Bebek Beslenmesi Hangi Mama?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elen17

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
34
0
286
Diğer
SEVGİLİ ARKADASLAR SÜTÜM YETERSİZ OLDUGU İÇİN DOKTORUMUZ APTAMİL 1 ÖNERDİ.BEBEGİM HENÜZ 15 GÜNLÜK.KULLANAN VE MEMNUN OLANVAR MI?YA DA ÖNERECEGİNİZ BASKA BİR MARKA....TESEKKÜRLER :))):1yes2:
 
Bence hiç mama kullanma. Daha 15 gün olmuş doğum yapalı. Süt ancak toplanır. Emzir bebeğini. Sütünden mahrum etme. Şimdi mama vereceksin sonra sütün iyice çekilecek. Beben her ağladığında daya memeyi. Emdikçe sütün artacaktır. Emin ol. Biz anneler hiç emin olamıyoruz ve hiç tatmin olamıyoruz. Acaba doydumu, yeterli kiloyu alıyormu. hemen aklımıza ilk gelen mama oluyor. Bence yanlış.Mucizevi anne sütü dururken mama halt etmiş:1yes2:

Zaten ben süt yetersizliği diye birşeyi kabul etmiyorum. Doktorlar anlaşıyorlar bir firmayla.Ver mamayı gitsin öylemi.
Şunu unutma her annenin sütü bebeğine yeter. sen emzir bak nasıl geliyor sütün. Keşke bende emzirebilsem.(Gerçi dana kadar oldu artık kuzucum 1.5 yaşında)
 
Hip mamalarının organik olduğunu duydum ama yinede en doğal ve faydalısı hiç kuşkusuz anne sütü buarada anne sütünü arttırıcı besinler olduğunuda duydum mesela rezene çayının sütü arttırdığı gibi şeyler ne derece doğrudur bilemem yinede bir araştır istersen.
 
Bence hiç mama kullanma. Daha 15 gün olmuş doğum yapalı. Süt ancak toplanır. Emzir bebeğini. Sütünden mahrum etme. Şimdi mama vereceksin sonra sütün iyice çekilecek. Beben her ağladığında daya memeyi. Emdikçe sütün artacaktır. Emin ol. Biz anneler hiç emin olamıyoruz ve hiç tatmin olamıyoruz. Acaba doydumu, yeterli kiloyu alıyormu. hemen aklımıza ilk gelen mama oluyor. Bence yanlış.Mucizevi anne sütü dururken mama halt etmiş:1yes2:

Zaten ben süt yetersizliği diye birşeyi kabul etmiyorum. Doktorlar anlaşıyorlar bir firmayla.Ver mamayı gitsin öylemi.
Şunu unutma her annenin sütü bebeğine yeter. sen emzir bak nasıl geliyor sütün. Keşke bende emzirebilsem.(Gerçi dana kadar oldu artık kuzucum 1.5 yaşında)

sonuna kadar katılıyorum kuzucuma....daha 15 günlük bebeye mama verilirmi hiç...?o daha emmeyi yeni yeni öğreniyo yetmediğini nereden çıkardı doktor?ben 1,5 ay uğraştımda anca dolu dolu emmeye başlamıştı oğlum.sakın mama verme.bi pompa al ama elektrikli olanlarından.saat başı bi pompayla çek bi oğluna emzir.bir kaç damla bile gelse pes etme...önce bebeğini emzir sonra pompayla çek.sütün mutlaka gelecektir.sakın mama verme.iyice gider sütün kuzumunda dediği gibi...yeni nesil doktorlar dayıyolar mamayı..annelerde bilinçsiz oluyo maalesef...sakın bu hataya düşme...ilerde çok pişman olursun...
 
bencede sürekli emzirmeye çalış. çünkü anne sütü gibisi yok.bende 14 aya kadar emzirdim kızımı. soora ek gıdaları kabul etmediği için doktorumuz bıraktırdı.keşke bööle bi problemimiz olmasaydıda hala emzirseydim.1 ay dolana kadar bekle derim.1 ay sonunda eğer bebeğinin kilosunda önemli bir değişiklik olmadığı zaman mamaya başlamanı tavsiye ederim.o zaman gerçekten yetersizdir.benim bebeğim doğduğu zaman ilk 3 gün hiç sütüm gelmedi.ama ben inat ettim ve kesinlikle mama vermedim.3 gün memeden gelen ve halk arasında ağız sütü denilen bi sıvı var.beyaz bişi.onunla yetindi yavrucak.zor oldu ama sabret.anne sütünün bollaşması tamamen annenin psikolojisine bağlı.bunu unutma.kendini ne kadar iyi hissedersen sütün de o kadar artacaktır.sana bebeğinle ömür boyu mutluluklar diliyorum. kafana takılan sorulan olursa çekinmeden danışabilirsin.benim kızım 21 aylık ve ilk günlerin ne kadar zor olduğunu hala unutmadım.
 
