Bebek Beslenmesi hangi sütten yoğurt mayalanıyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rayiha_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
55
0
86
Ankara
arkadaşlar oğlum yakında 5 aylık olacak. bir kaç hafta daha ek besine geçmeyeyim diyordum ama yakında çalışacağım için başlayayım dedim. yoğurt mayalayacağım ama hangi sütten bilmiyorum? açık inek sütü alabiliyorum burda. paket sütlerdende mi oluyor? hangisi sağlıklı bilemedim. siz hangi sütten mayalıyorsunuz?

canım büyük marketlerde günlük süt var.. cam şişede veya kartonda. pastorıze. 3gün içinde tüketilenlerden hani... onlardan mayala. ilk baslarda mamadan yapın diyyor doktorlar ama mayadan ben tututuramadım hiç.. sonra günlük sütten yaptım. zaten doktorumda yapabilirsin dedi..

eğer bildiğin biriyse canım açık inek sütü al derim tülbenti çift kat yap süzdür pişincede kaymağını al üsttünden ooh mis gibi doğalı varken hazıra gerek yok bence bizim doktorumuz yok devam sütü yok açık süt filan diye tutturmadı bende açık inek sütü aldım çok yağlı diye azıcık sulandırdım ( öyle böyle değil pişen sütün ve yoğurt kaymaklarından tereyağı bile yapabiliyoruz artık düşün ) kaymağınıda alıyorum üstünden günlük mayalıyodun yada bi mayaladıgımı 2 gün yiyodu şimdi 2 kilodan mayalıyorum 3 günde filan bitiriyoruz bizde yiyoruz oda 9 aylık olduk biz

bildigin temiz bir yerse kesinlikle acik sut al hazir yogurdun mayasiyla degil dogal yogurt mayasiyla mayala mis gibi yogurt kaymagini al su ekle yag yap 2-3 gun gecip eksimeye baslarsa mayani ayarir kalanini kaynat kes cokelek yap cokelekten kalan suyuda dokme sakin cok besleyicidir icecek olarak icebilirisiniz

ben günlük pastorize sütten mayalıyorum. mayasını da bir önceki yaptığım yoğurdu kullanarak yapıyorum. tek seferlik yiyeceği kadar küçük kaplarda yapıyorum. en iyi cam su bardaklarında oluyor. ama ısıya dikkat etmek lazım mayalarken cünkü cabuk soğuyor.

ben fincana günlük sütten mayaladım bir kez denemiştim olmamıştı
2. denemede oldu ama bu seferde kıvamlı değil daha sulu oldu umarım
üçüncüde tutturabilirim kolay gelsin....

bütün marketleri gezdim ama günlük süt yok. güvenilir biri süt satıyor artık ondan alıyorum. yalnız tencerede yaptığım tuttu. bebeğim için su bardağında mayaladığım tutmadı. neden tutmadiğını anlamadım. siz bardakta nasıl mayalıyorsunuz?

ben hiç bardakta mayalamadım canım hani şu paşabahçenin plastik kapaklı cam saklama kaseleri oluyoya kahvaltılık filan onlarda mayalıyodum ben parmağım dayanıcağı kadar sıcaklıkta olunca 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp kapatıyodum tahta bi zemine koyup büyük mutfak elbezeleri ilede sarıyodum 3 saat sonra kapağını aralayıp dolaba kaldırıyodum 3 saatte dolapta bekledimi tamamdır ama önemli olan her yaptıgın yoğurttan maya saklaman yaptıkça yaptıkça çok güzel oluyo

Dün doktorumla konuştuk, anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş, keçi sütüyle mayalıyabilirsin dedi, uzun ömürlü keçi sütleri marketlerde var ama dedim, günlük satılmıyor dedim, olsun, keçi sütü en iyisi dedi. Ben de artık ondan mayalayacağım.

merhaba arkadaşlar
yoğurdu mayalamak için günlük süt kullandığınızı yazmışsınız ancak mayalık yoğurt için hangi yoğurdu tercih ediyorsunuz bebeğime yoğurt mayalamak için hazır yoğurt kullanabilirmiyim siz ne kullanıyorsunuz?

Yoğurdu günlük sütten yapıyorum.
İlk mayaladığımda hazır yoğur kullandım.
Şimdi kendi yaptığım yoğurdu maya olarask kullanıyorum.
(Zaten tutturana kadar canım çıkmıştı,neyse şimdi taş taş)

cnm benm dr hiç farketmez istediğin sütten yap kaynatsan da saatlerce önemli olan ordan alması gereken kalsiyumu alması demişti ben içime sinmiyor die paket sütten yaptım tek içimlik minik sütl kutuları vr ya en ufakları onlardan bi de günlük sütler var kutularda artık onlardan almıştım ama artık oğlum öyle yoğurt yemiyor hiçbir türlü yemiyor gerçi hazır da yemiyor mayaladığımı yemeyince dr babymix önerdi onu da bi kez yedi başka markada yemedi içine bisk ufaladım bi kez yedi kandıramıyorum bi türlü oğlanı:)

kızlar ben markette pastorize keçi sütü buldum.oğluma ondan yapıyorum yoğurdu.biliyıorsunuz anne sütüne en yakını keçi sütü

bende açık inek sütü alıyorum tupperware nin küçük kapları var onlara günlük mayalıyorum bebeğim yoğurdu pek sevemedi daha ama daha yeni başladık umarım alışır.

sek sütten mayalıyorum
ne günlük nede açık süt bulamadım
küçük mama kavanozuna bir çay bardağına bir çay kaşığı maya ile mayalıyorum
çook güsel tutuyor.
yoğurdu bitirmeden dibine mayalık kalacak kadar bırakıyorum
kızımda afiyetle yiyor.

keçi sütünden mayalıyorum..yarım litreye 1 yemek kaşığı maya katıyorum.püf noktası sütün ısısı ve mayalama sonrası hareket ettirmemek...4-5 saatte mayalanır... benim ikizlerim olduğu için anca yetiyor. 2günde bir mayalıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…