hangi meslek grupları var hadi görelim:)

Fen ve teknoloji öğretmeniyim. İlk senem ve geçen yıl Aralık ayında atandım. Daha aday öğretmenim yani :) Daha önce hiç ücretli öğretmenlik yapmadan tam da dönemin ortasında en sıkışık zamanda atanmak oldukça zorluydu. Hadi ilk dönem çabucak bitti Aralıkta atanınca da 2. dönem bir ara yeni başladığım bu meslekten öyle çok soğudum ki. Halbuki atanabilmek için 2 yıl emek verdim ki pek çok meslektaşıma göre belki yine erken bile atanmışımdır. Çok güzel bir puan alarak çok da istediğim bir şehre öğretmen atanmak belki de mucizeydi benim hayatımda. Ve ben o mucize karşısında yitik durmaktan, hayıflanmaktan ötürü kızıyordum kendime. Hassas bir insana göre değil öğretmenlik. Yaz tatilini dört gözle beklemiştim. Hem işimdeki zorluklar hem özel hayatımdaki problemlerim enerjimi emmişti resmen. Ancak çok şükür bu eğitim öğretim yılına daha iyi başladım; ancak malesef daha soğuk ve daha gaddar bir öğretmen olarak başlamamın etkisi oldu ne yalan söyleyeyim. Çünkü ne acıdır ki bulunduğum okulda öğrenciler şiddete ve azarlanmaya fazlaca alışmışlar. Önceki dönem güleryüzlü ve anlayışlı olmam sadece iyi niyetimin suistimaline sebep oldu. Aslında şiddete ve gergin ortamlardan hiç hoşlanmıyorum ancak durum bu
Meslek seçme aşamasında olan ya da üniversiteyi yeni bitirmiş olan arkadaşlara (devlette öğretmenlik düşünenler için söylüyorum) devlet işine girmeden evvel özelde kendilerini bir denemelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Kendinizi ölçüp tartın özelde. Çünkü özel işte kendini deneyip istifa etmek kolay. Ardınızda bırakacağınız çok da bir şey olmuyor sonuçta. Ancak devlete girince -hele ki girmek için onca emek verdikten sonra- işi bırakıp gitmek kolay olmuyor.
Tecrübem arttıkça(soğuk ve sert bir öğretmen olma yolunda ilerledikçe) daha rahat atlatacağım her seneyi inşallah...
Kızmayın yazdıklarıma. Sadece bayan için en uygun meslek diye anılan öğretmenliğin her insanın bünyesine göre olmayacağı konusunda henüz bir mesleğe yönelmemiş ya da işe başlamamış arkadaşlara fikren yardımcı olsun diye de yazdım bunları.

Konunuz İlgili Başlığa Taşınmıştır..

muhasebeci
ama devlet memuru olmak içinn çalışıyorumm KPSS

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…