BENCEDE KUZUM DOĞRU SÖYLÜYORR EN AMA EN ÖNEMLİ ŞEY BİR BEBEK İÇİN ANNE SÜTÜ ONUN YERİNİ HİÇ BİR ŞEY DOLDURAMAZ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ DİRENCİHİ ARTTIRICI TEKŞEYY EĞER BU KADAR ERKEN MAMAYA BAŞLARSAN BEBEK BİRDAHA ANNE SÜTÜ ALMAYI RET EDEBİLİR ÇÜNKÜÜ MAMALARIN TADI DAHA GÜZELL VE BİBERONDAN MAMAYI ALMASI DAHA KOLAY ZORLANMADAN İÇEBİLİYORLAR ANNE SÜTÜNÜN TADI DAHA KEYİFSİZ ÇÜNKÜ VE SÜTÜ ALMAK İÇİN BAYAĞI BİR EFOR SARFETMESİ GEREKİYOR DOLAYISIYLA BEBEK İÇİN MAMA DAHA CAZİP GELİYORRR BENCE BEBEĞİN AĞLADIKCA MEME VERR MAMAYI DÜŞÜNMEE EMDİKÇE SÜTÜN ÇOĞALICAK EMİN OL VE BOL BOLLL KOMPOSTO TÜKET SÜTÜNÜ ARTTIRIRR SEVGİLERRR:emir_bebek:
 
bende oğlumu emzirirken çok problem çektim...2 ay sonra sağ tarafımdan hiç süt gelmedi ama onun sütü sanki diğerine geçti.saat başı sütümü pompayla alıyordum gerçi pompaya ne gerek kendi boşalıyodu zaten :bbo: ençok su ve yeşillik sütü arttırıyor...bunları çok tüketmeye bak..ama illa ki mama kullanıcam diyosan ben oğluma mecburen 6 aydan sonra ülker hero baby lactum kullandım.içindeki prebiyotik ve probiyotiklerden dolayı anne sütüne biraz daha yakın gibi.gerçi aptamil de iyi bir mama ama gene de sen bilirsin...ama lütfen bebeğini zorda olsa emzirmeye çalış olurmu? :1yes2:
 
Benim kızım da henüz bir kaç günlükken dr mama verin aç kalmış dedi ama ben yine de emzirdim sadece geceleri ilk ay günde bir defa milupa verdim ama sonra onuda bıraktık süt zamanla artıyor bence sık sık emzir.Kolay gelsin.
 
:emir_bebek: bence de kesinlikle mama vermemelisin ! "emzirirken su bile vermeyin"derler ya;gerçekten su bile anne sütünün kalitesini azaltıyormuş...hiç olmazsa ilk 4 ay...ben ilk kızımı yeterince emziremediğim için hala vicdan azabı çekerim;bu yüzden ikinci kızımı inatla (çünkü doymadığını sanıyordum)emzirdim...sakın pes etme,çevrenin "aa bu çocuk doymuyor,mama ver"baskılarına da kulak asma,bol bol süt yapacak şeyler tüket,yavruna olan ilk ve en önemli görevini yerine getir arkadaşım:1yes2: hadi kolay gelsin
 
