırakmadım. Bir sonraki molaya kadar öyle tuvaletim geldi ki, neredeyse altıma iseyecektim, şoföre 'abi benzinlikte dur' diyecektim , zor tuttum kendimi. Mesela bunu hemen deminki üç kuruş uyanikligima saydım:)
Ya da geçen sene sevgilimin yukluce bir biletimi ödemesine ses çıkarmadım. Normalde çok uyumlu gideriz,tatil birine 'kitlenmiş' olmaz. Dönüş biletimi aldı, istesem pekala aldırmazdim kendi kartımla alırdım ama sessiz kaldım. Döndüm, kedim sağlık sorunu yaşadı, iki katını operasyona verdim:) küçükken her gün babamin cebinden 5 lira alırdım, stadyuma dans calismasina gittiğim günler 10 alırdım..bir gün öyle uyanıklık yaptım 20 aldım, dondurma da alırım diye. Sonuç olarak çantamı bir açtım 20 lira falan yok, kuş olmuş uçmuş. O gün aç kaldım . Ama ders aldım
Yani ben kendimi düşünüyorum haksız yere devletten birkaç ay on biner lira alsam eminim başıma havadan saçma bir masraf kapısı çıkar, o para uzun vadede ona gider.
O yüzden salla gitsin milletin sözünü
tam da bu keriz olarak görülüyorsunBen de devlet memuruyum. İlk defa benim gibi düşünen birine denk geldim. Bana göre rapor almak hakka girmek oluyor. Ben de analık iznim ve yıllık iznimi kullanıp direkt aylıksız izne ayrıldım. İnsanlar keriz gözüyle bakıyor böyle yapınca. Uzun süreler raporlu olup maaş alanlar gördüm. Benim vicdanıma aykırı bu.
özelde doğum yapınca doktorlar veriyorlar. bu artık sıradan bir şey olmuş durumdaHangi bölümden rapor alacaktınız? Sırf rapor alabilmek için psikiyatriden heyet raporu alan bir memura daha sonra geçirdiği soruşturmada aleyhine kullanıldığını birebir şahit olarak söyleyebilirim. Ve paraya ihtiyaçları yoktu sadece daha fazlası hırsıyla yaptı.
Merhaba arkadaşlar kamuda öğretmenim. Eşim de öğretmen. 3 aylık bebeğim var. Biz çok dindar değiliz ama hakka hukuka dikkat etmeye çalışırız. doğum iznim yaklaşık 1 ay önce bitti direkt ücretsiz izne ayrıldım. Ama herkes çok saçma bir şey yapmışım gibi niye rapor almadın. bu senin hakkın en azından 40 günlük rapor hakkını kullansaydın gibi cümlelerle beni baya gerdiler.
Ben ama bu hak dedikçe devlet daha çok süre verseymiş o halde diyorlar. bunların içinde çok dindar olarak görünen insanlar da var. Biz de bizden çıkar gerek yok dedik açıkçası. Ama normal memur olan arkadaşlarım da aynı görüşte. alınmalıydı saflık yapmışsın diyorlar.
İnsanlarin ne dediğinin ne önemi var ki? Evli barkli çocuk doğurmuş kadınsın. Kendine göre değer yargıların var. Çevrendeki insanların ne dediğini bu kadar takma. insanlar hala sinirlenince çocuklarını patakliyorlar. Sana 'sen salaksın,çok yüz veriyorsun bu çocuğa. Vurmamakla iyi yapmıyorsun, doğruyu yanlışı bilmesi lazim' dese yine kendini mi sorgulayacaksin?ben de böyle düşünüyorum. ama herkes salakmışım gibi konuşunca bi afalladım yoksa doğrularımın arkasında dururum aslında
tam da bu keriz olarak görülüyorsun
Doğru olanı yapmışsınız. Memur olup kullandığı kağıdın parasını bırakan arkadaşlarım var. İçiniz böyle daha rahattır.
Bırakıyor derken kağıt almıştır toner almıştır ayrıntılı bilmiyorum. Olması gerekeni söyledim.nereye bırakıyor cidden merak ettim.
madem öyle kullanmasın devlet dairesi marketmi kasiyer nerde
hiç inandırıcı değil. toner alana kadar evine printer alır.. herkes tutturabildiğineBırakıyor derken kağıt almıştır toner almıştır ayrıntılı bilmiyorum. Olması gerekeni söyledim.
Okula giden oğlum var onun ödevleri için çıktı alıyor eşim devletin kağıdını kullanmış oluyor diye bir top kağıt alıp koyuyor fotokopi makinesine ama çoğuna göre bu enayilik maalesefDoğru olanı yapmışsınız. Memur olup kullandığı kağıdın parasını bırakan arkadaşlarım var. İçiniz böyle daha rahattır.