Hangi korunma yontemi.?

Ha progesteron içeren iğnelerden bahsediyorsunuz... etkili iğneler aslında.

Ria yı henüz çocuk doğurmamış kadınlara pek tavsiye etmiyoruz. Ondan önce KOK kullanımı daha uygun olur bence
Kok ne 😳

konu sahibine de cevabim:

lutfen vucudunuza herhangi bir sekilde ilac hormon vs yuklemeyin. Korunma 2 tarafin da sorumlulugudur ve erkek acisindan durum cok daha kolaydir: prezervatif

siz hormonlarinizi etkileyecek seyler kullanacaginiza, beyefendi kendisine ve size hicbir zarari olmayan prezervatif kullansin

Kok ne 😳

konu sahibine de cevabim:

lutfen vucudunuza herhangi bir sekilde ilac hormon vs yuklemeyin. Korunma 2 tarafin da sorumlulugudur ve erkek acisindan durum cok daha kolaydir: prezervatif

siz hormonlarinizi etkileyecek seyler kullanacaginiza, beyefendi kendisine ve size hicbir zarari olmayan prezervatif kullansin
kombine oral kontraseptif ,doğum kontrol hapı yani :KK48:

Ülkemizde nasılsa ikinci çocuklar hep kaza ile oluyor. O kadar az ki istedikte yaptık diyen. Ben spiralle hamile kaldım diyenlere bu nedenle çoğunlukla inanmıyorum. Elbet vardır ama insanlar spirali çıkarttırıp kazayla hamile kaldım diyorlar diye düşünüyorum.

ben 2 yıl hormonsuz bakır spiral ile korundum. Sadece en başlarda biraz ağrı yaptı ve reglin yogunluğunu arttırdı. İlişki sırasında bence en konforlu yöntem spiral. Bebek olaylarına da son verelim eşimi korunur duruma getittireceğim :KK66:

Ha progesteron içeren iğnelerden bahsediyorsunuz... etkili iğneler aslında.

Ria yı henüz çocuk doğurmamış kadınlara pek tavsiye etmiyoruz. Ondan önce KOK kullanımı daha uygun olur bence
KOK nedir acaba bilgi için teşekkürler 🙏

3 aylik evliyim çocuk istemiyoruz hangi sağlıklı korunma yöntemlerini önerirsiniz?
Size göre en uygun olan korunma yöntemini doktorunuz söyleyebilir. En iyisi bir kadın doktoruna gidin ve öyle danışın. Belkide hiç bir şey kullanmadan da korunabilirsiniz . (youtu.be da bir kadın doktoru takip ediyorum. Ondan duymuştum)

Size göre en uygun olan korunma yöntemini doktorunuz söyleyebilir. En iyisi bir kadın doktoruna gidin ve öyle danışın. Belkide hiç bir şey kullanmadan da korunabilirsiniz . (youtu.be da bir kadın doktoru takip ediyorum. Ondan duymuştum)
Yumurtlama gününü hesaplayarak korumuyorlar, takvim yöntemi deniyor ama en risklisi o bence

Hem aylık hem 3 aylık iğneler(regli kesen) yüzünden aşırı depresif olmuş,

Geri çekilme ile hamile kalmış,

Prezervatifi kullanırken er kişi tarafından “başlıcam şimdi” diye çıkartılıp atılması yüzünden her ay gerilim yaşamış,

Son 5 yıldır doğum kontrol hapı (qlairista) kullanan ve rahat etmiş ama artık attığı taş ürküttüğü kuşa değmeyen biri olarak, hormonsuz spiral düşünüyorum.... Ama korkuyorum, uzun süren ve biraz daha ağrılı geçecek olan adet dönemlerinden.. Bir de sanki spor yaparken kayacakmış gibi geliyor :)

Bunu hep espri olarak yapıyolar ama en iyisi gerçekten sevişmemek :) çünkü iyi koruyan ve hiç dezavantajı olmayan tek bir yöntem bile yok malesef , keşke olsa...

X