bildiğim -ve denenmiş- bazı süt çoğaltıcı gıdalar:
:emir_bebek: 1 fincan pekmeze 1 tatlı kaşığı kuru maya eklenip her gün içilir(1 hafta içinde belirgin şekilde sütü arttırır )
:emir_bebek: börülce(mevsimi değil ama...)
:emir_bebek: şöyle güzeeell bi un kurabiyesinin üstüne koca bir bardak su veya süt
:emir_bebek: vişne kompostosu(diğerleri de olur ama özellikle vişne)
:emir_bebek: bütün proteinli gıdalar(,süt,yumarta,peynir,et vs.)
:emir_bebek: kuru incir
:emir_bebek: bütün yeşil sebzeler(maydonoz hariç)
:emir_bebek: ve ille de SU(ne kadar çok su içersen,o kadar sütünün arttığını göreceksin)
:emir_bebek: EN ÖNEMLİSİ DE POZİTİF OLMAK,SÜTÜNÜN YETECEĞİNE İNANMAK VE ÇOK EMZİRMEK:1yes2:
(daha çok vardır eminim ama şu an aklıma gelenler bunlar,umarım dener ve fayda görürsün)
 
bebeğine sevgi dolu bir bakış, bir öpüş bile sütün artmasına sebepdir. Ben ne zaman oğluma aşkla baksam, fışkırı veriyor. :)
 
bebeğine sevgi dolu bir bakış, bir öpüş bile sütün artmasına sebepdir. Ben ne zaman oğluma aşkla baksam, fışkırı veriyor. :)

Katılmamak mümkün değil. Çalıştığım için oğlumu 2.5 ay emzirebildim. İşyerinde gün boyu makineyle sağmaya başladım. Yok bu meret kuzucuğun yerini asla ve asla tutmuyor. En az 10 dk sütün gelmesi için pompala dur. Evde bebemi kucağıma alınca nasıl gelirdi süt saniyesinde valla. Ama 8 ay ancak emzirebildim. Çünkü bebeğimden uzak kalınca sürekli emziremeyince bitti sütüm. Emziren bir anne görünce içim gidiyor valla

Bence bebeğine haksızlık etme ve beben her istediğinde her ağladığında emzir.Hem o manevi huzur hissedecek, sakinleşecek, hemde sen.
 
Evet arkadaslar görüslerinize bende katılıyorum.Zorlayacagım emmesi icin.Ama anlamadıgım bisey var benden hiç sizlerin dedigi memeden bosalan süt gelmiyor.sanırım bebişe cok iş düşüyor.TESEKKÜRLERRRRRRRRRRRRRRR
 
Evet arkadaslar görüslerinize bende katılıyorum.Zorlayacagım emmesi icin.Ama anlamadıgım bisey var benden hiç sizlerin dedigi memeden bosalan süt gelmiyor.sanırım bebişe cok iş düşüyor.TESEKKÜRLERRRRRRRRRRRRRRR


başlarda gelmez zaten...çok normal...bebeğin emdikçe göğüslerinin nasıl dolup taştığına sende şaşıracaksın..:)yeter ki sabret ve olumlu düşün..."benim memelerim doldu taştı" diye aynanın karşısında tekrar et demişti doktorum:))psikolojin o kadar önemli yani:))başarılar:))
 
tabiki anne sütü tartışmasız daha yararlı ama bazı annelerdede ne yaparsan yap süt olmuor..bence mamada vermelisin arada..bebisin açmı kalsın..doymadığını hissedersin..emzirdikce süt artıor doğru ama ama bu her anne için geçerli değil..sen yine surekli emzir..doymadığını anladığındada mama vemelisin..mamayı biberonla verme..çünkü biberonu alan bazı bebekler emmeyi bırakıyor..biberon kaşıktan daha yararlı gaz yapmıor ama yeni gazı alan bi ilaç çıkmış onu mutlaka al..adını unuttum simdi..birde benim dr um dediki:ben asla mama markası önermem..hepsi yurtdışında yapılıo..sadece markaları değişik bileşimi aynı..ama ben milupa verdim aradad hero baby..
 
