• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi illeri tavsiye edersiniz,yardım lütfen

jean

xoxo
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
6.479
1.417
373
Diğer
Merhab öğretmenler ve öğretmen adayları,
kpss sınavından sonra yapacağımız tercihlerde yazacağımız illeri birbirimize tavsiye edelim.Ulaşım,ev kirası,yakıt,sosyal aktivite,halk nasıldır,okullar öğrenciler veliler...

Hatta bunları anlatmak için öğretmen olmayanlar o şehirde yaşayanlar okuyanlar da bize yardım etsin umarım faydalı olur.

Örneğin ben kendi isteğimi anlatayım istanbul gibi bir yer olmasın doğduğumdan beri buradayım,tüm okulları istanbulda okudum,burada çok trafik var,çok kalabalık bulantıcı geliyor bana.Sınıflar mümkünse 30 dan fazla olmasın.Deniz ve ağaçlar olsun,gelişmiş bir yer olsun alışveriş merkezi,sinema..vs mümkünse kiralar ev fiyatları uçuk olmasın,şehir çok kalabalık olmasın acaba böyle bir yer var mı?
Buyrun paylaşalım yardımlaşalım. . .

ah be jean, nerde öyle şehir hem gelişmiş,hem deniz var hem yeşil hem de ev kiraları ucuz.. bir de üstüne kadro açılacak oraya...
ah nerde ahhh

mersin tam aradıgın gibi deniz orman ev kiralarıda 300 fln hemde sitede deniz kenarında

arkadaşım ilk atama istanbulda kalsana hem şark hizmetinide çıkarırsın aradan nie başka yere gidiyon

memur sitelerindeki forumlara bakmanızı öneririm arkadaşlar. orada öğretmen arkadaşlar yaşadıkları birçok sıkıntıdan bahsediyorlar çünkü. örneğin doğuda çalışan öğretmenler ev kiralarının çok yüksek olmasından,kimi yerlerin halkından şikayetçiler.

bende de önce zorunlu hizmetini hallet

ama istediğin özellikler için kocaeli olur hem de gebze ve kandıra zorunlu hizmet bölgesi

bence mersine gidince istanbula dönmek istemezsin mersini görmeyenler küçük bir sehir sanıyo her gelen arkadasım dönmek istemiodu biz böyle beklemiyorduk fln diye hele de memurluk için ideal bir sehir bence

bence mersine gidince istanbula dönmek istemezsin mersini görmeyenler küçük bir sehir sanıyo her gelen arkadasım dönmek istemiodu biz böyle beklemiyorduk fln diye hele de memurluk için ideal bir sehir bence

canımcığım adanada üni. son sınıf okuyan bir öğretmen olarak mersinde çok az öğretmen açığı oldugunu (hatta bazı branşlarda hiç olmadığını) biliyorum. kolay değil ki mersine atanabilmek... ayrıca ben bilemiyorum seçme gibi bir lüksümüz var mı? alımlar düşük puanlar yüksek. ben ingilizceci olarak tercihlerimde şırnak, adıyaman, diyarbakır, van, mardin gibi yerlerden de yazmayı planlıyorum.

canım daha işin içine girmeyince bilemiyorsun tabi,branşını bilmiyorum ama devlet hangi illeri açarsa oraları tercih edersin,yani istediğin il diye bir şey yok ki.Mümkünse D ve E bölgeleri olsun ki rotasyona maruz kalma.Tabi iyi de puan alman gerek.Bir mersinli olarak orası tam aradığın gibi ama il merkezine gelmen imkansız,çünkü açık göstermeyecektir.Gerçi ne kadar iyi puan alırsan al,başta dediğim gibi nerelerin açık gösterileceğine bağlı.Örnek vereyim,benim girdiğim sene branş gereği bana sadece mardin,van,batman,bitlis,bigöl,ağrı ve buraların ilçelerini açmıştı,yani puanım işe yaramadı.Dilerim gönlüne göre olur

evet malesef mersinde açık yok hatta iller arası atamada bile çok yüksek hizmet puanı istiyo

canım daha işin içine girmeyince bilemiyorsun tabi,branşını bilmiyorum ama devlet hangi illeri açarsa oraları tercih edersin,yani istediğin il diye bir şey yok ki.Mümkünse D ve E bölgeleri olsun ki rotasyona maruz kalma.Tabi iyi de puan alman gerek.Bir mersinli olarak orası tam aradığın gibi ama il merkezine gelmen imkansız,çünkü açık göstermeyecektir.Gerçi ne kadar iyi puan alırsan al,başta dediğim gibi nerelerin açık gösterileceğine bağlı.Örnek vereyim,benim girdiğim sene branş gereği bana sadece mardin,van,batman,bitlis,bigöl,ağrı ve buraların ilçelerini açmıştı,yani puanım işe yaramadı.Dilerim gönlüne göre olur

Sanırım kpss tahmin ettiğimden de daha zor.Branşım ingilizce öğretmenliği atanabilmek için en az 80 almam gerkeiyor diye biliyorum doğru mu?

ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ARNAVUTKÖY-Arnavutköy Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı ılköğretim Bölge Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ARNAVUTKÖY-Bolluca Ticaret Meslek Lisesi - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ARNAVUTKÖY-Yeniköy Örfi Çetinkaya ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - BAĞCILAR-Abdurrahman ve Nermin Bilimli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - BAĞCILAR-ınönü ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (KADROLU) - BAĞCILAR-ınönü ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - BAĞCILAR-Yavuz Selim ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - BAĞCILAR-Yıldıztepe ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - BAŞAKŞEHıR-Başakşehir Altınşehir Lisesi - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - BÜYÜKÇEKMECE-Ahmedıye Dogus ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ESENLER-A.ısmet Paşa ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ESENLER-Dr.ılhami Faydagör ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ESENLER-Esenler Çok Programlı Lisesi - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ESENLER-Türk ısveç Kardeşlik ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (KADROLU) - ESENLER-Türk ısveç Kardeşlik ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ESENLER-50.Yıl Tuna ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (KADROLU) - ESENLER-50.Yıl Tuna ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (KADROLU) - ESENYURT-Esenyurt Lisesi - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ESENYURT-Fikriye - Nüzhet Bilgincan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - EYÜP-Mehmet Akif Ersoy ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - GAZıOSMANPAŞA-Gazipaşa ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - GAZıOSMANPAŞA-Küçükköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi - (1)
ıSTANBUL (KADROLU) - GÜNGÖREN-Ergenekon ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - KAĞITHANE-Ahmet Cuhadaroğlu ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - KÜÇÜKÇEKMECE-Nasrettin Hoca ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - KÜÇÜKÇEKMECE-Yunus Emre ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - PENDıK-Ahmet Yesevi ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - SıLıVRı-Akören Köyü Ümit Aksun ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - SıLıVRı-Beyciler Köyü Mukaddes Sönmez ılköğ.Okulu - (1)
ıSTANBUL (KADROLU) - SıLıVRı-Kadıköy Köyü ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (KADROLU) - SıLıVRı-Ortaköy Sezin Öztaş ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (KADROLU) - SULTANBEYLı-Ahmet Yener ılköğretimokulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - SULTANBEYLı-Namık Kemal ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - SULTANGAZı-Mehmetçik ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - SULTANGAZı-Melahat Öztoprak ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (KADROLU) - SULTANGAZı-Melahat Öztoprak ılköğretim Okulu - (1)
ıSTANBUL (SÖZLEŞMELı) - ZEYTıNBURNU-Veli Efendi ılköğretim Okulu - (1)

Böyle bir şey buldum ama ne kadar doğru?

"Ben Mersin'i şiddetle tavsiye ederim; Çamlıyayla, Gülnar, Mut doğu görevi sayılıyor bildiğim kadarıyla.
Ulaşım çok rahat, tek dolmuşla/otobüsle merkezden istediğiniz yere gidebilirsiniz.Bekleme derdi de yok.Yeme-içme gayet ucuz dışarıdan gelenler çok memnun.Mersin'in kışı pek olmadığı için yakıt sorunu yok, yazı felakettir çekilmez ama zaten yazın orda olmayacağınız için problem değil. Gezilecek çok yer var, gece yarısı gönül rahatlığıyla çıkabilirsiniz, ev kiraları ucuz; her cebe uygun ev bulabilirsiniz.Deniz kenarında 400-500 tl, merkezde 350-400 civarı daha yukarlarda 200-250 tl civarındadır."
diye bir yazı buldum mersini destekleyenler :)

"Ben Mersin'i şiddetle tavsiye ederim; Çamlıyayla, Gülnar, Mut doğu görevi sayılıyor bildiğim kadarıyla.
Ulaşım çok rahat, tek dolmuşla/otobüsle merkezden istediğiniz yere gidebilirsiniz.Bekleme derdi de yok.Yeme-içme gayet ucuz dışarıdan gelenler çok memnun.Mersin'in kışı pek olmadığı için yakıt sorunu yok, yazı felakettir çekilmez ama zaten yazın orda olmayacağınız için problem değil. Gezilecek çok yer var, gece yarısı gönül rahatlığıyla çıkabilirsiniz, ev kiraları ucuz; her cebe uygun ev bulabilirsiniz.Deniz kenarında 400-500 tl, merkezde 350-400 civarı daha yukarlarda 200-250 tl civarındadır."
diye bir yazı buldum mersini destekleyenler :)

gözünü sevdiğimin mersini ya haftaya bugun ordayımmmmkaydirigubbakcemile2 mersin işte mersin bide görseniz memleketim diye demiyorum türkiyenin butun illerini gezdim bi karadenize hayranım bide mersine asıgım kaydirigubbakcemile2

bence olayların filan olmadığı hava şartlarının da pek kötü olmadığı yerleri tercih et

ben adapazarı, İzmir ve İstanbul'da çalıştım kesinlikle İzmir ama eş durumu yoksa mecburi hizmeti halletmek lazım sonradan gidenler çok zorlanıyorlar

Back