Hangi yöntemle korunuyorsunuz?

Kızlar merhaba,

Çevremde, ailemde hap kullanan birçok kişi var. Şuana kadar çocuğu olmaya olmadı bu hap kullananların. Evet hapı bırakır bırakmaz olmadı belki ama sonucunda sağlıklı bebekleri oldu hepsininde. Sonuçta kısmet, kader bu iş. Hap kullanmayıp çocuk sahibi olamayan da var. Şimdi hap dediğiniz 1 tane de değil. Doktora danışarak en bitkisel içerikli olanı kullanmak gerekli. Regl düzensizliği için de doğum kontrol hapı kullananlar var, onların çocuğu olmayacak mı sizce? Bünyeden bünyeye değişecek bir durum bu. Doktora danışarak, sizin yumurtalıklarınızın işleyişine bakarak kullanabilirsiniz. Kendi kendinize eczaneden almayın derim. Ama tabii ki ben 1 yıldır evliyim ama hap kullanmıyorum, karşıyım :) Çocuk sahibi olmayı düşünene kadar kullanmayıp, bebek olduktan sonra da spiral taktırmayı düşünüyorum. Haplara karşı çok katı olmamak lazım ama bilinçsizce de kullanmamak lazım. Benim tecrübelerim bu kadar

2 aydır evliyim, evlenmeden önce konuşurduk eşimle bu konuları ve kesinlikle sen istesen bile kullandırtmam hap dedi.. Kullanmıyorum ve eşimde korunmuyor.. Biz üçüncü seçeneği kullanıyoruz yani dışa rahatlama.. İleride ne olur bilmem..

O da riskli canim :/ Ben jinekologumda termin yaptircam bakalim ne diyecek. Ama pek doktorlarin dediginede güvenemez oldum. Hepsi para pesinde. Ama hapa katiyen karsiyim Ben

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

ben doğum kontrol hapı kullanıcam. hamileliği geciktirdiğine filan inanmıyorum ben bazı kişiler hapı bıraktıktan sonra 1-2 ay içinde de hamile kalabiliyo ayrıca hayatında hiç doğum kontrol hapı kullanmamış ve en az 7 ay 1 sene hamile kalamayanlarda var onun ilaçla hiç alakası yok. sadece bazı doğum kontrol hapları ilk zamanlar mide bulantısı baş ağrısı daha ara kanama yapıyo daha sonra zamanla düzene giriyo herşey. ara kanama olma riskine göre ben nikahtan 2 ay önce başlıcam hapa gerçi her hap yapmıyo normalde 1 ay önceden başlasan yeterli oluyo hap korumaya başlamış oluyo zaten. hatta biraz araştır istersen doğum kontrol hapı kullanımı kist kanser gibi şeylerin risklerini düşürüyo. özellikle adet düzensizliklerinde ve kistlerde doktorlar doğum kontrol hapı veriyolar. özellikle bi ara bende tam 4 cm kist vardı doktor doğum kontrol hapı verdi 2 ay kullandım daha sonra muayeneye gittiğimde kist yoktu bayağı bi faydası var

Bende ilaç kullanmayı düşünüyorum risk daha azmış ama bir an önce doktora gitmem gerekiyo çok az kaldı düğüne ya

bir doktor adayı olarak şahsen dogum kontrol haplarını önermiyorum. ilk gebelikten önce ria yi da önermiyorlar bu sebeple ilk gebelige kadar kondom en iyi yöntem olarak görünüyor.

bu arada dogum kontrol haplarını önermememin sebebi bırakınca cocugun olmaz gibi hurafe bılgıler degil. cunku böyle bir sey yok. bıraktıktan en geç 2 ay içinde normal ovulasyon (yumurtlama) sureci geri döner. önermememin sebebi kadın vucuduna verdigi zarar ve riskleridir.

Son düzenleme:

aynen sizin gibi düşünüyordum. hamile kalana kadar kondom ile korundk. su an gebeyim. ya doğumdan sonra neyle korunuruz diye düşünüyorum? ?

bn de hapa karşıyım. . igne? kondom? baska be var bilmiyorum ki..

muhtemelen 4 veya 5 sene 2. bebegi dusunmeyecegiz. bu durumda kondom mantik gelmiyo... puff 😕

💑💓

ablana katılıyorum. kondom ile korunun.