Elencim, ilk başlarda bende senin yaşadığın problemleri yaşadım.Sütüm çok az geliyodu (göguslerimin büyük olmasına ragmen:)))hatta 1 haftalık lohusayken goğus uçlarım yara oldu.Ağlayarak emzirdiğmi hatırlıyorum bebeğimi.Daha 1 haftalıkken memeden kesmeyi bile düşündüm.Anneciğimin teşviki ve desteği ile yılmadım.Sütümü, İyileşene kadar pompa ile sağdim.O gunlerde ne acılar çektiğimi bir ben biliyorum sadece bebeğime anne sütü verebilmek için.Canım şunu unutma ki 1 ayda ancak tam anlamıyla süt üretimi başlıyor.Ben pompa ile sütümü sağarken bile o kadar az geliyodu ki herkese soruyodum " hani sut boşalcaktı şakır şakır akıcaktı diye" :)) Saatlerce oturup sağdığım süt 2 parmağı geçmiyodu.Bütün gunumu sut sağmakla geçiyordum.Ama inan ki o kadarcık anne sütü bile mamalardan daha faydalı bebeğine.Pompa ile sağmadığım emzirdiğim zamanlarda da bebek 30 dk bir veya saatte 1 uyanıp emmek isteyecektir zaten.Buna da biraz katlanman gerekecek.Cunku cabuk acıkıyorlar. Bundan dolayı sutunun yetmedğinide dusunuyor olabilirsin. ama zaten olması gerekende bu.Bebek her istediginde emzirmen gerekiyor yani.Şu an oğlum 16 aylık ve hala emiyor.6 aydan sonra ise sadece akşamları aptamil vermeye başladım.Anne sütü aldığından dolayı kolay kolay hastalanmıyorlar unutma.Kabızlık problemi de yaşamıyorlar.Yanında ve çevrende emzirme ile ilgili sana destek olacak ve teşvik edecek birilerinin olması şart. Sana tavsiyem bebeğini mutlaka emzir.Gerekiyorsa benim gibi bütün gun sut sağmakla geçir vaktini ama emzir.1-2 Ay dene bak bu süre sonunda sütünün arttığını görüp şaşıracaksın ve doğru kararı verdiğini anlıcaksın.Unutma sut kanalları zamanla ve bebek emdikçe açılıyor.Sana bebeğinle mutlu sağlıklı gunlerler dilerim.
 
tuluat cok tesekkür ederim tavsiyelerin için.Umarım hepinizin dedigi gibi olur.Diger form konularında okudunuz mu bilmiyorum ama daha yeni basımdan kötü bir olay gecti ve kocamla nerdeyse ayrılacaktık.belki bununda etkisi olmuş olabilir.simdilerde psikolojimde cok iyi olmasada eskiye oranla daha iyi.umarım sütüm artar.
Hepinize mutluluklar diliyorum.
Hoşçakalınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
 
Elencim, rica ederim. Yaşadığımız şeyler benzer durumlar.Sadece ben bunları senden biraz daha erken yaşadım hepsi o kadar. Sana destek olabildiysem ne mutlu bana.

Bende lohusalık dönemim de çok sıkıntılar ve stresler yaşadım.Sütüm belli bir süre üzüntüden ve stresden kesildi.Bu sorunlar evliliğmle ilgili değildi seninki gibi ama insanların çevrelerinde maalsesef lohusa (hatta hamile) bir kadına karşı dahi nasıl davranılması gerektiği bilincini taşımayan, duyarsız ve pervasız o kadar çok insan var ki. Lohusa bir kadının yaşamaması gereken her türlü üzüntüyü ve stresi yaşadım diyebilirim. Doğal olarak da psikolojim bozuldu ve sütüm kesildi belli bir süre..Hem psikolojik olarak hemde fiziki olarak gerçekten zor bir dönem lohusalık.Her zaman için bunun bilincini kavramış insanlarla beraber vakit geçir.Ve hiç birşeyi kafana takmamaya çalış.Sadece kendini ve bebeğini düşün. Bebeğine öpücükler:)
 
4-5 aylık olana kadar anne sütünü pombayla sağarak mağarak pirinç suyunu yoğurtla karıştırıp ayran yaparak hafif meyva sularına başlayarak idare edin bence ithal hazır mama yerine doğal sebze ve meyva pürelerinden yapılan mamaları tercih edin.Ben 4-5 aydan itibaren eve yapılan tencere yemeklerinin önce sularından ve yavaş yavaş blendırdan asla geçirmemek çatalla ezmek suretiyle normal ev yemeklerine başlamıştım.6 aylık olduğu zaman köfteyi bile daha diş çıkmamış damaklarıyla çiğniyordu.Tamamen püre haline getirilmiş mamalar bebeklerin çiğnemeyi öğrenmesine engel oluyor.Mümkünse yemekleri aynı masada birlikte yemeye çalışın sizin yediğinizi gördükçe sizi taklit etmek isteyecektir
 
Back
X