Hangi renk, hangi kumaş?

bkaysegul1--

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2017
9
4
1
32
Merhaba.

Eşim kadın giyim üzerine bir iş yeri açmaya hazırlanıyor. Henüz üretim aşamasındayız; genellikle tunik, pantolon, etek gibi giysiler üreteceğiz. Kumaş renkleri konusunda bir türlü uzlaşamadık. Her senenin belli başlı moda renkleri oluyor diyor eşim, ben ise alışveriş yaptığımda bir kadın olarak moda renklerden ziyade hangi rengi seviyorsam o renk üzerinden tercih yapıyorum açıkçası :) çok çağdışı düşünüyor olabilirim, moda renkleri takip edip uyanlar da vardır muhakkak.

Aşağıya skalayı ekledim, bize yardımcı olabilir misiniz? Sizce hangi renkler gider? Hangi kumaşları seçmeliyiz? Başlangıçta 5/6 çeşit renk seçeceğiz, bunlar hangileri olmalı?

Eklentiler

• IMG-20170202-WA0003.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 531
Tunik pantolon ve etek kaç yaşa hitap edecek

Yani yirmilik kız eteği ile anne eteğinin modeli de rengi de farklı olur

Klasik siyah etek, pantolon dikin

Üstüne de açık mavi, pudra vs tonlarında tunik

Mürdüm vs de olur

Honey sand Salomon

Kına yeşili, açık mavi, açık somon&koyu somon, fuşya, krem, pudra, honey, mor, saks mavi, beyaz.

Genelde evet o sene çok tutulan renkler oluyor. Ama ben de moda renge göre değil sevdiğim renge göre hareket ederim. Bunlar benim hoslandigim renkler mesela. 5-6 renk biraz az bana gore. Zevkler çok çeşitli.

Genç kesime hitap edeceğiz başlangıçta. duruma göre üst yaş gruna da geçiş yapabiliriz ama şu an değil.

canım senin gözüne toprak tonda iyi gelir ama insanların gözüne heryerde olan tonlar iyi glir . söyle bir gezin magazalarda ne renkler var

canım senin gözüne toprak tonda iyi gelir ama insanların gözüne heryerde olan tonlar iyi glir . söyle bir gezin magazalarda ne renkler var

Evet, mesela skalada görünen renklerden pembenin en cırt olan tonu ve yağ yeşili çok gidiyormuş, bedava verseler tercih etmem o renkleri :) farklı bir dünya moda...

İnstagram açın bakın ne renkler ne kumaşlar kullanıyorlar bi fikriniz olur. Burdan kumaş cinsine kadar söyleyecek biri bulana kadar bi stilist falan tutun.

Her zaman moda olan renklerı secın bordo saks mavı sıyah beyaz bunlar garantı satan renkler ust gıyısısı ıcın bunların arasına yesıl yada sarı yafa pembeee alt kıyafetler ıcın kahverengı veya kahve tonu ekleyebıkırsınız benım fıkrım bu ynde

Liseden kadın giyim mezunuyum . Bu senenin renkleri diye bir şey aslında yok . Her sene en fazla 1 renk patlıyor .

Hatta şunu söyleyeyim ülke olarak 1 sene geriden geliyoruz . Atıyorum Paris'te 2016 nın moda rengi 2017 de Türkiyede yeni patlıyor .

Sezon açılmadan önce bir kaç duayen modacı o sezonun renkleri konusunda tüyo veriyor .

O yüzden bu konuyu dert etmeyin . Yukarıda da belirtilen sağlam renklerle işe başlayın :)

Tavsiyem ekran önünde ki kişilerin kıyafetlerinin benzerleri yönünde ilerlemeniz .

Sol sırada üstten 6 renk ve sağ sırada en üstteki bebek mavisi en beğendiklerim.
Mecburen siyah ve lacivert yapılacağı için azaltmak gerekirse solda sand ve altındaki somon rengi veya blossom ve açık mavi derim.
Koyu kırmızı göremedim, olsaydı onu söylerdim.

Evet, mesela skalada görünen renklerden pembenin en cırt olan tonu ve yağ yeşili çok gidiyormuş, bedava verseler tercih etmem o renkleri :) farklı bir dünya moda...

Yağ yeşilini kim bulduysa zaten ıykkk. Bir de başka bir renk var gri desem değil kahve desem değil. Herkes başka renk görüyor, öyle acayip bir ara ton. Onu da hiç sevmiyorum.

Bende soft renkleri severim mesela

Ben de

Cok tesekkur ederim kizlar cok yardimci oldunuz

Bordo icin kis rengi diyor esim, yazin pek tercih edilmezmis...

Koyu renkler daha cok gunes cektıgı ıcın kısın tercıh edılmıyor evet ama ben bordoyu cok severım yaz kıs farketmıyor ıkılemde kaldıgım zamanlarda hep bordoyu secerım ... Kırmızı grubundan sadece bır renk secılecekse yaz ıcın pembeyı secın genc nufus pembe manyagı

ben murdum,yakut yesili renginde kiyafet gorunce bakmadan cogunlukla da almadan gecmem.
beyazda olmazsa olmazdir,duz ama cok ic gostermeyen yuzucu yada kisa kollu beyaz tshirler herseyin uzerine giyiliyor yazin,bende 8 tane duz beyaz tshirt var,kumas kalitesini begendigim her beyaz tshirtu alirim cunku kisinda hirka kazak icine giyiyorum.

Evet ozellikle fusya inanilmaz gidiyormus.

Resimde öyle çok absürt bir renk göremedim ben. Cırt pembe falan yok yani.
Eşiniz bu işi daha önce yaptı mı? Çok satıldığını falan nerden biliyor? Bildiği bir şeyler varsa onun dediğini yapmalısınız bence.

Evet eşim senelerdir bir firmada modelist olarak çalışıyordu, firma kapanınca da kendi iş yerimizi açalım dedik...

Fotoğrafta çok net belli olmuyor sanırım ama en üstteki yeşil ve pembelerden biri çok cırt... tabii tuhaf ki gidenler de onlarmış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…