💑💓

Dogumdan sonra ria yani halk dilinde spiral denen yöntemle korunabilirsiniz.
Rialar da 2 ye ayrılıyor biri progesteronlu digeri bakır ria. Şahsen progesteronlu rialar icin az bi bolgede etkılı vucuda cok gecmıyor denılse de bakır rıalardan yanayım ben yıne de.

hapa bende karşıyım kızlar ya
kondomda istemiyoruzo o da riskli bence..

Allah bilir tabi ama şimdilik çocuk düşünmüyoduk, okulum var daha çok zor olacak kazara kalırsa:18:

hiç bilmiyorum ne yapsak
tek diğebileceğim Rabbim zamanı gelince nasip eder inşallah çocuğu..

okulda söylemişlerdi kazara olan bebekler zaten daha mutsuz, beklenen bebekler herzaman daha mutluymuş.

kızlar ben de ağustos geliniyim başlamayı düşünüyorum haziran da... regl başlangıcında mı bitiminde mi ilaca başllıyoruz bi de hapın regl geciktirme gibi bi özelliği var mı yoksa düğün günüme denk gelio napsam ki (( ayrıca kullanmaya ilk başladığımda mide bulantısı falan olur mu

Reglin ilk gunu baslaniliyor ilaca hergun ayni saatte almaya dikkat etmelisin bazi haplar 21 adet oluyor kutu bitince 7 gun ara verip regl oluyorsun benim kullanmaya basladigim kutuda 28 adet var hic ara vermiyorum regl geciktirmiyor duzene sokuyor aksine reglini hesaplarsin kutuya ara vermeden devam edersin ama doktora danismani tavsiye ederim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Spiral. Doğumdan önce geri çekilme veya prezervatif. Olur da yanlışlıkla bir şey olursa ertesi gün hapı. Ama topu topu 2 kere kullandım o ertesi gün hapını.

yani kutu bitiminde hemen regl oluo musun

Ben iliskiye girmiyorum ama annemin tecrubesini anlaticam. hapin hamileligi geciktirdigi dedikodularina bakmayin bu tamamen kadinin ve erkegin ureme yapisiyla alakali. Annemnkorunmadigi halde 1sene 11 ay yani 2yil hamile kalamamis. İlk cocuguny dogurduktan sonr spiral taktirmis ve 3yil 8ay boyunca ta ki beni isteyip spirali cikarttirana kadar korunmus. Daha sonra hangi kirunma yontemini uyguladi bilmiyorum ama kirunmaya devam etmesine ragmen 6sene kardesime hamile kaldi.
Yani biraz kendi yapinizla da alakali. Lise arkadasim korunmadi ve evliliklerinin ilk haftasi hamile kaldi. En iyisi doktorunuz ve esiniz ucunuz karar verin ama bilin ki her yontemde guvenlik acigi var ve gebe kalma olasiligi cinsel partnerinizle sizin bunyenizin ortak sonucu.

Canim ozellikle sunu soyleyim dogum kontrol haplari hic de saglikli degil . Kullandiktan sonra biraksan bile cocugunun olmasini guclestiriyormus bence sakin kullanma sonra Allah korusun anne olman tehlikeye girerse cok pisman olabilirsin.

valla annem 7 yıl düzenli olarak hap kullanmış en son adet kanı çok azalınca doktora gitmiş . doktorda hap kurutmuş bırak hapı demiş.
annemde bırakır bırakmaz kazara hemen o ay hamile kalmış ben olmuşum.

Bende ilaç kullanmayı düşünüyorum risk daha azmış ama bir an önce doktora gitmem gerekiyo çok az kaldı düğüne ya

merhaba, düğüne az kaldı dediğiniz için uyarmak istedim. doğum kontrol hapına 1 veya 2 ay önce başlamak gerektiğini aksi takdirde ek korunma yöntemi kullanılması gerektiğini çok yerde okumuştum. doktorunuz yine en doğru bilgiyi verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…