- Konu Sahibi Septemby90
-
2 aydır evliyim, evlenmeden önce konuşurduk eşimle bu konuları ve kesinlikle sen istesen bile kullandırtmam hap dedi.. Kullanmıyorum ve eşimde korunmuyor.. Biz üçüncü seçeneği kullanıyoruz yani dışa rahatlama.. İleride ne olur bilmem..
Merhabalar,
hangi yöntemle korunuyorsunuz? Esimle daha beraber yasamiyoruz, cünkü agustosda dügünümüz var o yüzden bu konu üzerinde pek durmadim ama artik düsünmiyorum degil. Hamile kalmakda istemiyorum hemen. Dogum kontrol hapi en az Risk tasiyor ama yillarca hap kullanmakda istemiyorum. Siz hangi yöntemle korunuyorsunuz?
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
O da riskli canim :/ Ben jinekologumda termin yaptircam bakalim ne diyecek. Ama pek doktorlarin dediginede güvenemez oldum. Hepsi para pesinde. Ama hapa katiyen karsiyim Ben
Evet riskli ama bebeğimizin olmasını istiyoruz aslında :) bende karşıyım hapa.. Hayırlısı canım :)
bir doktor adayı olarak şahsen dogum kontrol haplarını önermiyorum. ilk gebelikten önce ria yi da önermiyorlar bu sebeple ilk gebelige kadar kondom en iyi yöntem olarak görünüyor.
bu arada dogum kontrol haplarını önermememin sebebi bırakınca cocugun olmaz gibi hurafe bılgıler degil. cunku böyle bir sey yok. bıraktıktan en geç 2 ay içinde normal ovulasyon (yumurtlama) sureci geri döner. önermememin sebebi kadın vucuduna verdigi zarar ve riskleridir.
Bu konu hakkinda benim de bilgiye ihtiyacim var. Ablama danistim dogum kontrol hapina baslasam mi diye, sen korunma esin korunsun dedi. Dogum kontrol haplari riskliymis, bir cok yan etki ve risklerini saydi beni de korkuttu. Baska turlu nasil korunabilirizki?
aynen sizin gibi düşünüyordum. hamile kalana kadar kondom ile korundk. su an gebeyim. ya doğumdan sonra neyle korunuruz diye düşünüyorum? ?
bn de hapa karşıyım. . igne? kondom? baska be var bilmiyorum ki..
muhtemelen 4 veya 5 sene 2. bebegi dusunmeyecegiz. bu durumda kondom mantik gelmiyo... puff 😕
💑💓
kızlar ben de ağustos geliniyim başlamayı düşünüyorum haziran da... regl başlangıcında mı bitiminde mi ilaca başllıyoruz bi de hapın regl geciktirme gibi bi özelliği var mı yoksa düğün günüme denk gelio napsam ki(( ayrıca kullanmaya ilk başladığımda mide bulantısı falan olur mu
Spiral. Doğumdan önce geri çekilme veya prezervatif. Olur da yanlışlıkla bir şey olursa ertesi gün hapı. Ama topu topu 2 kere kullandım o ertesi gün hapını.Merhabalar,
hangi yöntemle korunuyorsunuz? Esimle daha beraber yasamiyoruz, cünkü agustosda dügünümüz var o yüzden bu konu üzerinde pek durmadim ama artik düsünmiyorum degil. Hamile kalmakda istemiyorum hemen. Dogum kontrol hapi en az Risk tasiyor ama yillarca hap kullanmakda istemiyorum. Siz hangi yöntemle korunuyorsunuz?
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
Reglin ilk gunu baslaniliyor ilaca hergun ayni saatte almaya dikkat etmelisin bazi haplar 21 adet oluyor kutu bitince 7 gun ara verip regl oluyorsun benim kullanmaya basladigim kutuda 28 adet var hic ara vermiyorum regl geciktirmiyor duzene sokuyor aksine reglini hesaplarsin kutuya ara vermeden devam edersin ama doktora danismani tavsiye ederim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
yani kutu bitiminde hemen regl oluo musun
aynen sizin gibi düşünüyordum. hamile kalana kadar kondom ile korundk. su an gebeyim. ya doğumdan sonra neyle korunuruz diye düşünüyorum? ?
bn de hapa karşıyım. . igne? kondom? baska be var bilmiyorum ki..
muhtemelen 4 veya 5 sene 2. bebegi dusunmeyecegiz. bu durumda kondom mantik gelmiyo... puff 😕
💑💓
Canim ozellikle sunu soyleyim dogum kontrol haplari hic de saglikli degil . Kullandiktan sonra biraksan bile cocugunun olmasini guclestiriyormus bence sakin kullanma sonra Allah korusun anne olman tehlikeye girerse cok pisman olabilirsin.
Bende ilaç kullanmayı düşünüyorum risk daha azmış ama bir an önce doktora gitmem gerekiyo çok az kaldı düğüne ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?