merhaba arkadaşlar. hayatı boyunca kilo problemi yaşayan biriyim. belli dönemlerde 20 kilo verip belli dönemlerde aynen geri aldım bu kiloları.
en son 3 yıl önce dukan diyeti yapmış ve 5 ayda 23 kilo vermiştim. hem de hiç aç kalmadan ve sadece yürüyüşle. Sonra düzensiz iş yaşamı ve düzensiz beslenme ile verdiğim kiloları aynen geri aldım. son 3 yıldır ise bu kilolar adeta üstüme yapıştı.
26 yaşında 1.58 boyunda ve 80 kiloyum. özelikle göbek,sırt, basen ve kollarda yağlanmalarım var. uüz güzelliği her şey değil ne yazık ki. ve kilo cidden insanı yaşlı gösteriyor. o yüzden bir karar aldım. protein ağırlıklı beslenmeye başladım. günde 1200 kaloriyi geçmemeye çalışıyorum.
spora gelince işte burada tıkanıyorum. çünkü amacım ciddi oranda yağ yakmak. pilates yapmak istiyorum ama kilo veridkten sonra sıkılaşmak için yapmamın daha iyi olacağını söylüyor çoğu kişi. bir ara jillian 30 days denedim ama aşırı zorladı kalbimi. çok efor sarfettiren sporları yaparken aşırı zorlanıyorum. çarpıntıdan ölecek gibi oluyorum.
koşu bandı,trambolin,plates topu,esneme bandı ve dumble larım var. sizce nasıl bir program izlemeliyim?